28 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 21:37

ParadiseFM | 50.000 mensen volledig gevaccineerd

Meer dan 50.000 mensen op Curaçao zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Zij hebben beide coronavaccinaties ontvangen. Ruim 80.500 mensen hebben hun eerste prik ontvangen. Bijna 83.000 mensen hebben...

Democracy now! | Tuesday, May 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Motie Staten vraagt meer versoepelingen, waaronder avondklok naar middernacht

De Curaçaose regering wordt in een motie van het parlement vandaag verzocht de coronamaatregelen verder te versoepelen. En dat op de dag dat premier Rhuggenaath in een...

Nu.cw | 62 Procent inmiddels gevaccineerd, prik nu vanaf 16 jaar

62 Procent van het aantal mensen op Curaçao dat gevaccineerd mag worden heeft inmiddels een eerste prik gehad. Er is dus nog een grote groep, ruim 30...

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van...
- Advertisement -spot_img

Blog Arthur Donker | Corruptie

HomeBlogsBlog Arthur DonkerBlog Arthur Donker | Corruptie

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Corruptie kan alleen groeien als het systeem niet soepel werkt.
Simpel! Kwestie van vraag en aanbod. De regering regeert niet, het is de kleine ambtenaar in dat donker hok die de hele dag de papiermolen probeert te laten draaien die de stempel heeft die JIJ als investeerder nodig hebt, die bepaalt of jouw project doorgaat of niet, dus wil je die graag onder tafel of bij de snack betalen zodat jouw project door kan gaan.
Of de gevangenis bewaarder die een maand loon op zijn rekening gestort krijgt als hij een mobieltje voor een gevangene binnen smokkelt. Vraag en aanbod.

Toen Suzy Römer met een schone bezem als een tsunami binnen kwam en de boel dacht op te kunnen ruimen en zij met een hele ploeg inclusief de pers (natuurlijk) een huis wat illegaal gebouwd was met de grond gelijk maakte om daarna een illegaal geplaatst hek op Marie Pampoen liet verwijderen toen was het hek van de dam.

Want toen kwamen de vragen over de “gestolen” stegen in Pietermaai, illegale grondwinning bij Pietermaai, een compleet flatgebouw wat illegaal is, St Tropez en allerlei andere activiteiten die het daglicht niet mochten zien.

Bleken er een kleine 10.000 illegale bouwwerken te zijn en legio “landje pik” situaties. Hoe konden ze dat zo ver laten gaan. Rijst de vraag wat hebben de controleurs al die jaren daarvoor gedaan??? Zelfs op de televisie laten ze hele dorpjes zien die illegaal gebouwd zijn, heel Souax is illegaal gebouwd, heel Seru Candela! Daar staan kasten van huizen.

Dus waarom zou ik een bouwvergunning aan gaan vragen en jaren wachten als mijn buurman een villa daar neer zet zonder ook maar één vergunning en ook nog op gepikt terrein. Vraag is hoe komen ze aan water en lichtaansluitingen????

Net als de woeste pogingen van de MEO die opeens iedereen ging controleren op vervaldatum, rijst gelijk de vraag, wat hebben ze al die jaren daarvoor dan gedaan?

Waar waren ze, en waarom nu en waarom moest de pers er altijd bij zijn en waarom moest de club van Gerrit Schotte “ the Dirty Dozen” er zo nodig bij zijn en hoe konden ze in zo’n korte tijd zoveel vergunningen “regelen” ??

Heeft Joel Gois misschien geweigerd om geld te geven aan de fundraising van de MFK dat ze zo enthousiast hebben geprobeerd hem zwart te maken en dat hij afgemaakt moest worden en ze daarvoor een stromanneke opgekocht hebben om dat re regelen?

Iedereen weet dat de weg naar Westpunt “The Suicide Alley” wordt genoemd omdat ’s morgens de mensen die naar de stad gaan met waanzinnigen snelheid naar de stad gaan. Wordt er ’s morgens gecontroleerd?

Af en toe maken ze een woeste poging op een zondag middag en daarna is het over. We kennen nog allemaal de bekende kreet van “Fasten your seatbelt” en “A night to remember” waarbij ze de stagiëres wezen op de gevaren van drugs.
Hebben die campagnes geholpen, na die “Fasten your seatbelt” hebben ze nou “drive by shooting” ontdekt en schieten ze “per vergissing” 4 onschuldige mensen dood die er totaal niks mee te maken hadden of schieten ze je terwijl je met je kleinkind op schoot op je porch zit.

Zijn de stagiëres minder drugs gaan gebruiken? Denk je dat écht?? Probeer een afdak te maken om je auto onder te parkeren moet je zien wat je allemaal nodig hebt om dat te kunnen doen.

Wat doe je, je ontmoet dat manneke die de stempel heeft die jij nodig hebt bij een snack en onder genot van een doos presidente en een bak chicken wings en een paar flapjes met de Snip er op heb je de volgende dag je vergunning.
Vraag en aanbod en een systeem wat niet soepel loopt en je hebt 10.000 illegale problemen net als Suzy nu!

Ik blijf lachen op deze klip want ik weiger te betalen en als ze mij willen dwarsbomen hebben ze mij er niet mee maar zichzelf want hun dochter of vader of wie dan ook zal zonder werk blijven dan want mijn project zal dan niet door gaan!

Arthur Donker

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Grap is als een makamba dit aankaart moet hij meteen oprotten naar Nederland….

  Jomano, Dit probleem is niet aan te pakken tenzij je alle ambtenaren naar huis stuurt en nieuwe mensen aanstelt (met een groep buitenlanders). Wie dit wil gaan doen zal op de noordkust in de zee worden gegooit..

 2. Waarheid als een koe.

  Gebrek aan intelligentie (voorbeeld: Ramsay Soemanta) en gebrek aan integriteit (voorbeeld: Stella van Rijn) vechten om voorrang op deze klip.

  En het wordt niet afgestraft. Een bank wordt leeggeroofd tot aan de rand van een faillissement door de heren Garcia en Capella, maar ze lopen vrij rond en drinken er in de Heeren geen glas minder om.

  Het hoofd VDC duikt het bed in met het hoofd MOT, waarbij waarschijnlijk een reeks MOT meldingen van ene G.S. worden uitgewisseld, en hij wordt door ene P.P. beloond met levenslange vakantie met behoud van salaris terwijl het geile mevrouwtje gewoon bij het MOT in functie blijft.

 3. Wat de heer Donker ziet, zien heel veel mensen. Het verschil is dat hij het durft aan te kaarten en de rest blijft stil of hebben er zelf profijt van. Het gaat dieper dan slechts vraag en aanbod. Het systeem en de structuren laten het toe. Het heeft te maken met visie en wat we willen bereiken. Het is misprijzend, maar Curaçao is te koop. Ik kan alleen lachen als men ons Dushi Korsou weer wil vergelijken met Singapore. We willen allemaal zo graag die beerput openen, maar vergissen ons in de troep die we tegenkomen, waaronder onze eigen mensen. Vaak is de deksel opgelicht om het direct weer te sluiten. Wie o wie durft daadwerkelijk dit probleem aan te pakken?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties