32 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Bakkers voeren druk op bij ‘broodcommissie

HomeNieuwsBakkers voeren druk op bij ‘broodcommissie
Door  Lisette Wellens

De ‘broodcommissie’ die in september van vorig jaar is aangesteld door het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO), heeft aangekondigd binnenkort de nieuwe broodprijzen bekend te maken. Keithley Hooker van de Vereniging van Curaçaose Bakkerijen 2008 zegt dat de commissie pas in actie komt nu de bakkers gedreigd hebben de prijzen van het brood weer te verhogen.

Een witbrood zou per 18 juni NAF 2,95 gaan kosten en een bruinbrood NAF 3,00 maar toen de regering hoorde dat wij het brood weer duurder wilden maken liet de fameuze broodcommissie plotseling wat van zich horen.”

Keithley Hooker, eigenaar van Panaderia Victoria in Buena Vista, is teleurgesteld in het optreden van de regering. In augustus vorig jaar verhoogde de Vereniging van Curaçaose Bakkerijen 2008 op eigen initiatief de prijzen van wit- en bruin brood (‘kipashi’). Door verhoogde benzineprijzen en duurdere ingrediënten was het voor de bakkers onmogelijk geworden het brood voor de oorspronkelijke prijzen te blijven verkopen.  In september werden ook de prijzen van andere broodsoorten aangepast.

 Nog niets gebeurd

Na de heisa in september van 2011, werd van overheidswege een commissie ingesteld die de maximumprijs van het brood zou gaan bepalen. De bestaande wetgeving zou worden geïnventariseerd en er zou gekeken worden of controle en sancties konden worden gegarandeerd. “Die commissie zou binnen zes maanden operationeel zijn”, zegt Hooker. “Maar het is inmiddels juni en er is nog niets gebeurd. Daarom stonden we op het punt de prijzen maar weer opnieuw omhoog te gooien.”

Nog even geduld

In tegenstelling tot vorig jaar heeft Hooker dit keer echter besloten de actie van de Vereniging van Curaçaose Bakkerijen 2008  nog even uit te stellen.

“We hebben eergisteren een gesprek gehad met de commissie en afgesproken dat ze binnenkort met een voorstel zullen komen. Verder heb ik toegezegd  dat ik ze waar nodig zo goed mogelijk van alle benodigde informatie zal voorzien.”

Begin volgende week hebben de bakkers een nieuwe afspraak met de commissie. Volgens Hooker is deze afspraak bepalend. “Als er dan nog niets gedaan is, dan zijn we toch genoodzaakt de prijzen weer te verhogen.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties