28 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AVC | Nieuwe verdachte moord Wiels is oud-minister en partijgenoot

HomeMediaAVC | Nieuwe verdachte moord Wiels is oud-minister en partijgenoot

Door Dick Drayer

Wilsoe al 2 jaar verdachte in Maximus
Wilsoe al 2 jaar verdachte in Maximus

WILLEMSTAD – Voormalig minister van Justitie uit het kabinet Schotte en huidig parlementslid voor Pueblo Soberano, Elmer ‘Kadè’ Wilsoe, wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Helmin Wiels.

Wilsoe was partijgenoot van de populaire Curaçaose politicus, die op 5 mei 2013 op het strand van Marie Pampoen bij Willemstad werd doodgeschoten.

De verdenking op Wilsoe kwam eind vorige week naar buiten, toen onbekenden een deel van een procesverbaal van de RST in een youtube-filmpje online zette. Guillano Schoop, woordvoerder van het Openbaar Ministerie bevestigt dat de gepubliceerde pagina’s afkomstig zijn uit het dossier.

Die zijn volgens hem in juni naar de verdediging gestuurd van een andere verdachte. Burney ‘Nini’ Fonseca, de man die onder andere de wapens leverde voor de moord. De behandeling van zijn zaak in Willemstad is woensdag.

Telefonisch contact
Lokale media gaven eerder al aan dat Wilsoe verdachte is, maar het Openbaar Ministerie wilde dat nooit bevestigen.

Wilsoe zou de ochtend van de moord in Koraal Specht zijn geweest en daar telefonische contact hebben gehad met Luigi ‘Pretu’ Florentina. De man die de moord pleegde samen met Elvis ‘Monster’ Kuwas. Florentina werd na zijn arrestatie dood gevonden in zijn cel, Kuwas is inmiddels veroordeeld in hoger beroep en kreeg levenslang.

Uit het procesverbaal kan worden opgemaakt dat Wilsoe een afspraak had met Wiels op het strand en die locatie zou hebben doorgegeven aan Florentina. Een motief wordt niet gemeld in het proces verbaal.

Loopjongen
Lokale media zeggen dat Wilsoe een loopjongen was van loterijkoning Robbie dos Santos en zijn halfbroer, voormalig MFK minister, George Jamaloodin. Beiden zijn ook verdachten in de zaak Wiels als opdrachtgever en financierders van de moord.

Wilsoe liet zich eerder al gebruiken als loopjongen voor beide heren, toen hij in 2012 probeerde via een brief aan Hillary Clinton 50 miljoen dollar aan bevroren tegoeden los te peuteren van Justitie in de Verenigde Staten. Een actie dat hem een stevige reprimande uit Den Haag opleverde.

Wilsoe zelf reageerde inmiddels in de lokale kranten. Daarin stelt hij dat de beschuldigingen hem koud laten. Wel zegt hij voorlopig niet meer in het parlement te komen, zonder zijn zetel overigens op te geven.

Bron: AchterkantVanCuracao

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. je wordt nu wel heel kortzichtig.
  Er zijn een hoop mensen die hard werken en ook van hem walgen.
  er zal inderdaad 20% a 25% bij de boom en snack hangen.
  maar de meeste ydk werken hard om hun gezin draaiende te houden.
  laten we wel reëel zijn.

 2. Uitleg is niet nodig Hans@, 95 % van de bevolking vind dit heel normaal en 45% van de bevolking zit ook thuis en ontvangt de zelfde bedragen als dit monsterlijk hangbuik volgevreten speenvarken.

 3. ‘Wel zegt hij voorlopig niet meer in het parlement te komen, zonder zijn zetel overigens op te geven.’

  Typisch Wilsoe, wel zijn zakken blijven vullen met 15,000 per maand terwijl de crimineel thuis lui onderuitgezakt zijn centen telt.

  Leg dat eens uit aan iemand die zijn hele leven WEL gewerkt heeft en nu rond moet komen van een karig AOV’tje.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties