29 C
Willemstad
• donderdag 23 mei 2024

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 21 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, May 20, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, May 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AVC | Autogordel, snelheid en alcohol, de dodelijke driehoek op Curaçao

HomeMediaAVC | Autogordel, snelheid en alcohol, de dodelijke driehoek op Curaçao

Door Dick Drayer

Autogordel, snelheid en alcohol, de dodelijke driehoek op Curaçao
Autogordel, snelheid en alcohol, de dodelijke driehoek op Curaçao

WILLEMSTAD – Sinds 2010 ligt het gemiddeld aantal dodelijke verkeersslachtoffers op bijna zestien. Dit jaar schiet het cijfer omhoog naar 23 doden. Uit een analyse van de politieberichten blijkt dat veertien van de 23 slachtoffers geen veiligheidsgordel dragen op het moment van het ongeluk. Bij zeven ongelukken lijkt alcohol een rol te spelen. Veertien ongelukken vinden plaats op de Schottegatweg en de Weg naar Westpunt. Wegen waar hard kan en wordt gereden. Twee slachtoffers zijn onder de 24 jaar oud. Vijf voetgangers komen te overlijden.

1 januari: Gosieweg/Schottegatweg
Onbekende vrouw. Automobilist/chauffeur. Nacht. Alcohol. Geen gordel.Op de kruising Schottegatweg Noord en Gosieweg botsen twee voertuigen op elkaar. Daarbij raken vier personen
gewond. De politie vermoedt dat het rijden door rood de oorzaak is van het ongeluk tussen de twee pick-ups. De vier gewonden zijn met
ziekenwagens naar de polikliniek van het St. Elisabeth Hospitaal gebracht voor medische behandeling. Een van hen werd in kritieke toestand opgenomen. Deze vrouw overlijdt enkele weken later.Om die reden niet opgenomen in de verkeersdodenstatistiek
8 januari: Weg naar Westpunt, ter hoogte van Piscaderabaai
Jannes (44) en Everdianne Hendriksen (42). Man en vrouw. Automobilist/chauffeur/passagier. Overdag.Op de Weg naar Westpunt ter hoogte van de Piscaderabaai vond het ongeluk plaats. De botsing ontstond nadat een 33-jarige bestuurder (zonder rijbewijs) van een Volkswagen Beetle een file probeerde in te halen. Het gezin Hendriksen, met 7-jarige zoon uit Nederland reed in een Suzuki Alto en botste frontaal op de Beetle. De Nederlandse bestuurder overleed kort na het ongeluk, ter plaatse. Zijn vrouw overleed enkele dagen later in het Sehos.
29 januari: Jan Noorduynweg.

Esdras Amos Pedro Koeiman (29). Man. Automobilist/chauffeur. Avond. Geen gordel.

Koeiman doet mee aan een straatrace. Rond de klok van 23.00 uur gaat het mis. Vijf auto’s knallen op elkaar. daarbij vallen twee gewonden en één dode.

Omdat hij tijdens een straatrace overlijdt, wordt het slachtoffer niet opgenomen in de verkeersdodenstatistiek van 2014.
2 februari: Schottegatweg-oost
Chugh Naresh (38). Man. Passagier. Avond. Geen gordel.Het ongeluk vindt plaats op de Schottegatweg Oost ter hoogte van Promenade. Een Chevrolet Spark met drie inzittenden rijdt op de Schottegatweg Oost en stopt om af te slaan richting Asteroïdenweg. Een Toyota Altezza komt uit de tegenovergestelde richting aangereden. Bij het afslaan gaat het fout waardoor beide auto’s botsen en de Chevrolet Spark een lantaarnpaal en een huis raakt. Door de klap wordt Naresh, die op de achterbank van de Chevrolet Spark zat, uit de auto geslingerd. Hij is in kritieke toestand met ernstig hoofdletsel afgevoerd naar het ziekenhuis, maar overleefde het ongeluk niet.
9 februari: Sta. Rosaweg.
Feliz Julian Jansen (69). Man. Automobilist/chauffeur. Overdag. Geen gordel.Feliz Julian Jansen rijdt in zijn pick-up op de Santa Rosaweg richting Saliña en voelt zich ineens beroerd. Hierop verliest hij de macht over het stuur en botst tegen een muur. Met zijn hoofd vliegt hij tegen de voorruit. Hij overlijdt op weg naar het ziekenhuis. Volgens de politie aan de gevolgen van zijn beroerte.
Om die reden komt Julien niet voor op de verkeersdodenlijst.
15 april: Weg naar Westpunt, bij landfill al Pais
Margrietha Duijster (43). Vrouw. Automobilist/chauffeur. Nacht. Geen gordel. Vermoedelijk alcohol.Bij een eenzijdig verkeersongeluk verliest de 43-jarige Margrietha Duijster de macht over het stuur en knalt met hoge snelheid op een lantaarnpaal en een reclamebord. Ze wordt daarbij uit de auto geslingerd en loopt diverse verwondingen op aan haar hoofd en haar lichaam en overlijdt ter plaatse.
27 april: Andres Belloweg / Gosieweg
Esperanza Estrella Robles (46). Vrouw. Automobilist/chauffeur. Avond.Robles rijdt met drie inzittenden op de Adrès Belloweg. Ze wil links afslaan. Net op dat moment komt er een tegenligger aan die op de Gosieweg richting SDK rijft. Deze auto, een SUV, raakt de auto van Robles precies op de plaats van de bestuurder, die ter plekke overlijft. De drie inzittenden van de door Robles bestuurde auto zijn voor behandeling
overgebracht naar het Sehos.

30 april: Schottegatweg-west
Albert Philip Nicatia (78). Man. Voetganger. Avond.Ter hoogte van een snèk op de Schottegatweg West steekt de 78-jarige Albert Philip Nicatia over en ziet daarbij een naderende auto over het hoofd. Met spoed brengt de ambulance hem naar het Sehos maar dat mag niet meer baten.
6 juni: Weg naar Fuik bij Hanenberg
Francisca Josefa Amanda (51). Vrouw. Voetganger. Nacht. Alcohol.Francisca Josefa Amanda zat met de chauffeur en een andere passagier in een auto die over de Kaminda Duvert ‘Boy’ Nicolina reed. Daar werden ze meerdere malen door een blauwe SUV van achteren aangereden. De auto Francisca zat besloot daarop te stoppen. Zij stapte vervolgens uit, waarna de SUV haar aanreed en verschillende keren over haar heenreed. De politie arresteerde de 28-jarige C.A.R.B. later op de avond. Hij bleek dronken.Francisca wordt niet meegerekend in de dodenlijst vanwege de aard van het ongeluk.
5 juni: Kaminda Saliña
Antonius van de Koevering (20). Man. Passagier. Nacht. Alcohol. Geen gordel.Antonius raakt op 5 juni ernstig gewond raakt, nadat hij uit een rijdende auto valt aan de Kaminda Saliña. Op de bewuste dag was hij in Saliña gaan stappen met een groep vrienden. Ze verlieten de uitgaansgelegenheid en stapten in de auto. Van de Koevering viel ter hoogte van Golden Gate Snack om nog onbekende redenen uit de rijdende auto en raakte hierbij ernstig gewond. De bestuurder van de auto was dronken. Antonius overleed een dag later.
13 augustus: Weg naar Westpunt, Helmin Wiels Boulevard
Kenny Jonathan Martines (28). Man. Automobilist/chauffeur. Overdag. Geen gordel.De 27-jarige Kenmar Jonathan Martines rijdt in een Suzuki, op de Oude Weg naar Westpunt en wil afslaan. Hij geeft daarbij geen voorrang aan een naderende Kia Rio waardoor de Suzuki wordt geraakt aan de rechterkant.
  8 september: Julianabrug
Alfred Panfilo Scholtz (61). Man. Automobilist/chauffeur. Overdag. Geen gordel.Drie auto’s raken betrokken bij de botsing op de Julianbrug. Een chauffeur van een rode jeep wisselt naar links van rijbaan. Net op dat moment komt Scholtz in een witte minivan aanrijden. Hij raakt de linkerachterzijde van de jeep, die daarna in botsing komt met een derde auto. De minivan belandt in de vangrail, raakt een lantaarnpaal, kantelt en komt uiteindelijk op zijn zijkant terecht.
16 september: Kaminda Mgr. Amado Römer
Thursy Adriano Leolina (30). Man. Automobilist/chauffeur. Overdag. Geen gordel.Thursy rijdt Op de Kaminda Mgr. Amado Römer richting Vaersenbaai en belandt om onbekende reden met zijn auto op de verkeerde weghelft. Zijn voertuig botst vervolgens op een indjuboom.
Het slachtoffer draagt geen gordel waardoor hij uit zijn auto wordt geslingerd. Leolina bezwijkt ter plekke aan zijn verwondingen.
  26 september: Weg naar Hato bij Souax
Darlene Brunken (51). Vrouw. Voetganger. Avond.Darlene steekt op de Weg naar Hato over en ziet daarbij een aankomende auto over het hoofd. Zij loopt diverse verwondingen aan haar lichaam op en wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar overlijdt zij een uur later.
 

28 september: Julianaburg
Adalgiza Suares Lopez (42) en
Claudia Patricia Hernandez Barrios (38). Vrouw, passagiers. Nacht. Geen gordel. Vermoedelijk alcohol.De auto van beide slachtoffers rijt richting Seru di Domi als de bestuurder om onbekende reden de macht over het stuur verliest. De auto botst in de nabijgelegen mondi tegen een boom. Eén inzittende overlijdt ter plekke. Vier anderen worden naar het Sehos gebracht. Daar overlijdt ook het tweede slachtoffer.
  10 oktober: Weg naar Westpunt, rotonde Yubi Kirindungo
Amabel Lupo Winedt (80). Man. Voetganger. Nacht.Op de Weg naar Westpunt steekt de bejaarde man de straat over en wordt geschept door een pick-up die richting Bándabou rijdt. Door de klap komt de oude man aan de andere kant van de weg terecht en wordt daar overreden door een voertuig uit de tegengestelde richting. Vervolgens wordt hij nog een keer geraakt door een ander voertuig dat hem niet meer kon ontwijken. Een van de betrokken automobilisten rijdt door, maar wordt later alsnog aangehouden op de Jan Noorduynweg. Winedt loopt diverse verwondingen aan zijn lichaam op en overlijdt ter plaatse.
  12 oktober: Gosieweg
Lucia Gabriela Rodrigues (57). Vrouw. Automobilist/chauffeur. Avond. Geen gordel. Zondag omstreeks 22.50 uur komt de auto van Rodrigues door nog onbekende oorzaak op de tegengestelde weghelft terecht. Daardoor komt ze frontaal in botsing met een andere auto en knalt met haar hoofd tegen de voorruit. De andere automobilist en de medepassagier knallen ook tegen hun voorruit. Alle drie slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Rodrigues overlijdt de volgende dag.

16 oktober: Weg bij Wacawa
Margona Francisca Jansen-Merselina (47). Vrouw. Passagier.  Avond. Alcohol. Geen gordel.De bestuurder rijdt met hoge snelheid en merkt niet op dat hij het kruispunt van de Weg naar Westpunt en Wacawa bereikt. Hij probeert af te remmen, waardoor zijn auto begint te slippen. De pick-up vliegt uit de bocht en komt daarbij tegen de vangrail terecht. Jansen-Merselina wordt door de klap uit de auto geslingerd en overlijdt vrijwel direct. De bestuurder van de pick-up is onder invloed van alcohol.
  29 oktober: Caboverdeweg
Sharruckson Shanon Giovani Legito (23). Man. Motorrijder. Avond.Sharruckson rijdt op zijn motor op de Cabo Verdeweg in Buena Vista. Daar botst hij met volle snelheid tegen een auto die net wil afslaan. Legito raakte daarbij ernstig gewond aan zijn hoofd en moet per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd, waar hij in de loop van de nacht komt te overlijden.
  26 november: Weg naar Westpunt, Helmin Wiels Boulevard bij Curadise
Harry Eisden (52). Man. Voetganger. Nacht. Alcohol.Harry ligt door drank beneveld op de Helmin Magno Wiels Boulevard als rond twee uur ‘s nachts een automobilist over hem heen rijdt. De bestuurder van de pick-up rijdt door.

8 december: Kaddoweg.
Indjomar Dangelo Guillermo Chantalou (33). Man. Automobilist/chauffeur. Nacht. Geen gordel. Alcohol.Dangelo Guillermo Chantalou rijd rond middernacht op de Kaddoweg en ziet niet dat de weg een middentalud krijgt waarop een boom staat. Hij rijdt met hoge snelheid rechtdoor, tegen de boom op. Hij draagt geen gordel en heeft vermoedelijk gedronken.

* met dank aan: Persbureau Curaçao, Versgeperst, Extrá en Ultimo Notisia

Bron: DeAchterkantVanCuracao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties