Betesda opent ruimte voor fysiotherapie | Antilliaans Dagblad

Betesda fysiotherapie | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Verpleeghuis Betesda heeft de afgelopen drie jaren hard gewerkt om de kwaliteit van de zorg en service aan zijn bewoners te verbeteren. In dit kader is afgelopen woensdag een nieuwe ruimte voor fysiotherapie ingewijd.

,,Natuurlijk heeft verandering tijd nodig, maar wij zijn trots op wat wij de afgelopen drie jaren al hebben bereikt en hebben veel hoop voor de toekomst”, zegt de directie.

,,Een van de belangrijkste veranderingen die wij binnen Betesda hebben aangepakt, zijn onze doelgerichte activiteiten waarbij de bewoners dagelijks gerichte activiteiten krijgen aangeboden om hun kwaliteit van leven te verhogen.

Een doelgerichte activiteit is het mobiliseren/reactiveren van de bewoner. Hiermee behoudt de bewoner zijn lichamelijke functies en voorkomt de ontwikkeling van decubituswonden. Dit alles leidt tot een verhoging van de kwaliteit van leven.”

De consul-generaal van de Volksrepubliek China in Willemstad, heeft aangeboden om de renovatie van de fysioruimte van Betesda te sponsoren en tevens speciale rolstoelen aan te schaffen voor de bewoners die een ernstige lichamelijke beperking hebben en daardoor niet in een normale rolstoel kunnen zitten.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *