28 C
Willemstad
• maandag 20 mei 2024 07:18

Belastingverdrag Curaçao-Malta

logo-landsontvangerWillemstad – Minister José Jardim van Financiën heeft gisteren te Malta de overeengekomen tekst van het verdrag ter voorkoming van dubbele belastingheffing tussen Curaçao en Malta geparafeerd. Dat deed hij vergezeld van zijn Maltese ambtgenoot. Met het overeenkomen van het belastingverdrag opent Curaçao ‘een nieuwe etappe ten aanzien van haar potentieel als internationaal financieel centrum’, aldus het persbericht van de regering.

Advertentie

Aan de hand van het verdragsbeleid van het ministerie van Financiën, waarbij overheid en private sector de handen ineen hebben gesloten, zijn zowel de TIEA (Tax Information Exchange Agreement) met Colombia alsmede het DTA-verdrag (Double Taxation Agreement) met Malta hiervan de eerste vruchten.
Nadat in het jaar 2009 de laatste tekst voor een verdrag ter voorkoming van dubbele belastingheffing met Jamaica was overeengekomen, is er sindsdien niets concreets ondernomen om internationale belastingverdragen af te sluiten.
Jardim hoopt in dit beeld aanzienlijke verandering te brengen.
Met het overeengekomen belastingverdrag tussen Curaçao en Malta wordt ook verdere economische samenwerking tussen de twee landen mogelijk gemaakt en zijn enkele fundamentele barrières voor die samenwerking weggenomen.
Met deze concrete resultaten wil Financiën aantonen dat het ministerie haar taak als faciliterende partij ten aanzien van de internationale financiële dienstensector ‘serieus neemt’ en ook ‘dat zij in dit kader bereid is zich voor de volle honderd procent in te zetten’.

,,De inspanningen van de minister van Financiën zijn er thans op gericht om de benodigde randvoorwaarden voor het behoud en de groei van deze sector te waarborgen.”

Advertentie

To Top

Gearchiveerd als

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties