27.2 C
Willemstad
• donderdag 9 december 2021 03:28

Laatste reacties

- Advertentie -

Balborda: ‘Route van carnaval evalueren’

Archief foto
Minister Balborda erkent instortingsgevaar op 50 plekken


Willemstad – De route van de Gran Marcha moet nodig geëvalueerd worden, zo verklaarde minister Earl Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning tegenover deze krant.

Advertentie

Het is volgens de bewindsman de hoogste tijd om de route te evalueren nadat afgelopen dinsdag tijdens de Marcha di Despedida ter hoogte van Wishi brokstukken van een betonnen muur mensen verwondden. Eén van de slachtoffers, een vrouw, liep daarbij een dwarslaesie op.

Woordvoerder Reginald Huggins van de politie verklaarde tegenover deze krant dat de vrouw die op een bank zat op haar rug werd geraakt door een vallende steen. De vrouw kwam daardoor ten val. Een paar omstanders die ook door vallende blokken werden geraakt, vielen op de vrouw.

- Advertentie -

Het slachtoffer is afgelopen woensdag voor medische behandeling met de air ambulance naar Colombia vervoerd. Volgens Huggins is er ook een ander slachtoffer in het ziekenhuis opgenomen.

,,Het departement voor Ruimtelijke Ordening en Planning, de ROP heeft dit jaar op de route 50 gevoelige pekken aangewezen,” zo verwoordde Balborda het tegenover deze krant.”

Op de conclusie dat het land tijdens het afgelopen carnaval het geluk heeft gehad dat er niet méér ongelukken zich hebben voorgedaan reageerde de minister met: Ik ben blij dat u het zegt, ik kan het niet zeggen, het zijn uw woorden.”

De bewindsman wilde uit respect voor de familie van de vrouw niet ingaan op de vraag wie er nu verantwoordelijk was voor het ongeval.

,,Onze medewerkers geven aan de mensen die de precario regelen een overzicht van de gebouwen die een gevaar inhouden. Zij geven aan de gebouwen met instortingsgevaar aan.”

De wijk Wishi waar het incident zich voordeed werd door de minister omschreven als een plek waarvan het bekend is dat er daar gevoelige plekken zijn.” In de praktijk worden monumenten met instortingsgevaar aangegeven met een rode vlag. Deelnemende bands kunnen als ze bij die plekken langstrekken de muziek zachter afstellen.

,,Maar dat is lapwerk,” aldus de bewindsman. Het ongeval van afgelopen dinsdag is naar het oordeel van Balborda een ernstig teken aan de wand. ,, Wij moeten dit teken heel ernstig opvatten, het is de hoogste tijd om met alle betrokkenen, bijvoorbeeld de brandweer, politie, de minister van Cultuur, naar de carnavalsroute te kijken. Er wordt al jaren gesproken dat de route niet veilig is, vanaf de tijd dat Lisa Dindial gezaghebber was, maar daar blijft het bij.”

- Advertisement -

(Dindial was van 2000 tot 2010 gezaghebber van het eilandgebied Curaçao – red). De bewindsman verklaarde ook dat het nu het juiste moment is om naar alternatieve routes te kijken.

,,De timing is nu goed, we moeten van het momentum gebruik maken om de carnavalsroute aan te passen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -