Betogers Venezuela trekken zich terug na dreigement president

door Tom Reijner

De Venezolaanse president Nicolas Maduro waarschuwde zaterdag veiligheidstroepen in te zetten als de betogers in de hoofdstad Caracas hun verzet niet staken.

De Venezolaanse president Nicolas Maduro waarschuwde zaterdag veiligheidstroepen in te zetten als de betogers in de hoofdstad Caracas hun verzet niet staken.

Een aantal Venezolanen is onder meer boos over de hoge inflatie, werkloosheid, de criminaliteit in het land en het gebrek aan vrije pers – Foto | AFP

De meeste demonstranten in de wijk Chacao van de hoofdstad Caracas in Venezuela zijn teruggekeerd naar huis, nadat president Nicolás Maduro had gedreigd met geweld. Wel gaan nog enkele betogers de confrontatie aan met de politie door te gooien met flessen en molotovcocktails.

Advertentie

Maar veel straten waren zaterdag rond 20.00 uur ‘s avonds (lokale tijd) stil en leeg.

Geweld
De president zei dat als betogers niet naar huis terugkeren zij ‘binnen enkele uren’ een militaire actie konden verwachten.

Maduro zei eerder tijdens een bijeenkomst van militairen dat hij geweld zou gebruiken om Chacao ‘te bevrijden’. ‘Bereid je voor, we komen voor jullie,’ sprak hij dreigend.

Betogers zeiden niet bang te zijn, maar velen verdwenen kort na de waarschuwing van straat. In Chacao schoot de politie eerder al met plastic kogels en traangas om honderden demonstranten uit elkaar te drijven.

Boos
Ruim een maand geleden braken in de stad San Cristobal in de provincie Táchira in het Andesgebergte protesten uit tegen de slechte economische situatie in het Zuid-Amerikaanse land.

Sinds 12 februari gaan ook in de hoofdstad Caracas dagelijks voor- en tegenstanders van de regering de straat op. Venezolanen zijn onder meer boos over de hoge inflatie, werkloosheid, de criminaliteit in het land en het gebrek aan vrije pers. Bij de protesten zijn zeker achtentwintig personen omgekomen.
bron: Elsevier.nl

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *