27 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 21:54

ParadiseFM | Verkeerslichten Schottegatweg uitgevallen

Let op als je vandaag de weg op moet, verschillende verkeerslichten functioneren niet. Zowel aan de noord- als aan de zuidkant zijn de lichten bij kruispunten uitgevallen. De...

ParadiseFM | In afgelopen maand veel coronapatiënten overleden

In de afgelopen weken is aantal overleden coronapatiënten op Curaçao flink gestegen. Op 21 april waren er 95 mensen overleden, twee weken daarvoor ging het om 58...

Democracy now! | Thursday April 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Inflatie Bonaire lager door toeslagen overheid

Consumentengoederen en diensten op Bonaire waren in het eerste kwartaal van dit jaar goedkoper dan een jaar eerder. Dat meldt het Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook...

Nu.cw | Vaccinatiemarathon op Aruba

Op Aruba wordt komende zaterdag en zondag een vaccinatiemarathon gehouden. Het doel is 10.000 burgers hun eerste prik te geven. ,,Vaccineren is een daad van solidariteit en gezamenlijke...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoBewoonster Jan Sofat gewoon in de rij

Bewoonster Jan Sofat gewoon in de rij

WILLEMSTAD — De bewoonster van Jan Sofat zal gewoon moeten dulden dat ze langs de officiële toegangspoort, met bewakers, moet rijden om bij haar huis te komen. jan sofat
De vorderingen die ze eiste in het kort geding dat ze aanspande tegen de bewonersvereniging en Spanish Water Resort, werden afgewezen door de rechter.

Dit deels omdat er geen spoedeisend belang was, deels omdat een kort geding zich niet leent voor een dergelijke procedure.
Zo had de vrouw geëist dat de slagbomen en de toegangscontrole helemaal verwijderd zouden worden.
Ook zouden bezoekers van de vrouw vrij toegang moeten hebben, waarbij hun gegevens niet opgenomen hoefden te worden door de bewaking.

Maar die slagbomen waren daar vele jaren geleden juist geplaatst vanwege de veiligheid.
Er deden zich verschillende criminele incidenten voor waarvan bewoners het slachtoffer waren, waaronder zelfs een ernstige overval.
De rechter oordeelde dat bezoekers van Jan Sofat daarom zullen moeten dulden dat zij aan de bewakers moeten opgeven welk persceel zij bezoeken en tevens dat hun kenteken wordt genoteerd.
Omdat de vrouw in het ongelijk is gesteld, zal de klaagster ook de proceskosten van het geding, 1000 gulden voor de advocaat, moeten betalen.

In het geding draaide het om de bewoonster die sinds 1 januari van dit jaar in de rij voor bezoekers moet staan, omdat haar pasje voor de ‘fast lane’ niet meer werkt.
De bewonersvereniging heeft deze maatregel ingesteld voor niet-leden.

Een van de voornaamste argumenten voor de maatregel is dat niet-leden van de bewonersvereniging van Jan Sofat wél meeliften op de voorzieningen, zoals beveiliging en groen- en wegenonderhoud in het resort, waar de leden contributie voor betalen.
Die contributie is begin dit jaar verhoogd.
En dat leidde tot protest.
De fast lane betreft de baan rechts voor de ingang van het resort, bedoeld voor bewoners.
Dat de pasjes geblokkeerd werden is aan de niet-leden van de buurtvereniging schriftelijk meegedeeld, met tevens de mededeling dat ze de linkerrijbaan voor bezoekers, langs het portiershuis, kunnen nemen.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties