Blog Arthur Donker | De zeurpiet

Blog Arthur 'je blijft lachen op deze klip' Donker | Foto Persbureau Curacao

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

De sociale media gonst de laatste paar dagen over een videoclip op You Tube, die de Braboneger, de bekende Brabantse neger heeft geplaatst, waarin hij zijn ongezouten opinie geeft over Quincy Gairo’s klacht, dat de Amsterdamse burgemeester de jaarlijkse herdenking van de dood van Kerwin Duijnmeyer had afgelast vanwege “Sail Amsterdam” Om de database van iedereen wat op te frissen, Quincy Gario is de zeurpiet die zich heeft laten arresteren tijdens een intocht van Sinterklaas om een t shirt waarop stond: “Sinterklaas is racisme” en heel Nederland op zijn kop heeft gezet.

Kerwin Duijnmeyer is een 15 jarige Antilliaan die in 1983 door een paar skinheads is doodgestoken en waarvoor zijn vrienden elk jaar, op 20 augustus, een manifestatie op de dam houden.

Quincy, beter bekend als de Zeurpiet, liep natuurlijk alle media af met zijn klacht tegen burgemeester van der Laan en stond weer parmantig op de voorpagina’s van alle grote kranten.


Meneer greep natuurlijk weer de kans om alles en iedereen ‘zwart” te maken en natuurlijk weer de rassenkaart te spelen en te laten zien dat Nederland een racistisch land is omdat de burgemeester de manifestatie had afgelast en het express had gedaan.

Bleek later dat de burgemeester wél de plaats had gereserveerd, maar dat er nooit een aanvraag voor een vergunning was gedaan, dus was het niet door gegaan.

Oops dat had meneer niet verwacht en greep de Braboneger zijn kans om Quincy finaal af te maken, want schijnbaar zijn er meer mensen die Quincy’s uitlatingen zat zijn, omdat wij nou met regenboogpieten zitten als gevolg van zijn gejammer over racisme.

Natuurlijk stoot dat weer tegen de borsten van de zwaargelovige bijbelzwaaiers, want de regenboog is het symbool van de gay beweging en dat mag volgens de Bijbel ook niet.

Nou hebben we dát gezeur.

De Zeurpiet, die nou voor schut staat, om gezichtsverlies te beperken, kwam nou met de klacht, dat een tv reclameclip van Bavaria ook racistisch is omdat een hardlopende neger zijn blanke vrienden in een kroeg ontmoet.

Dat is schijnbaar ook niet goed en moet eruit volgens Quincy omdat het racistisch zou zijn.

De Braboneger heeft dat ook aangehaald en heeft Quincy wéér de grond in geboord.

Dat was niet de bedoeling dat een neger een andere neger publiekelijk aan zou vallen om zijn gezeur over racisme en hij overal zwart witte spoken ziet.

En nou heb je, net als een bosbrand, weer alle aandacht op Quincy, en dat had de mediageile Quincy nodig omdat zijn zwartepiet schijnwerper een beetje gedimd was sinds de gayniale uitvinding van de regenboogpiet.

Natuurlijk krijgt hij de steun van een groot gedeelte van soortgenoten met diezelfde minderwaardigheidscomplexen die gelijk discriminatie schreeuwen, de slavernij erbij halen en die de jarenlange onderdrukking van de Nederlandse staat aan de kaak willen stellen en liefst dat Willem Alexander hun een winstuitkering geeft van de slavenhandel.

En dan moet ik gelijk aan een toespraak van de Russische president Putin denken wat hij gaf naar aanleiding van de aanvraag vanuit de Moslim gemeenschap om de Sharia wetten in Rusland in te voeren. Hij zei simpelweg dit is ons land, we hebben ons geloof, onze gewoontes en tradities, JIJ moet je aan ons aanpassen en niet andersom. Als je hier niet happy bent kan je altijd gaan waar je wel happy bent, de deur staat altijd open.

Diezelfde boodschap had de Braboneger ook voor Quincy Gairo, lever je Nederlands paspoort in en verhuis naar Zuid-Afrika of zo waar iedereen zwart is, er geen zwarte piet is en waar je af en toe een blanke op de t.v. ziet.

Natuurlijk zal dit weer een hele lange staart hebben want Quincy voelt zich in zijn kruis getast en zal alles doen om zijn gezicht te redden, de zielenpoot.

Ik denk niet alleen Quincy maar ze zullen mij natuurlijk ook proberen zwart te maken maar dat ben ik al gewend, ik zeg altijd, trek een nummer en wacht je beurt af, ze hebben mij vaker gezegd dat ik naar mijn land terug moet, alleen zou ik niet weten waar ik naar toe moet want ik ben meer Curaçaoënaar dan Tula want ik ben hier geboren en hij niet.

Als ik zeg dat ik elke dag in een deuk lig op deze klip dan is het waar, geloof me, want ik heb nou het gevoel dat wij tijdens de Gay Pride week eind september een heleboel regenboogpieten zullen gaan zien.

Arthur Donker

5 Reacties op “Blog Arthur Donker | De zeurpiet

 1. “….De kleuren van de regenboog waren voor het eerst te zien na de vloed. De regenboog was Gods belofte aan Noah dat Hij nimmer zo’n vloed zou toepassen….”

  “….Citaat uit het Wikipedia. Onderwerp regenboogvlag….”
  Inderdaad een citaat uit, de andere 480 regels zinnige informatie over dit onderwerp in hetzelfde Wikistukje.

  Cherrypicking noemen ze dat.

  Ik zal je denkwijze even omdraaien.
  Ik neem aan dat je weet wat een muizenval, een fiets, een richtingaanwijzer en een printplaat is. Al deze zaken worden niet genoemd in de bijbel, maar ze bestaan wel. Gek hè.

 2. Beste Arthur, even ter info. De kleuren van de regenboog waren voor het eerst te zien na de vloed. De regenboog was Gods belofte aan Noah dat Hij nimmer zo’n vloed zou toepassen.
  De regenboogvlaggen zijn door de eeuwen heen voor verschillende groepen gebruikt. De bekendste regenboogvlaggen zijn die van de homobeweging en de vredesbeweging. In Italië werd een vredesvlag met regenboogkleuren voor het eerst gebruikt in een vredesoptocht in 1961. Het ontwerp was geïnspireerd door vergelijkbare veelkleurige vlaggen die gebruikt werden bij demonstraties tegen atoomwapens. Het is pas sinds kort dat de regenboogvlag door de homobeweging wordt gebruikt. Citaat uit het Wikipedia. Onderwerp regenboogvlag.

 3. hij zegt dat zijn moeder door een paar foute Nederlanders op haar werk zwarte piet genoemd werd, hij heeft nooit bewijs voor geleverd.
  ik denk dat ie liegt anders zou hij ze opnoemen.

 4. die Quincy toch, moet leven in een vreselijk racistisch land…
  toch zielig….
  ook omdat zijn moeder door een paar foute Nederlanders op haar werk zwarte piet genoemd werd.
  toch ook triest…
  ook van die domme collega”s, die een fout grapje maakten.
  Maar Quincy weet hier weg mee en hoopt de wereld te verbeteren.
  discriminatie moet uitgeroeid worden (ben ik het helemaal mee eens.)
  gaat alleen niet lukken…. helaas nooit…..we moeten er maar mee leren leven.
  misschien moet hij dat eens proberen een eigen leven leiden en werk zoeken.
  maar dat lukt natuurlijk niet in een racistisch Nederland.
  zielig eigenlijk…

 5. Mooi epistel, heer Donker !! Humoristisch en licht verteerbaar (voor de meesten althans ) Vraag blijft natuurlijk: mag je een racist zwart maken ??”)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *