27 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

BHZ | Waarom de toeristenfabriek op Jan Thiel zoete broodjes mag bakken

HomeMediaBHZ | Waarom de toeristenfabriek op Jan Thiel zoete broodjes mag bakken
Jan Thiel
Waarom de toeristenfabriek op Jan Thiel zoete broodjes mag bakken

De toeristische ontwikkeling op Curacao dient maar een doel, geld verdienen en de winsten wegsluizen met toestemming van de Centrale Bank op Scharloo. Volg hieronder het verhaal in 1422 woorden.

Introductie :

Dit artikel bevat geen negatieve propaganda, maar gaat over feiten waarop wij kritisch commentaar leveren, met name op de negatieve ontwikkelingen die zich op Curacao voordoen. De toeristen industrie is zeker miljoenen verschuldigd aan de belasting, die ‘ontwikkelaars’ tot nu toe weigeren te betalen.

De Gevolgen :

Het gevolg van deze belastingontduikende teleurstelling zijn gaten in de Landsbegroting, die nu het armere deel van de bevolking moet ophoesten, terwijl de CHATA gezanten voor 100’den miljoenen wegsluizen naar buitenlandse bankrekeningen.

Deel I :

Allereerst mogen de hotels en resorts hun gehele investering op Curacao vrijwillig depositeren naar willekeurige buitenlandse bankrekeningen om hun dubbelzijdige inzet (lees zwart geld wassen) voor 100% beloond te krijgen!

Bovendien, zonder deze extreme regelinging, verzorgt het introduceren van buitenlands kapitaal een negatief effect op de lokale markt. Subsidies verdwijnen en Consumenten prijzen gaan omhoog, terwijl de salarissen en lonen bevroren blijven, wat lijdt tot achteruitgang in koopkracht en dus de bedrijvigheid die de groei van de economie bepaalt.

Door de gemanipuleerde lagen lonen, komt de lokale arbeidsmarkt in gevaar, wat tot meer werkeloosheid en lagere levenskwaliteit leiden. Volgens het CBS lijkt de werkeloosheid nu boven de 10%, maar de factor ‘niet geregistreerde werkzoekenden’ wordt hier waarschijnlijk niet meer in opgenomen.

In de VS doen ze dat ook niet, omdat de werkeloosheid cijfers dan (ongewenst) hoger uitvallen. Het plaatje dat het toerisme bijdraagt aan de werkverschaffing moet natuurlijk wel kloppen.

Daarnaast weet vooral de bouw-en de toeristische sector te profiteren van de (te) lage lonen! Haitianen, Dominicanen, Colombianen, Jamaicanen en Venezolanen nemen de lage loon banen dan over, waardoor de lokale arbeiders van de makrt verdreven worden.

Deel II :

Om te bouwen dient er een bouwvergunning door (D)ROV worden afgegeven. De natuurstichting Cricky Amigu di Natura heeft er een hard hoofd in voor wat betreft de bijdrage die er op Curacao geleverd wordt door de toeristische sector. Met een omzet van ruim fl.800 miljoen, blijven er maar een paar schamele procentjes aan de strijkstok hangen.

De regering heeft de regelgeving voor de room tax gelukkig teruggedraaid, zodat de inkomsten naar de belasting betaler vloeien en niet andersom, zoals voorheen. Voor 2016 mocht het CTB zich verijken aan de inkomsten van de roomtax, daar is nu eindelijk na veel klachten van de onder andere Crickey, een einde aan gekomen.

De meeste hotels en resorts op Curacao betaalden de 7% roomtax niet, omdat de Amerikaanse hotel ketens daarvoor ontheffing kregen verleend. Alleen de kleine ondernemers betaalde deze ‘bijdrage’ aan het CTB. De eco-terroristen kregen nog wel deurwaarders aan de deur, maar tot incasso zal waarschijnlijk niet worden overgegaan.

Deel III :

Na het indienen van verschillende LOB-verzoeken (Landsbesluit Openbaarheid Bestuur) kwam aan het licht dat de ‘bouwvergunningen met bijbehorende EOP-kaart’ van Chogogog en Papagayo niet overlegd konden worden. Dat wil zeggen dat zowel fase I als fase II in strijd met de EOP-wet (Eilandelijk Ontwikkelings Plan 1997) op Jan Thiel ontwikkeld werd.

Morena resort is derde misdadiger in het corrupte piramide spel, waarbij grotendeels in (voorheen) natuurgebied (conserveringsgebied) gebouwd en ontwikkeld werd door genoemde partijen. Morena kreeg onlangs wederom toestemming om er nog een stuk wettelijk beschermd gebied aan te plakken en hiervoor in ruil een tax-holiday van vijf jaar af te dwingen om ook nog eens de winstbelastingen te mogen blijven ontlopen.

Kort samengevat, (gedeelteijk) illegaal bouwen in wettelijk vastglegd Conserveringsgebied en daarvoor rijkelijk beloond worden met belasting ontwijkende middelen, die het eilandgebied Curacao niet dienen? Het Landsbesluit om de EOP bestemming te veranderen kan niet worden overlegd, wat betekent dat er gesjoemeld wordt met de wetten.

Ook mag Morena van de (milieu)politie en sociale zaken zonder hindervergunning op verplichte vrije dagen werken en overlast veroorzaken. De resort gasten van Morena krijgen enerzijds van de gebroeders Brummelhuis, verblijfs kortingen aangeboden en anderzijds gratis huurauto’s aangeboden door de andere eigenaar, Ruben Esselink.

De ‘tijdelijke zandweg’ werd pal voor de woning van de natuurstichting aangelegd om een duidelijke boodschap af te geven. Bemoei je met je eigen zaken en anders zwaait er wat. Op alle eigendommen en middelen van de stichting en haar geldschieters werd onrechtmatig beslag gelegd door corrupte ambtenaren en is men inmiddels over gegaan tot executie van de onrechtmatig in beslag genomen bedrijfsgoederen om de natuurstichting kapot te maken.

Volgens het verkregen antwoord op een ingediend LOB-verzoek, was voor de ‘tijdelijke’ zandweg voor zwaar verkeer geen hindervergunning voor nodig en kon verder niet bevestigd worden dat Morena Fase II in begin 2016 opgeleverd zou worden. De opzettelijke hinder jegens de natuurorganisatie zal daarom ‘ter kwader trouw’ een jaar langer duren, teneinde als vogelverschrikker in de omgeving te dienen. Ook hier heiligt het doel kennelijk de middelen.

De Wetgeving :

Volgens de bijlage van het Ministerie van Milieu, Verkeer en Ruimtelijk Ontwikkeling werd, naar blijkt, een nieuwe kaart, de EOP-grens (zonder dit openbaar te publiceren) overlegd, om de corrupt verkregen (extra) ontwikkelings gebieden van Papagayo en Chogogo achteraf alsonog proberen in te dekken.

Echter werd deze EOP-wet, zonder de daarvoor aangewezen wettelijke procedure te volgen en/of parlementaire goedkeuring daarvoor te krijgen (van minstens 2/3 van de Staten) van Curacao, willekeurig en onrechtmatig aangepast.

Verder mogen hotels zoals Boase in zee ontwikkelen en misdadige tours operators op Klein Curacao zomaar zonder vergunning bouwwerken neerzetten, waar bovendien lokale burgers ‘het betreden van deze obstakels’ onmogelijk wordt gemaakt. Openbaar terrein wordt prive-terrein.

De toeristen fabriek op Jan Thiel bakt zoete broodjes en pronkt abusievelijk met de veren van eco-vriendelijk ondernemen, volgens de eigen websites. De lokale kranten schrijven er niets over, omdat zij bang zijn dat hun reclame inkomsten uit de toeristen industrie worden gekort.

De Verborgen Agenda :

De verborgen agenda van de NL’se herkolonisatie is daarbij een feit, iets wat per saldo echter nog veel erger is dan wij ons kunnen voorstellen. Het plan achter de schermen is om alle Curacaowenaars van betekenis te ontwrichten en te onterven, zoals dat onlangs in een nieuwe erfrecht wet werd ongenomen.

Het te voeren motto daarvoor is, de NL’er zijn goed en de lokalen burgers deugen niet. Het maatschappelijk draagvlak voor de levenskosten werden over de afgelopen 20 jaar verdubbeld, terwijl de lonen nagenoeg bevroren bleven. De NL’er met de euro op zak hebben economie op Curacao verpest. De enige manier om deze vijandelijke overname het hoofd te bieden, is samenheulen met de ingevolgen staatsvijand en mee te doen aan het ‘dubbele standaard’ model.

The Clash of Cultures is een wereldwijd fenomeen, wat op Curacao haar generale repetitie heeft doorstaan. Inmiddels is het eiland aan de hoogste bieder verkwanst, een model wat haar commerciele basis kent op marktplaats.nl. De Colombianen en Chinezen spelen beiden hun eigen rol in de verkapte vorm van ‘onder curatele stelling” en mogen zij de toekomst van hun volk met fleur en kleur tegemoet zien.

Geografische Belangen :

Curacao is geografisch gezien de springplank van Zuid Amerika (cocaine handel) naar Europa en de VS. De lokalen mogen hun inkomsten blijven derven uit de handel in verdovende middelen, waarbij de winsten daaruit, met name voor 2016, door de toeristen fabrieken (die ontheffing voor Omzet Belasting <OB>kregen) wit gewassen worden.

En op deze manier wordt het balletje rondgespeeld ten koste van de lokale bewoner, die haar land moest inleveren, zodat misdadigers daar in de toekomst munt uit mogen blijven slaan. Kansloze NL’ers vluchten voor de Moslims in hun eigen land en mogen op Curacao onder de omstandigheden een riant nieuw leven op bouwen.

Toekomst Curacao :

Voor de Curacaosche jeugd is er geen toekomst met ‘papiamento bai skol’, waarbij ook de ongelijke scholings kansen een grote rol spelen. Veel liefdadigheids werk vangt vele klappen op, maar gelijke educatieve kansen om een goede toekomst op te bouwen is structureel in de kiem gesmoort door de politici. Helmin Wiels werd daarvoor omgelegd.

De laatste bron van inkomsten voor het eilandgebied Curacao, de ISLA wordt door gevaarlijke stemmingmakers zwart gemaakt. De ISLA moet ook weg, terwijl Pernis mag blijven betaan. De media is schuldig hieraan. De democratische waarden op Curacao zijn verloederd.

Het NL’se bruggehoofd is geslagen en de onderlinge verhouding tussen de culturen zal de komende jaren alleen nog maar toenemen in het nadeel van de ‘reguliere’ lokale 2de generatie bevolking, die zodoende van de arbeidsmarkt en woonmarkt verdreven worden en dus naar NL vertrekken.

Degene die deze omwenteling heeft uitgestippeld, om vervolgens deze verkapte coupe d’etat te laten implementeren, heeft op z’n minst fascistisch radicale trekjes die tot apartheid leiden. M.a.w. een moderne dictatuur, zoals ook de regering in Den Haag ondemocratische haar zaken afdwingt.

Crickey Conservation Society 2006.

Bron: BlackHoleZoo

Dit artikel is geplaatst in

22 reacties

 1. Crickey is die rare die zijn aftandse BMW op de stoep voor zijn voordeur plaats omdat hij te veel last van voetgangers had.

  Hij is woonachtig op Vista Royal, pal tegenover waar het Morenaresort begint. Als je goed kijkt zie je een aftandse villa verscholen in het nog nimmer onderhouden groen staan.

  Verder hangt het gehele verhaal aan elkaar van halve (on-)waarheden, leugens en suggestieve opmerkingen.

  Lees de hele site maar eens door, en je weet wat voor een loco het is.
  Het lijkt een Baselmans in het kwadraat.
  Sscces.

  http://blackholezoo.com/

 2. Hee Marlon!

  “mag ik de koningin op de Dam beledigen ? Neen.”

  Daar is de wet op majesteitsschennis voor. En die geldt niet alleen op de dam.

  “mag ik de holocaust in Frankrijk ontkennen ? neen.”

  Die mag je nergens ontkennen, wettelijk gezien. Het zou ook dom zijn want je kunt net zo goed de zwaartekracht ontkennen…

  Gelukkig zijn er niet echt wetten tegen beledigingen.
  Al ga ik daar nu tegenover jou geen gebruik van maken. Ik hou van een uitdaging.

 3. Wat een baarlijke , onsamenhangende , in slecht Nederlands en schots en scheef geformuleerde nonsens. In het Nederlands is daar een woord voor. Iets met … koek

 4. Wat zou er gebeuren als de Nederlanders hun boeltje pakken en elders hun nering gaan uitoefenen ? Of zijn het dan weer verraders en kolonialen ?

 5. Het feit dat dit eiland weer door de nederlander “gekoloniseerd” wordt is dankzij degenen die dit allemaal mogelijk maken. Dat is terug te vinden in het artikel zelf. De “corrupte ambtenaren”! Is het dan niet handiger om de schuldigen te zoeken daar waar ze zijn? Mijns inziens is dat we meer propaganda verkopen voor sympathie i.p.v het probleem daadwerkelijk op te lossen door de YDK terecht te wijzen of op te pakken die dit soort verpaupering zelf (graag) mogelijk maakt!

 6. Ben Vana schrijft: Wat een lulverhaal. Ik had van KKC toch wel iets meer onderscheidend vermogen verwacht bij wat wordt gepubliceerd. Als ik rotzooi wil lezen koop ik wel de Vigilante.

  What is wrong with your people.

  waar is de freedom of speach ? Of is dat slechts geldig voor het westen ?
  mag ik de koningin op de Dam beledigen ? Neen.
  mag ik de holocaust in Frankrijk ontkennen ? neen. Daarvoor beland ik in het gevang.
  Maar de franse media mag anderen wel beledigen.

  What is wrong with your people.
  Kul verhaal of niet, last andren ook hun mening ventileren.

 7. Wat een lulverhaal. Ik had van KKC toch wel iets meer onderscheidend vermogen verwacht bij wat wordt gepubliceerd. Als ik rotzooi wil lezen koop ik wel de Vigilante.

 8. was ik nog vergeten de kartels tussen de diverse supermarkten, de olieprijs is omlaag, de euro is minder waard , maar alle europese producten blijven staan op het prijspeil van 18 mnd geleden of soms nog duurder.
  Olieprijs.
  minder electriciteitkosten,
  euro
  van 2.25 nu 195 verschil 30 cent

 9. Bedankt redactie,
  De Isla-raffinaderij zal voor de komende regering een belangrijk dossier zijn.
  Het door de natuurlijke vriend geschreven artikel kwam bij mij over als een Pueblo Soberano ‘conspiracy’ theorie. BHZM graag onderbouwende documenten.

 10. zit veel waarheid in kijk maar bij de baai van Sint Joris ook al in beslag genomen.
  10.000 huizen ook al illegaal gebouwd kijk maar tegenover malpais. wat denken jullie van Wechi ook al illegaal ingepikt door het land
  Jan Thiel was van de marine en daarna verkwanseld door het eilands gebied ann hun vriendjes.
  Cooper die de bouw aan de aan de baai toestaat. alleen al de aannemers die illegalen aan het werk zetten. we moeten onafhankelijk worden en net zoals de vroegere kolnies verbieden dat Nederlander hier bezittingen hebben.
  Nederland is inderdaad fout bezig ze laten de diverse regeringen hun gang gaan en zelf later in te grijpen.
  Hoeveel hebben hier wel een onderstand maar werken hier zonder belasting betalen waardoor de premies zo hoog zijn, Nederland doet met haar CFT natte vinger werk en zegt niet stop en niet verder. Dit alleen om strks in te grijpen.

 11. zit veel waarheid in kijk maar bij de baai van Sint Joris ook al in beslag genomen.
  10.000 huizen ook al illegaal gebouwd kijk maar tegenover malpais. wat denken jullie van Wechi ook al illegaal ingepikt door het land
  Jan Thiel was van de marine en daarna verkwanseld door het eilands gebied ann hun vriendjes.
  Cooper die de bouw aan de aan de baai toestaat. alleen al de aannemers die illegalen aan het werk zetten.
  Nederland is inderdaad fout bezig ze laten de diverse regeringen hun gang gaan en zelf later in te grijpen.
  Hoeveel hebben hier wel een onderstand maar werken hier zonder belasting betalen waardoor de premies zo hoog zijn, Nederland doet met haar CFT natte vinger werk en zegt niet stop en niet verder. Dit alleen om strks in te grijpen.

 12. Redactie bedankt,

  De Isla-raffinaderij zal voor de komende regering een belangrijk dossier zijn.
  Het artikel kwam bij mij over als een Pueblo Soberano ‘conspiracy’ theorie.

 13. Geschreven door een black panther sympathisant die de corrupte en alles mogelijk makende cultuur alhier beschrijft en daardoor jammer genoeg (voor hem dus) de eigen enigszins overdreven agenda niet echt over de toonbank krijgt.

 14. Het is wel heel erg makkelijk om dit meteen op de Nederlander af te schuiven. Begin eerst eens met het opschonen van de tot op het bot corrupte politiek die dit allemaal mogelijk maakt. Pak daarna het onderwijs aan. Maar nee, de bevolking verkoopt zijn politieke stem voor een koelkast of een gasfornuis. En klaagt dan dat de politiek corrupt is. En doet er vervolgens niets aan….. behalve klagen over de makamba’s. Wat zou er van dit mooie eiland overblijven wanneer alle (ja, alle!) makamba’s zouden vertrekken?

 15. Heerlijke onzin. Wat zijn er toch veel gekken op Curaçao.
  Van de Crickey Cuckoo society die verder anoniem blijft. Zal wel een PS variant zijn.

 16. Nadat Whiteman aangaf dat er ‘duistere krachten’ tegen de ISLA aan het werk zijn, verschijnt nu via BLack Hole Zoo Media (??, blijkbaar Nederlands) dit artikel op KKC. Verder horen wij voor het eerst van Crickey Conservation Society 2006 of Cricky Amigu di Natura. Wie bent u?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties