Blog Arthur Donker | Haalt PDVSA 2019??

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Stel je hebt een zaak en je draait fantastisch, maar de wereldeconomie gaat slecht, je omzet gaat naar beneden en steeds meer achteruit. Dan gaat het zo slecht dat je wel moet bezuinigen om je kosten te drukken. En dan komt er een moment dat je serieus moet bedenken of je wel door kan gaan. De omzet van de olie industrie is met 70% gedaald. Dat betekent dat er serieuze bezuinigingen moeten plaats vinden bij PSVSA en ISLA.

In Venezuela zijn al 3 van de 4 raffinaderijen gesloten en hier draait de ISLA op halve kracht. En wat het nog erger maakt: na 2019 wil de USA geen brandstof meer afnemen van raffinaderijen die niet “groen” zijn. Dus ISLA raakt de Amerikaanse markt ook nog kwijt.

En dan laten we de onstabiele politieke situatie in Venezuela even buiten beschouwing. Upgraden van de ISLA kost vele jaren zodat we nu al eigenlijk te laat zijn en ook zoveel geld dat geen van beide partijen dat er voor over hebben of willen doen. Derden die willen financieren zijn er ook niet gevonden.

Het Multidiciplinaire Team wil ons doen geloven dat PDVSA er voor altijd zal zijn. Maar er is een hele grote kans dat de PDVSA voor 2019 de stekker eruit zal trekken. Ga er dus niet van uit dat ze in 2019 er nog zullen zijn! Bereid je voor op het slechtste scenario!

Denk aan je eigen toekomst, de aflossing van je hypotheek, studie van je kinderen, pensioenregeling, en je kans om elders op jou leeftijd nog een baan te kunnen vinden.

Open je ogen en WEES VOORBEREID!!!

Arthur Donker

Een Reactie op “Blog Arthur Donker | Haalt PDVSA 2019??

  1. een meer gerechtvaardigde waarschuwing kan ik niet bedenken, dank je Arthur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *