31 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 18:31

Laatste reacties

- Advertentie -

BI | De Trumps vergelijken het leven in het Witte Huis naar verluidt met het verblijf in een Venezolaanse cel

By Christopher Woody | Business Insider

Trump: Venezuela should allow Leopoldo Lopez, a political prisoner & husband of @liliantintori (just met w/ @marcorubio) out of prison immediately.

De Trumps geven niet hoog op van het Witte Huis. De Amerikaanse president en first lady Melania ontmoetten in februari de vrouw van een gevangen Venezolaanse oppositieleider. In een poging om empathie te tonen met haar man en de benarde positie waarin hij zit, vergeleken ze het leven in het Witte Huis met het leven in een gevangenis.

Lilian Tintori, de vrouw van oppositieleider Leopoldo Lopez, was in het Witte Huis om de mensenrechtensituatie in Venezuela te bespreken. Leopoldo heeft een gevangenisstraf van bijna 14 jaar gekregen in 2015, volgend op de anti-regeringsprotesten een jaar eerder.

- Advertentie -

Vrijdag meldde Washington Post dat het aanvankelijk leek alsof de president onbekend was met Tintori en haar verhaal, maar hij complimenteerde haar wel met haar rol in een Venezolaanse reality tv-serie.

Volgens de krant stellen twee bronnen dat Melania zei dat ze meeleefde met de gevangenschap van de man van Lilian Tintori, en daarbij aangaf dat het Witte Huis ook als een gevangenis aanvoelt. Donald Trump knikte daarbij instemmend. Een woordvoerder van Melania ontkende het voorval later.

Na de meeting tweette Trump een foto van het gezelschap, inclusief een oproep om Lopez vrij te laten.

Verslaggevers meldden dat Tintori blij was met de bijeenkomst en de veroordelingen door Trump van de Venezolaanse president Nicolas Maduro en zijn regering.

- Advertisement -

In de maanden na de meeting heeft Trump meer sancties getroffen ten aanzien van hooggeplaatste personen en bedrijven uit Venezuela, onder andere een reisverbod op enkele families, en Trump hekelde Maduro in toespraak tijdens een Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Bron: BusinessInsider

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Al eerder noemde Trump het Witte Huis een ‘dump’. Voor de wereld zijn de opmerkingen van Senator Bob Corker gedurende dit weekeinde misschien belangrijker. Crocker noemt het Witte Huis een “adult day care center” (bejaarden opvang) en waarschuwde dat Trump de risico voor de VS “on the path to World War III” vergroot.

    Men zegt dat in de laatste dagen van de Nixon presidentschap, Alexander Haig, een VS leger generaal en ‘White House Chief of Staff’, bijna continu in het Witte Huis aanwezig was zodat Nixon geen ‘gekke dingen’ met de nucleaire codes uithaalde. Op vergelijkbare wijze moeten John Kelly (ook generaal en ‘White House Chief of Staff’) en generaal James ‘Mad Dog’ Mattis (Minister van Defensie) in deze tijd op Donald Trump ‘oppassen’. Uitermate bizar.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw coronadode in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao is opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen als gevolg van Covid. Die viel in het CMC. In totaal zijn nu 173 mensen overleden door het...

PBC | SDKK: geen enkele gevangen heeft vier vingers verloren

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- De SDKK is niet blij met het nieuws dat een gevangene vier vingers is verloren door slechte medische zorg vanwege een worminfectie. Dat nieuws gaat...

PBC | CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam economisch herstel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dit jaar stijgt het bedrag dat Curaçaoënaars met elkaar verdienen nauwelijks, maar volgende jaar komt het bruto nationaal product in de buurt van 6,2...

Volkskrant | Machtigste drugsbaas van Colombia opgepakt na jarenlange klopjacht

De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een...

DH | RST arrests two in fraud investigation linked to post-Irma cleanup at PJIA

PHILIPSBURG--On Friday October 22, 2021, the Recherche Samenwerkingsteam (RST) arrested two people and conducted searches at two houses and at the addresses of two businesses on Sint...

Ingezonden | Praise The Lord, The Lord be praised

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -