28 C
Willemstad
• donderdag 23 september 2021 02:57

Laatste reacties

- Advertentie -

BeauMonde | Curaçao: Oranjes bij Dag van de Vlag

Curaçao: Oranjes bij Dag van de Vlag | ANP

Even op en neer naar Curaçao, je moet er maar zin in hebben. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima rukten uit voor de Dia di Bandera, ofwel Dag van de Vlag.

Het was maar goed dat Máxima een zonnige Natan uit de kast had gehaald, want waar in Nederland de mussen dood van het dak vielen, was het op Curaçao grijs en nat. De koning was dan ook al zo’n beetje doorweekt voor hij de vliegtuigtrap afwas. Hij is natuurlijk niet van suiker en de rest stond al even druipend op hem te wachten, dus het was een solidair gebaar, maar toch.

Het góót echt van de regen…

- Advertentie -

Het góót echt van de regen…

… maar gelukkig waren er ook paraplu’s aan boord.

… maar gelukkig waren er ook paraplu’s aan boord.

Op Dia di Bandera wordt gevierd dat op 2 juli 1951 de eerste eilandsraad van Curaçao bijeen kwam. Het eiland is een land binnen het koninkrijk der Nederlanden, wat het bezoek van het koninklijk paar verklaart. Een vakantiereisje is het bepaald niet: het programma begon al een half uur nadat ze waren geland en morgen vliegen ze ook onmiddellijk na afloop weer terug.

- Advertisement -

Goed, wat te doen als je een royal bent en er geen gelegenheid is voor palmen dan wel duiken? De koning en koningin ontmoetten als eerste programmapunt gouverneur Lucille George-Wout. Aansluitend hadden ze een gesprek met de minister-president van Curaçao, Eugene Rhuggenaath en maakten ze kennis met leden van de Raad van Ministers van Curaçao.

En daarna was het tijd voor wat core business: het onthullen van een plaquette.

Bron: BeauMonde

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. @Henk,
  Onderscheiding i.h.k.v. de Huisorde. Dus, geen betrekking op de Curaçaose gemeenschap. Zie ook uit ‘Stephen uit ‘Django Unchained’.

 2. @ Henk, Helemaal niks,nada,nopes, Herman George heeft een zoon op gevoed die alleen maar in de kroeg zit met een laptop, de hele dag het eiland 24×7 (regering) te destabiliseren voor Gerrit de Raaf.

 3. Nou gun ik iedereen het Erekruis van de Huisorde van Oranje maar wat jheeft H. George betekend voor de Curacaosche gemeenschap?
  Just asking.

 4. Toch weer effe een alom oude discussie aanwakkeren. Wat is 2 juli eigenlijk? Dag van de vlag of dag van het volkslied en de vlag? Heel triest dat wij hierbij geen duidelijkheid kennen! Goede genade zeg.

 5. @Joep Meloen, Het scheelt wel dat ze met een prive vliegtuig vliegen waar ze in een echt bed kunnen slapen en niet economy met KLM!

 6. George loopt erbij te zingen alsof ze de kleuterleidster is. Geen enkel begrip van haar functie zullen we maar zeggen. En wat haar echtgenoot erbij moet doen ontgaat mij volledig. Ruggenaath heeft toch ook niet zijn echtgenote naast hem staan of wel ?

  Wel klasse dat Alex & Maxima even voor een dagje deze kant uitkomen, ik doe het ze niet na. Een programma dat je gerust killing mag noemen.

 7. Die bouw fraudeur en koekkebakker van een Herman George liep erbij als een paard met zeven lullen, wat een aanfluiting die man.

 8. Ben het zowaar eens met Laplas eens.

  Of is het omdat hij eindelijk eens een reactie schrijft waarin hij zijn sexuele frustraties niet laat zien en niet elke vrouw een hoer noemt?

  Inderdaad, lachwekkende overacting van mevrouw George.

 9. Er was één ding dat mij gelijk opviel en dat was die mooie jurk van Maxima maar ja dat wil ik het niet over hebben. Het gaat mij meer om die twee de gouverneur en haar man, wat een partij overacting zeg, walgelijk ik krijg kippenvel van.

  Op een gegeven moment zaten die twee op de balkon naast de koninklijke echtpaar te zwaaien, wie wil nou naar jullie zwaaien? Hende pretu mahos.

  Nou begrijp ik waarom vaak zo veel kinderen moeten meedoen, het is simpel weg omdat hun walging sensor nog niet ontwikkeld is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Kustwacht schiet illegale man op zee neer

De Kustwacht Caribisch gebied heeft gisteravond schoten gelost bij de aanhouding van een illegale boot in de wateren van Curaçao. Daarbij is een man gewond geraakt. De Kustwacht...

Nu.cw | Nederlandse regering reserveert 314 miljoen gulden voor Coho

In Den Haag werd gisteren de Rijksbegroting gepresenteerd. De gevolgen van het coronavirus zijn goed zichtbaar, ook op de Caribische landen in het Koninkrijk. De Nederlandse regering...

Nu.cw | Curacao Pride: ‘Hijs alsjeblieft de regenboogvlag tijdens de Pride-week’

De organisatie van de Curaçao Pride roept ondernemers, stichtingen en particulieren op om tijdens de Pride-week de regenboogvlag te hijsen of via social media hun steun voor...

Nu.cw | Nieuwe zittingsdatum voor de zaak-Girasol

Er zijn vier verdachten in de zaak-Girasol, waarbij het gaat om verdenking van het vervalsen van documenten, misbruik van subsidiegelden en witwassen bij de stichting Wit Gele...
- Advertentie -