27 C
Willemstad
• woensdag 14 april 2021 10:10

DH | Sneek gets answers on ‘Made in Statia’ queries

PHILIPSBURG--Independent Island Councilmember Koos Sneek has received answers from the Executive Council on queries he had made about Made in Statia. Sneek had asked the Executive Council a...

Ingezonden | Open brief aan Gilmar Pisas

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Hotel op Aruba biedt bonus voor vaccinatie

Oranjestad - Alle werknemers van het hotel Wind Creek Aruba krijgen een bonus van 300 dollar als ze zich hebben laten vaccineren tegen het coronavirus. Wind Creek...

AntilliaansDagblad | Eerste Kamer: Meer prioriteit Koninkrijksrelaties

Den Haag - De Eerste Kamer vindt dat Koninkrijksrelaties meer prioriteit moet krijgen van het volgende Nederlandse kabinet. Een motie van GroenLinks-senator Paul Rosenmöller waarin dit wordt...

AntilliaansDagblad | Chester Peterson voorgedragen als formateur

Willemstad - Movementu Futuro Kòrsou (MFK) - de grote winnaar van de verkiezingen van 19 maart 2021 - heeft bij gouverneur Lucille George-Wout Chester Peterson voorgedragen als...

AntilliaansDagblad | Hervormingplan CBCS voor financiële sector

Willemstad/Philipsburg - Om de weerbaarheid van de financiële sector te vergroten heeft de Centrale Bank van Curaçao en Sint-Maarten (CBCS) een uitgebreid hervormingspakket opgesteld. Bij de analyse...
- Advertisement -spot_img
HomeBlogsBlog Arthur DonkerBlog Arthur Donker | Curaçao corrupt?

Blog Arthur Donker | Curaçao corrupt?

Arthur Donker – lachen op deze klip

Er schijnt een artikel ergens in de States verschenen te zijn waarin staat, dat corruptie in alle lagen van onze regering te vinden is op Curaçao.

Gelijk sprong Billy Jonckheer, voorzitter van de Kamer van Koophandel, er boven op en zei op Facebook dat het “Fake News” was, dus met andere woorden ongegronde, niet geconfirmeerd nieuws.

Nadat ik bijgekomen was van het lachen reageerde ik op Facebook en kwam ik met een paar voorbeelden die schijnbaar niet bij hem in de smaak vielen want ik heb hem niet meer gezien of gehoord.

Ik weet niet op welk roze wolk deze man leeft, maar als ik mij niet vergis zit er een ex premier van ons vast wegens corruptie en witwassen en daarvoor ook een andere van Pueblo Soberano en staan er nog een paar in de gang te wachten om opgesloten te worden.

Om een paar te noemen, de mondkapjes affaire, de druktank affaire, heel Haïtiaans dorp bij Sabana Baka wat illegaal gebouwd is wat gesloopt moet worden, landje pik door “toeristische” trekpleisters vanaf Marie Pampoen tot en met Plaza Hotel die gewoon doen wat ze willen want er gebeurt toch niks. Een appartementen gebouw in Pietermaai die van de rechter gesloopt moet worden maar waarvan men na een paar jaar nog steeds op een rapport van een commissie wacht, wat in het leven is geroepen om de stand van zaken te “bekijken”.

10.000 bouwsels zonder een bouwvergunning, Parlementariërs die “stichtingen” hebben waarvan men nooit gehoord heeft die wel geld van de regering krijgen, gesjoemel met rijbewijzen, gesjoemel bij het keuringslokaal, gesjoemel met het uitgeven van een vergunning voor een nieuw te bouwen pompstation op Mal Pais, gesjoemel met diabaas stelen en verkopen, 600 kilo drugs die “verdampt” zijn, miljoenen bij Aqualectra en de Cru die ook al “verdampt” zijn, loterijbazen die voor miljoenen beboet worden wegens witwassen.

Meer dan 300 Bed & Breakfast gelegenheden die geen kamer belasting afdragen, openbare stranden die voor het publiek gewoon afgesloten worden en zo kunnen we uren lang door gaan, maar volgens Billy Jonckheer is het allemaal “Fake News” en dat het niet waar is.

Er is iemand ondergedoken ergens in Europa omdat die persoon een artikel heeft gepubliceerd over de echte gok- en witwas wereld van Curaçao die tot twee keer aan toe met de dood is bedreigd, die nou beveiligd wordt door de Nederlandse staat. Dat was de aanleiding voor al die vragen van de Tweede Kamer in Nederland de laatste tijd over de geldstromen vanuit Curaçao helemaal naar Manilla toe, de gok wereld en de witwaspraktijken van hele grote jongens hier.

Iedereen weet dat je op Curaçao een “kruiwagen” nodig hebt wil je wat doen, met andere woorden een corrupt persoon die de andere kant uit kijkt terwijl jij iets illegaals doet of wordt voor getrokken om vergunningen te krijgen waar je eigenlijk geen recht op hebt.

Curaçao corrupt? Absoluut niet Curaçao is RETE-CORRUPT in alle lagen van de regering!

Ik blijf lachen op deze klip want veel mensen hier hebben net als renpaarden oogkleppen voor en kunnen alleen maar recht vooruit kijken terwijl ze door een bus van de zijkant worden aangereden.

Arthur Donker

Naschrift KKC

Het betreffende artikel waarnaar de Kamer van Koophandel voorzitter Billy Jonckheer verwijst is hier te vinden.

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

  1. Kan iemand mij wat meer vertellen over de mogelijke misstanden binnen Aqualectra? Gezien de absurd hoge prijzen die zij aan de mensen vragen en het blind zijn voor innovatie vind ik dit bedrijf redelijk stinken..

    Anoniem mij mailen kan ook: [email protected]

  2. Billy Jonckheer de eeuwige voorzitter van VBC en KvK. Geen wonder dat er nooit innovatie plaatsvindt op Curacao

  3. In troebel water is het goed vissen ! En het water is erg troebel bij waaigat, nieuwe haven, saliña, en de ana baai is ook niet meer zo helder. Allemaal ” vissers” die er van alles uit ” vissen” , uit dat troebele curaçaosche politieke water. Het water van kodela zit soms ook vol troebele elementen. Bij aqualectra wordt gezorgd voor nog meer obscuriteit.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties