31 C
Willemstad
• vrijdag 1 december 2023

Extra | Journaal 30 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Staatssecretaris Gunay Uslu vertrekt en gaat naar Corendon

Koen Nederhof en Pepijn van den Brink BADHOEVEDORP - Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) vertrekt vroegtijdig uit het kabinet. Ze gaat in december aan de slag...

CC | Alarming financial situation at the University of Curaçao: Annual budget shortfall of 7 million guilders

WILLEMSTAD - The University of Curaçao (UoC) grapples with significant financial challenges on an annual basis, as revealed by Rector Magnificus Francis de Lanoy. The budget shortfall...

DH | Witness says Frans got large ‘commission’ for BTP building but also other former politicians

~ Including $200k in political contributions to Ohndhae ~ PHILIPSBURG--Two witnesses testified under oath in open court on Wednesday as part of former Member of Parliament (MP) Frans...

Democracy now! | Wednesday, November 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Beter samenwerken na de verkiezingen’

HomeNieuwsBeter samenwerken na de verkiezingen’

 

Bron: Versgeperst
Door; Froukje Sijtsma

Versgeperst straatvraag NIEUWS nieuwe verkiezingen minister Liesbeth Spies Koninkrijksrelaties gevallen kabinet Curaçao  Straatvraag" style="float:left;margin right:10pxCURAÇAO – Politieke onrust in het Koninkrijk. Burgers op Curaçao demonstreerden op het Waaigat tegen de regering en premier Mark Rutte in Nederland diende het ontslag in van zijn minderheidskabinet. Versgeperst.com vroeg mensen wat zij hopen wat de nieuwe verkiezingen in Nederland voor Curaçao gaan betekenen.

Elroy (37) maakt zich zorgen over de huidige politieke toestand op Curaçao en vindt dat er snel wat moet gebeuren. Over de nieuwe minister van Koninkrijksrelaties stelt hij geen specifieke eisen, wel van de politiek in het algemeen. “Politici moeten weer met elkaar om tafel gaan zitten, hun best gaan doen en proberen om de problemen op Curaçao op te lossen.”

Rommelig

Volgens Jeroen (38) gaat het er momenteel ‘rommelig’ aan toe op ons eiland. “Er is hier, net als in Nederland met hun gevallen kabinet, sprake van tumult de laatste paar maanden en ik hoop dat er meer duidelijkheid komt. Van minister Spies van Koninkrijksrelaties heb ik weinig gezien. Van de nieuwe minister verwacht ik dan ook dat die zich meer bezig gaat houden met wat hier daadwerkelijk gebeurt, of dat nou van het CDA is of van een andere partij, dat maakt mij niet uit.”

Niet de kans gekregen

Het was te verwachten dat het kabinet ging vallen, dus wat dat betreft niets nieuws onder de zon. Ja, wat gaat er veranderen? We krijgen weer een andere minister en hopelijk voert die wel wat uit voor Curaçao”, aldus een 49-jarige vrouw die anoniem wil blijven.

Minister Spies heeft de kans niet gekregen om wat voor Curaçao te betekenen. Ze was er wel klaar voor, maar ze heeft gewoonweg de kans niet gekregen.”

Samenwerken

Volgens Annie (50) blijkt nu wel dat de politici in Nederland elkaar ook niet kunnen vinden. “Het is voor ons allemaal goed dat er nieuwe verkiezingen komen, maar de vraag is natuurlijk wie er voor in de plaats komen. Het belangrijkste vind ik in ieder geval dat het kabinet gaat samenwerken.”

Anarchist

Jay (21) vertelt dat hij eigenlijk niet in het concept ‘regering’ gelooft. “Ik ben anarchist. Toch vind ik het bestuur in Nederland goed geregeld, maar hier op Curaçao zeker niet. De politici voeren hun werk niet op een capabele manier uit. De regering van Curaçao wil alleen maar geld van Nederland, zodat ze lekker kunnen doen wat ze zelf willen. Ik hoop dat de verkiezingen in Nederland ministers opleveren die de misstanden op Curaçao aanpakken.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties