30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Bejaardenhuis Aurita voorwaardelijk gesloten

Inspectie geeft week voor verbeteringen

Het bejaardentehuis in de wijk Brievengat
Het bejaardentehuis in de wijk Brievengat

WILLEMSTAD — De Inspectie Gezondheidszorg heeft het bejaardenhuis Aurita aan de Andres Belloweg 19 een voorwaardelijke sluiting opgelegd. De omstandigheden waaronder de twaalf bewoners leven zijn onder de maat, oordeelt inspecteur Jan Huurman. De nieuwe directie heeft een week de tijd om verbeteringen door te voeren.De Inspectie Gezondheidszorg heeft de directieleden Dainara en Ezita Michel van huize Aurita – sinds 4 januari Heavenly Home geheten – gisteren per brief laten weten dat voortzetting van zorgverlening aan de twaalf bewoners van het bejaardenhuis onverantwoord is.
De Inspectie is tot deze conclusie gekomen op grond van bezoeken op 29 oktober 2012 en 11 januari 2013. Tijdens deze inspecties zijn belangrijke lacunes vastgesteld op het gebied van kwaliteit en kwantiteit van medewerkers, de dossiervorming, de geneesmiddelenvoorziening en de hygiëne.
Het nieuw aangetreden management van het bejaardenhuis heeft toegezegd met onmiddellijke ingang de noodzakelijke verbeteringen door te zullen voeren.

- Advertentie -

Op grond van deze toezegging – ondersteund door een verbeterplan – heeft de Inspectie besloten de voorgenomen onherroepelijke sluiting om te zetten in een voorwaardelijke sluiting.
Dit houdt in dat het bejaardenhuis één week de tijd krijgt om de voornemens om te zetten in zichtbare verbeteringen.
Mochten er op 21 januari alsnog belangrijke gebreken worden geconstateerd, dan zal de Inspectie overgaan tot feitelijke sluiting.
In overleg met de daarvoor verantwoordelijke instanties zal op dat moment gezorgd worden voor opname van de twaalf bewoners in andere tehuizen.
De bejaarde bewoners lijden aan aandoeningen als Parkinson, diabetes of dementie en dienen eigenlijk in een verpleeghuis opgenomen te worden.
In de nacht is er geen of onvoldoende zorgpersoneel aanwezig.
De eindverantwoordelijkheid ligt bij een 76-jarige verpleegkundige, van wie onduidelijk is hoeveel uren zij per week werkt.
De Inspectie heeft de stellige indruk dat zij meer aanpakt dan zij aankan.
De medische dossiers zijn slordig en onvoldoende bijgehouden en de huisarts komt niet vaak genoeg langs.
De geneesmiddelen worden slordig bewaard, er ontbreekt een medicatielijst en er wordt niet afgetekend aan wie welke medicatie wordt verstrekt.
De slaapkamers maken een onopgeruimde en onhygiënische indruk.
Het huis en met name de slaapkamers ruiken naar urine.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -