28 C
Willemstad
• dinsdag 5 december 2023

Extra | Journaal 4 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Antilles-Guyane patrol vessel seizes 3.5-ton cocaine haul

MARIGOT--Patrol vessel La Combattante from Marine Nationale seized 3.5 tons of cocaine from a fishing vessel southeast of Barbados on November 28. After confirming the location of the...

AntilliaansDagblad | Overheid belooft prijzen in de gaten te houden

Kralendijk - Directie Toezicht en Handhaving (T&H) van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) kondigt aan prijscontroles te gaan uitvoeren op het basismandje, bekend als Bon Kompra Plus. F16...

AntilliaansDagblad | Aruba eigen mededingingsautoriteit

Oranjestad - In een statig pand in de binnenstad van Oranjestad is de Aruba Fair Trade Authority (Afta) geopend. Aruba heeft daarmee een eigen mededingingsautoriteit. Bij de opening...

AntilliaansDagblad | Parkeerbeheer bijna rond

Parkeerbeheer in zicht | Minister VVRP: Onderhandeling nieuw contract in eindfase Willemstad - Het parkeerbeheer is bijna rond en de onderhandelingen zijn in de eindfase. Dat antwoordt de...

AntilliaansDagblad | ‘Hoofdpijn’ in de wijk Rio Canario

Naast illegale boomkap nu ook een snack begonnen Willemstad - De buurtbewoners van de Menegrandeweg in de wijk Rio Canario houden hoofdpijn vanwege de acties van Melly Bergland,...
- Advertisement -spot_img

Balborda geeft startsein voor PPP-woningproject bij Trai Seru

HomeNieuwsBalborda geeft startsein voor PPP-woningproject bij Trai Seru
Bij het officiële startsein voor ontwikkeling dat door minister Earl Balborda werd gegeven, waren verschillende stakeholders uit de private sector aanwezig alsook de minister van Economische Ontwikkeling, Steven Martina.
Bij het officiële startsein voor ontwikkeling dat door minister Earl Balborda werd gegeven, waren verschillende stakeholders uit de private sector aanwezig alsook de minister van Economische Ontwikkeling, Steven Martina.

WILLEMSTAD — Het startsein voor de ontwikkeling van 24 percelen voor woningen bij Trai Seru, werd afgelopen vrijdag door minister van Ruimtelijke Planning Earl Balborda (PNP) gegeven. Dit in het bijzijn van vertegenwoordigers van de uitvoeringsorganisatie Domeinbeheer en verschillende stakeholders uit de private sector. Personen die op de wachtlijst van Domeinbeheer staan voor een huis, krijgen bij de toewijzing daarvan voorrang.

“Het is algemeen bekend dat er een grote vraag op Curaçao is naar erfpachtterreinen voor de realisatie van woonhuizen.
De regering van Curaçao heeft in samenwerking met Domeinbeheer de verantwoordelijkheid om te zorgen dat hiervoor voldoende terreinen beschikbaar worden gesteld voor ‘zelfbouw’ door de gemeenschap.
Anderzijds dienen er ook projecten te worden ondersteund voor betaalbare huisvesting voor de middenklasse”

, aldus minister Balborda.

Zijn ministerie van VVRP heeft in dit kader de banden aangehaald met de private sector middels het Public Private Partnership (PPP)-systeem.
Dit houdt in dat de regering in samenwerking met een partner uit de privésector terrein zal ontwikkelen en huizen bouwen.
De overheid zorgt hierbij voor de levering van het terrein en de private partner voor de ontwikkeling daarvan middels de bouw van woningen.

De partners in het project Trai Seru zijn

 • Brion Investment & Development Service NV,
 • de Curaçaose Wegenbouwmaatschappij (CWM)
 • en de regering van Curaçao.

De ontwikkeling van het project zal door de overheid gecoördineerd worden met de expertise van de uitvoeringsorganisaties

 • Ruimtelijke Ontwikkeling en Planning (ROP),
 • Openbare Werken (OW)
 • en Domeinbeheer.

“Gezamenlijk vormen de partners een sterke en serieuze werkgroep om dit project tot een succes te maken”

, aldus minister Balborda.

Dit artikel is geplaatst in
 1. Een paar dagen geleden las ik op deze site een brief van Don Martina (ex-premier van Curacao) die waarschuwde voor woestijnvorming op Curacao.
  http://knipselkrant-curacao.com//?p=119878

  Tot mijn grote verbazing zie ik hierboven de zoon van dezelfde Don Martina op de foto staan die meehelpt met het weggraven/open graven van bergen? Bergen maken ook deel van onze milieu.

 2. @Buurman Trai Seru, wat bedoel je met het open graven van de heuvel? Heb je foto’s? Heuvels en bergen staan er niet voor niets op bepaalde plaatsen. Haal je ze weg dan krijgt men overstroming in het regenseizoen en wegvloeien van vruchtbare bodem. Wat is er toch aan de hand met de woningbouw op Curacao? De een bouwt huizen in dammen de ander graaft heuvels open? Huh?

 3. Dit project is een duidelijke vorm van corruptie en oplichterij. De heuvel wordt opengegraven en die arme bewoners hebben een waardeloos huis opgebouwd.

  Waarom kunnen aannemers geen lokale talent betalen ipv van goedkope mts’ers?

  Kom eens kijken hier op trai seru je kan zelfs van de straat op een dak springen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties