25 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 06:28

Laatste reacties

- Advertentie -

Balborda geeft startsein voor PPP-woningproject bij Trai Seru

Bij het officiële startsein voor ontwikkeling dat door minister Earl Balborda werd gegeven, waren verschillende stakeholders uit de private sector aanwezig alsook de minister van Economische Ontwikkeling, Steven Martina.
Bij het officiële startsein voor ontwikkeling dat door minister Earl Balborda werd gegeven, waren verschillende stakeholders uit de private sector aanwezig alsook de minister van Economische Ontwikkeling, Steven Martina.

WILLEMSTAD — Het startsein voor de ontwikkeling van 24 percelen voor woningen bij Trai Seru, werd afgelopen vrijdag door minister van Ruimtelijke Planning Earl Balborda (PNP) gegeven. Dit in het bijzijn van vertegenwoordigers van de uitvoeringsorganisatie Domeinbeheer en verschillende stakeholders uit de private sector. Personen die op de wachtlijst van Domeinbeheer staan voor een huis, krijgen bij de toewijzing daarvan voorrang.

“Het is algemeen bekend dat er een grote vraag op Curaçao is naar erfpachtterreinen voor de realisatie van woonhuizen.
De regering van Curaçao heeft in samenwerking met Domeinbeheer de verantwoordelijkheid om te zorgen dat hiervoor voldoende terreinen beschikbaar worden gesteld voor ‘zelfbouw’ door de gemeenschap.
Anderzijds dienen er ook projecten te worden ondersteund voor betaalbare huisvesting voor de middenklasse”

, aldus minister Balborda.

Zijn ministerie van VVRP heeft in dit kader de banden aangehaald met de private sector middels het Public Private Partnership (PPP)-systeem.
Dit houdt in dat de regering in samenwerking met een partner uit de privésector terrein zal ontwikkelen en huizen bouwen.
De overheid zorgt hierbij voor de levering van het terrein en de private partner voor de ontwikkeling daarvan middels de bouw van woningen.

De partners in het project Trai Seru zijn

 • Brion Investment & Development Service NV,
 • de Curaçaose Wegenbouwmaatschappij (CWM)
 • en de regering van Curaçao.
- Advertentie -

De ontwikkeling van het project zal door de overheid gecoördineerd worden met de expertise van de uitvoeringsorganisaties

 • Ruimtelijke Ontwikkeling en Planning (ROP),
 • Openbare Werken (OW)
 • en Domeinbeheer.

“Gezamenlijk vormen de partners een sterke en serieuze werkgroep om dit project tot een succes te maken”

, aldus minister Balborda.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
 1. Een paar dagen geleden las ik op deze site een brief van Don Martina (ex-premier van Curacao) die waarschuwde voor woestijnvorming op Curacao.
  https://knipselkrant-curacao.com//?p=119878

  Tot mijn grote verbazing zie ik hierboven de zoon van dezelfde Don Martina op de foto staan die meehelpt met het weggraven/open graven van bergen? Bergen maken ook deel van onze milieu.

 2. @Buurman Trai Seru, wat bedoel je met het open graven van de heuvel? Heb je foto’s? Heuvels en bergen staan er niet voor niets op bepaalde plaatsen. Haal je ze weg dan krijgt men overstroming in het regenseizoen en wegvloeien van vruchtbare bodem. Wat is er toch aan de hand met de woningbouw op Curacao? De een bouwt huizen in dammen de ander graaft heuvels open? Huh?

 3. Dit project is een duidelijke vorm van corruptie en oplichterij. De heuvel wordt opengegraven en die arme bewoners hebben een waardeloos huis opgebouwd.

  Waarom kunnen aannemers geen lokale talent betalen ipv van goedkope mts’ers?

  Kom eens kijken hier op trai seru je kan zelfs van de straat op een dak springen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -