28 C
Willemstad
• zondag 3 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Bezettingsgraad van 83 procent

Curaçao Marriott Beach Resort:

Curaçao+Marriott+Beach+HotelWILLEMSTAD — De bezettingsgraad van het Curaçao Marriott Beach Resort & Emerald Casino bedraagt op dit moment 83 procent. Dit laat de general manager van het hotel, Louella Brezovar, desgevraagd weten. Ze ontkent ten stelligste de geruchten dat Marriott ‘ontslagaanvragen zou hebben ingediend voor haar werknemers’. “Verre van dat, we hebben juist extra personeel in dienst genomen.”

- Advertentie -

Advertentie

Het resort heeft in totaal 295 werknemers. In het licht van de recente ontwikkelingen in de toeristische sector, geeft Brezovar de volgende toelichting:

“Vanuit het operationele management (het management van het Rif Resort Hotel dat in handen is van hotelketen Marriott) van het resort gaat alles gewoon door.
Het is zeer zeker geen rozengeur en maneschijn, maar we mogen zeker niet ontevreden zijn met de huidige bezetting.”

Ze stelt dat de effecten met betrekking tot airlift vanuit de Verenigde Staten die via Miami loopt, merkbaar zijn:

“Door het wegvallen van DAE zijn de bewuste vluchten die via Miami en Charlotte lopen ook in prijs gestegen.
We merken dat we onze prijzen hierop enigszins moeten aanpassen om de bezoekers vanuit de Noord-Amerikaanse markt te blijven trekken.
De Average Daily Rate (ADR) – de gemiddelde dagprijs – is dan ook niet hetgeen wat we het liefst zien maar het garandeert wel de nodige inkomsten.”

De general manager vertelt dat de keuze, om een overnachting voor 119 dollar te verkopen in plaats van 159 dollar, om een niet verhuurde hotelkamer te vermijden, makkelijk gemaakt is.

“Als we de kamer niet hebben verhuurd krijgen we deze overnachting niet meer terug en is de keuze om het dan voor minder aan te bieden, makkelijk gemaakt.
De gasten vergelijken vandaag de dag de prijzen alvorens te boeken en dus moet men met de ontwikkelingen meegaan”

, aldus Brezovar.
Verder benadrukt ze het belang van een gezamenlijke pr-insteek van zowel het ministerie van Economische Ontwikkeling, de Curaçao Tourist Board (CTB) als belangenvereniging Chata met betrekking tot het naar buiten treden omtrent onder andere het faillissement van Hotel Kurá Hulanda.

“Met dit soort publiciteit dient men naar het buitenland toe uiterst zorgvuldig te zijn. We zijn zelf nog in afwachting van meer informatie met betrekking tot de aanpak en de ontwikkelingen, en zullen daar meer over horen tijdens een bijeenkomst met Chata, die spoedig zal plaatsvinden.”

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Speciaal loket deze maand voor bursalen om uit te schrijven

Persbureau Curacao Kranshi opent een apart loket voor aanstaande bursalen die het eiland voor langer dan zes maanden verlaten. Daar kunnen zij zich uitschrijven, een afspraak maken is...

PBC | Tropische storm Bonnie komt aan land in Nicaragua

Persbureau Curacao Bonnie is gisteravond laat in Nicaragua en Costa Rica aangekomen. Net nadat ze een tropische storm was geworden, de tweede van het Atlantische orkaanseizoen dit jaar. Ze...

PBC | Roald Lappere wordt nieuwe directeur Koninkrijksrelaties

Persbureau Curacao Roald Lapperre wordt de nieuwe directeur-generaal Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij volgt Henk Brons op, die met pensioen gaat. De benoeming...

Column Youp | Vlucht

We krijgen een koningin met humor en dat vind ik een mooi vooruitzicht nu ons land een toch wat oververhitte indruk maakt. Amalia zei vorige week dat...

CC | Curaçao less attractive for entrepreneurs due to bureaucracy and high costs

WILLEMSTAD - The bureaucracy and high costs of doing business make Curaçao less attractive for entrepreneurs than other countries in the Caribbean. This is evident from a...

NOS | De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft excuses aangeboden voor de rol van de bank in het slavernijverleden. Knot deed dat tijdens de nationale herdenking...
- Advertentie -
- Advertentie -