33 C
Willemstad
• zondag 14 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Blog Arthur Donker | De circus van Secco

HomeBlogsBlog Arthur DonkerBlog Arthur Donker | De circus van Secco
Blog Arthur 'je blijft lachen op deze klip' Donker | Foto Persbureau Curacao
Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Ik ben gisterenavond vol goede moed naar dat Circus van Secco gegaan om te horen wat juffrouw Pinnock uit Jamaica te vertellen had over “Global Warming” in het Caribische gebied.
Alles bij elkaar waren er 150 mensen door de bisschop opgetrommeld die daar allemaal keurig op hun stoeltjes zaten, de dames keurig met hun handtassen in hun schoot en de heren alsof ze suf geslagen waren met een Bijbel of zo.
Ik had niet verwacht dat het een bijeenkomst was om Jezus van het kruis af te zingen en te bidden en met de armen omhoog Halleluja en Amen te roepen.

Natuurlijk zaten op de eerste rij de V.I.P.’s meneer Rosaria evenals meneer van der Horst en mevrouw Zita Leito want stel je voor dat ze de kans zouden missen om een paar zieltjes te winnen voor hun partij voor de volgende verkiezingen.
De uitdrukking op hun gezicht was een van “Wat heb ik gedaan om zoveel straf te verdienen” en Rosaria was de eerste die afhaakte en niet wist hoe gauw hij daar weg moest, de andere twee achterlatend om de klappen op te vangen.

Na een uur durende lezing over luchtvervuiling, smeltende ijskappen op de Noordpool en orkanen die Jamaica elk jaar teisteren en de gevolgen van ontbossing in India en de Amazone en niet te vergeten de documentaire van Al Gore, kreeg men de kans om vragen te stellen en natuurlijk was er niemand die wat wilde vragen, want niemand snapte geen ene sikkepit van wat die mevrouw daar stond te vertellen en zaten allemaal met glazige ogen voor zich uit te staren.

Dus greep ik de kans om de bisschop te vragen waar hij de moed vandaan heeft gehaald om deze juffrouw naar Curaçao te halen die tegen luchtvervuiling is en ons komt waarschuwen terwijl hij geld aanneemt van de grootste vervuiler van Curaçao de PDVSA. Ik moet nog steeds antwoord krijgen maar dat had ik verwacht.

Wat een hypocriete komedie zeg, en natuurlijk gaat er morgen een rapport naar de Paus dat hij de orders van zijn baas, de paus, tot de laatste regel heeft uitgevoerd en dat de Global Warming conferentie een grootst succes was en kan hij volgende week weer bij PDVSA aankloppen voor sponsoring kerstlichtjes voor zijn kerststal.

Arthur Donker

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Als van deze predikers nu eens de salaris subsidi ingetrokken wordt kan PDVSA hun salaris betalen. Want als niet in dat sprookjesboek gelovende ben het niet eens dat mijn belasting aandeel als sararis aan deze sprookjesvertellers gegeven wordt.

 2. Héél goed gesproken zelfs.

  En Arthur… blijf vooral een paar kleine voutjes in je teksten maken, dan weten we in ieder geval dat je een levend mens bent. De inhoud, en dáár gaat het om, is prima. Chapeau!

 3. Correcties:

  (1) Het is ‘het circus’, niet ‘de circus’.
  (2) Het is ‘mevrouw Rosaria’, niet ‘meneer Rosaria’, of wilt u beweren dat Alexander Rosaria een kerel is?

 4. Het probleem is dat de PDVSA iedereen omkoopt met tientallen kleinere en grotere bijdragen voor zogenaamde goede doelen, Secco is er maar één van. En dit soort omkoperij is zelfs legaal.

 5. .
  “Global Warming” is het nieuwe sprookje en speeltje van de subsidie-uitmelkers. Twee vulkaanuitbarstingen in een korte tijd, van het formaat Krakatau en Pinatubo en we krijgen weer een kleine ijstijd.

  En als de vulkanen voorlopig uitblijven: een teveel aan mensen, blijft de aarde opwarmen: gratis condooms in plaats van hosties.

  De Bischop kan morgen al beginnen – met de gratis condooms – om zijn deel bij te dragen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties