Babel ‘zo snel mogelijk’ voor rechter

Openbaar Ministerie: Babel ‘zo snel mogelijk’ voor rechter

Openbaar Ministerie: Babel ‘zo snel mogelijk’ voor rechter

Willemstad – Het Openbaar Ministerie (OM) is zich bewust van het belang om het onderzoek ‘Babel’ zo snel mogelijk voor de rechter te brengen. Zodra het onderzoek gereed is zullen beide verdachten, Gerrit Schotte en zijn partner Cicely van der Dijs, worden gedagvaard om voor de rechter te verschijnen.

Dat laat het OM weten in een toelichting op het verdere verloop van de zaak. Volgens het OM heeft de invrijheidstelling van de MFKvoorman dinsdag door de rechter- commissaris geleid tot ‘enig onbegrip en/of speculaties in de gemeenschap’.

Het OM legt daarom nogmaals de gang van zaken uit:

,,De verdachte G.F.S. is samen met de medeverdachte C.R.D. aangehouden in het kader van een al langer lopend strafrechtelijk onderzoek naar valsheid in geschrifte en witwaspraktijken. In het kader van dat onderzoek zijn al eerder huiszoekingen geweest, zowel hier als in het buitenland.”

In dat onderzoek worden ook meegenomen de bij de huiszoeking aangetroffen ‘jammers’ (stoorzenders), alsmede een, als vermist opgegeven, diplomatiek paspoort. Na de aanhouding van Schotte werd hij geconfronteerd met de bevindingen uit het strafrechtelijke onderzoek en werd hem de mogelijkheid geboden om hieromtrent verklaringen af te leggen.

,,Om te voorkomen dat de verdachte omtrent zijn verklaringen nadere afspraken met derden kon maken of mogelijke getuigen zou kunnen beïnvloeden, het zogeheten collusiegevaar, werd gekozen voor een detentie van in eerste instantie maximaal tien dagen. Daarbij werden ook bepaalde beperkingen opgelegd, zoals het verbod om met anderen contact op te nemen”, aldus het OM.

Dinsdagavond oordeelde de rechter-commissaris dat het onderzoeksbelang niet meer zodanig groot was dat de detentie langer hoefde voort te duren. Hij baseerde dat onder meer op het feit dat er al diverse onderzoekshandelingen zijn verricht alsmede de uitgebreidheid van het inmiddels aanwezige proces-verbaal. Als de verdachte Schotte niet meewerkt aan het verdere onderzoek, kan het Openbaar Ministerie overigens opnieuw zijn detentie verzoeken.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “Babel ‘zo snel mogelijk’ voor rechter

  1. Hernandes

    Helemaal eens Abraham. Het zijn gewoon lijkenpikkers, een bekend gezegde “”ze” verloochenen hun eigen moeder nog.

  2. Abraham Mossel

    Het moge duidelijk zijn dat Gerrit de Raaf en de Familie v.d. Dijs hun eigen dochter, minnares in een leeuwenkuil hebben gegooid wegens/voor eigen belang $$$$.Om zo de macht te krijgen en te behouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *