26 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 22:17

ParadiseFM | Izzy Gerstenbluth geeft voorlichting aan horecapersoneel

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth heeft gisteren het horecapersoneel van Jan Thiel voorgelicht over de Covid-19 vaccinatie. Dat zei Baldewijn Grul van restaurant Zest op Paradise FM. In zijn...

Democracy now! | Friday, May 7, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Moderna-vaccin blijkt effectief bij tieners

Het coronavaccin van Moderna - dat ook op Curaçao wordt gebruikt - beschermt 96 procent van de 12- tot 17-jarigen tegen Covid-19, zo blijkt uit een studie...

Nu.cw | Toerismesector Curaçao: gebrek aan versoepelingen onbegrijpelijk

De toerismesector is zwaar teleurgesteld over de versoepelingen van de coronamaatregelen zoals die deze week bekend zijn gemaakt. De voorzitter van Curacao Hospitality & Tourism Association (CHATA),...

PBC | Curaçao en Nederland akkoord over tweede uitvoeringsagenda

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao en Nederland zijn akkoord met de tweede uitvoeringsagenda om het eiland uit de coronacrisis te halen. De afspraken zijn onderdeel van het landenpakket...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAVC | Lawaai-trio krijgt bijval van familie

AVC | Lawaai-trio krijgt bijval van familie

Tabloid Vigilante
Tabloid Vigilante

WILLEMSTAD – De dag na 10-10-10 schreef ik op de site van de Wereldomroep dat Vigilante pas na negen pagina’s bloed en sperma (b&p) aandacht gaf aan de historische dag ervoor. Dat wil zeggen, één van mijn redacteuren schreef het. Maar het gebeurde onder mijn eindredactie. Het is nooit meer goed gekomen tussen mij en Lilo Sulvaran, de hoofdredacteur van die politiekrant. Sinds die dag meldt zijn krant met enige regelmaat iets over mij. Niet echt interessant, maar altijd creatief verzonnen.

Lilo heeft geen journalisten in dienst, dus dat ik ooit gebeld word om berichten te verifiëren of die in het kader van wederhoor van mijn mening te voorzien, gebeurt nooit.

Voor mij niet zo erg, maar wel voor zijn lezers, denk ik dan. Lilo is blijkbaar bereid om hen verzinsels op de mouw te spelden om persoonlijke vetes over de ruggen van zijn lezers in zijn krantje uit te vechten. Daar gaat nogal een minachting voor zijn publiek van uit.

Telegraaf
Toen ik een keer schreef dat een lokale b&p-krant politiemensen betaalt om informatie over grote politiedossiers te krijgen en ook banden onderhoudt met de Telegraaf, herkende Lilo kennelijk direct zijn krant en sommeerde mij ogenblikkelijk te rectificeren.

Het vriendelijke verzoek van advocaat Mirtho Murray liet ik uiteraard even zo vriendelijk langs mijn schouders glijden. Wel bood ik aan om de verwijzing naar zijn krant wat soepeler te definiëren – je bent collega’s tenslotte -, maar daar ging hij niet op in. Het was ook laat en Mirtho lag al op bed, dus smste hij me: Nos ta wak mañan.

Lilo Sulvaran, broer van Peppie Sulvaran, eigenaar Vigilante

Asjes
Bij de beëdiging van het kabinet Asjes kwamen we elkaar weer tegen. Bij Fortí. Altijd breed glimlachend, schudde hij mij de hand en ik vroeg hem of hij nog boos was.

“Nee”, zei hij. “Ik ben niet meer boos, ik vergeef het je. Maar vergeten doe ik het nooit! Vergeet niet dat ik groot ben en dat de Vigilante nog groter is. Daar kan jij niet aan tippen!”

Toen Lilo klaar was met zijn plasje, glimlachte ik breed terug en wenste hem alle succes met zijn grote krant. Je bent immers collega’s of niet. Op een volkomen verzonnen verhaal met Umpie Welvaart in de paparazzi-bosjes na – hij had ook een gewone foto kunnen maken – bleef het lange tijd rustig tussen ons.

Racisme
Tot deze week. Al twee dagen ben ik weer onderwerp van aandacht in zijn krant. In het eerste artikel gaat het over de racistische teksten bij de selfie van Leroy Fer. Ik word in het hele artikel niet genoemd, maar het artikel wordt wel begeleid met een foto van mij, genomen door paparazzi Umpie. Het is volstrekt onduidelijk waarom die foto met dat onderschrift bij dit artikel is geplaatst, of het moet zijn dat Lilo mij in verband wil brengen met de thematiek ‘racisme’. Opnieuw minachting voor de lezer, want die moet dat ook maar allemaal raden.

Vandaag komt dan artikel twee voorbij. Een artikel over die vreselijk racistische ‘grap’ van de Bijlmermeer flat op 4 oktober 1992 en de zwartepietendiscussie in Nederland. Opnieuw volstrekt onduidelijk waarom er weer een foto van mij bijstaat, maat nu kom ik tenminste in de tekst voor.

K-n-i-p-s-e-l krant
Lilo denkt dat ik schrijf voor de ‘racisitische’ Knipselkrant. Doordenken is blijkbaar wat moeilijk voor hem, maar dat is logisch: het is hem immers ingefluisterd door zijn advocatenbroertje ‘Peppie’. Die houdt kantoor naast Lilo op Pietermaai. Want de naam Knipselkrant zegt het al: daar wordt niet geschreven, maar alleen geknipt.

Lilo vindt dat ik mij moet distantiëren van die ‘krant’. Want die publiceert mijn foto’s en mijn mening. Het woord knipsel is nog steeds niet gevallen. En wie mij een beetje volgt, weet dat bijna elke krant of radiostation mijn werk – vaak zonder toestemming – knipselt en plakt. Dat wordt een hele hoop gedistancieer….

Ook tijdens de rechtszaak tegen de drie musketiers, afgelopen donderdag viel mijn naam in verband met het woord ‘racisme’. Een door mij gefabriceerde en op mijn Facebook geplaatste cartoon van Fokke en Sukke werd door de Knipselkrant overgenomen en aldus door Peppie en Kokkie als racistisch bestempeld.

Dat schreeuwt om een nieuwe cartoon.

 

fokke-en-Sukke-002
Fokke & Sukke | Cartoon: Persbureau Curacao

Bron: DeAchterkantVanCuracao
Dossier: Fundashon Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO/FKO)

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties