30 C
Willemstad
• donderdag 29 februari 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe: Benoemingen Curaçaohuis maken ministers apathisch

HomeMediaAlgemeen nieuwsAmigoe: Benoemingen Curaçaohuis maken ministers apathisch
Curaçaohuis in Den Haag,  Marvelyne Wiels
Curaçaohuis in Den Haag, Marvelyne Wiels


WILLEMSTAD — Verschillende ministers van de huidige coalitie worden bijna apathisch wanneer er vragen worden gesteld over benoemingen met terugwerkende kracht bij het Curaçaohuis in Nederland. Het lijkt erop dat de partijen hun vingers niet aan dit onderwerp willen branden en de oplossing van het kennelijke probleem enkel en alleen overlaten aan de PS.

Advertentie

Vicepremier Etienne van der Horst wil niets kwijt over de kwestie. Vandaag wilde hij tegenover de Amigoe noch bevestigen noch ontkennen of er een brief van Kas di Kòrsou was binnengekomen bij de Raad van Ministers met het verzoek om vier medewerkers te benoemen met terugwerkende kracht. Ook wil hij niets zeggen over een mogelijke behandeling van deze verzoeken door de Raad van Ministers.

Hij verwijst naar premier Ivar Asjes (PS), die van dezelfde partij is als de gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels. Asjes is echter sinds 21 november op dienstreis met het koninklijk paar naar Colombia en Venezuela en komt pas op 24 november terug. In de tussentijd is het Van der Horst die voor hem waarneemt. Minister Earl Balborda (PNP) reageert kort via een tekstbericht vanuit Mexico dat hij niet aanwezig was bij de vergadering van de Raad van Ministers. De ministers Nelson Navarro (Justitie, Pais), Ben Whiteman (Gezondheid, Milieu en Natuur, PS) en Stanley Palm (Economische Ontwikkeling, Pais) waren niet bereikbaar voor commentaar.

Volgens de krant La Prensa heeft Wiels een schriftelijk verzoek ingediend bij de Raad van Ministers om vier benoemingen bij Kas di Kòrsou met terugwerkende kracht te ratificeren. De RvM zou dit niet meteen hebben gedaan en heeft advies gevraagd aan de minister van Financiën en het departement van human resources.

Pais
Coalitiepartij Pais heeft zijn drie ministers in het kabinet opgedragen om alle benoemingen bij het Curaçaohuis te toetsen conform de principes van behoorlijk bestuur en de aanwijzing die door de Rijksministerraad aan de Curaçaose regering is gegeven. Dit stelt politiek leider Alex Rosaria in een reactie op de controverse die is ontstaan in verband met benoemingen bij het Curaçaohuis in Nederland.

De Raad van Ministers stond tijdens de wekelijkse vergadering afgelopen woensdag stil bij deze zaak. Hoewel Rosaria duidelijk maakt niet aanwezig te zijn geweest bij deze vergadering, stelt hij te hebben begrepen dat de beslissingen die tijdens de vergadering zijn genomen en de beslissingen die nog genomen zullen moeten worden, plaatsvinden conform de afspraken die hij met zijn ministers heeft gemaakt.

In een gesprek met de Pais-ministers Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening), Nelson Navarro (Justitie) en Stanley Palm (Economische Ontwikkeling) stond Rosaria vorige week stil bij deze zaak.

Zonder in specifieke details te treden stelt de Pais-leider dat tijdens het overleg is afgesproken dat alle benoemingen bij het Curaçaohuis getoetst zullen worden volgens de principes van behoorlijk bestuur en de aanwijzing. Ook is afgesproken dat, mochten er dingen zijn gebeurd die niet volgens de regels zijn, deze gecorrigeerd zouden worden.

Rosaria benadrukt in een verklaring van zijn partij dat tijdens het overleg van vorige week ook is besloten dat, mochten er beslissingen zijn genomen aan de hand van verkeerde procedures, ze teruggedraaid zullen worden. “In dit geval zal er naar de juridische gevolgen moeten worden gekeken, omdat Pais nooit de indruk wil creëren dat zij op mensen wil jagen. Wij laten mensen in hun waardigheid.”

Voor Pais is het volgens Rosaria belangrijk om te benadrukken dat een gedegen personeelsbeleid niet vereist is om het College financieel toezicht (Cft) een plezier te doen. “Een goed beleid is vereist om meer efficiëntie in het overheidsapparaat te realiseren, dat al jaren te leiden heeft onder demotivatie en dat niet kan voldoende aan de kwaliteit van dienstverlening die men zowel binnen als buiten de overheid verwacht.”

Wiels staat al weken onder druk voor vermeende leugens op haar cv over behaalde diploma’s en werkervaring, maar ook voor benoemingen van ‘bevriende’ personen bij Kas di Kòrsou zonder de correcte procedure hiervoor te hebben gevolgd. In een persconferentie vorige week hielden Wiels en Asjes vol dat de berichtgeving hierover niet op waarheid berustte.

Bron: Amigoe

Meer berichtgeving over Marvelyne Wiels:

To Top

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in
  1. We zijn en blijven de lach van de Cariben. Te absurd voor woorden allemaal dat dit zo maar wordt geaccepteerd door de coalitiegenoten. Ook heel vreemd eigenlijk dat de PNP zo stil is.
    Het is gemakkelijk allemaal dit gekissebis op kosten van de gemeenschap.
    Shame on all of you!!

  2. Zo zonde allemaal van de energie, het gaat hier continue om het maar verbergen van rete-streken, sorry maar een ander woord heb ik er niet meer voor.

    Als deze energie nu eens aan het land zou worden besteed dan hadden we er nog wat aan, nu krijgen we alleen hoongelach vanwege het maar blijven stuntelen met de vriendjes porkeria.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties