30 C
Willemstad
• maandag 20 maart 2023

Luchtvaartnieuws | Akkoord over onbeperkte vluchten tussen Curaçao en Trinidad & Tobago

WILLEMSTAD – Luchtvaartmaatschappijen uit Curaçao en Trinidad & Tobago kunnen binnenkort onbeperkte commerciële vluchten tussen elkaars eilanden aanbieden. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen over een...

Column Kadushi | Té ongeloofwaardig

Dossier Koninkrijksrelaties “Het eiland is dankzij de bijna altijd schijnende zon, een heerlijk verkoelende passaat en de vijftig tinten blauw gekleurde zee populair bij toeristen die weinig geven...

PBC | Dode na schietpartij bij rotonde Palu Blanku

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een dode en een gewonde door een schietpartij. Dit gebeurde rond 3 uur in de ochtend van 19 maart. Volgens de politie is er...
- Advertentie -

PBC | Politicus Rolando Brison dag na aanhouding weer vrijgelaten

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het Openbaar Ministerie (OM) op Sint-Maarten heeft bekendgemaakt dat Rolando Brison, een parlementslid dat vrijdag werd gearresteerd op verdenking van het aannemen van steekpenningen...

PBC | Video: Hoe vangt de marine drugs in het Caribisch gebied?

Persbureau Curacao In deze video legt de marine uit hoe drugs worden onderschept in het Caribische gebied. Voor drugssmokkelaars is de Caribische zee de perfecte plek om ongezien...

PBC | Tentoonstelling slavernijverleden van het Rijksmuseum te zien in New York

Persbureau Curacao NEW YORK – Het onderwerp van slavernij is van wereldwijde betekenis. Om die reden heeft de Verenigde Naties (VN) besloten om de tentoonstelling “Slavernij” van het...

Column Youp | Doffe dreun

Lees ik nou dat steeds minder Nederlanders seksueel actief zijn en dat alleen de 70+’ers nog regelmatig vaak van bil gaan? Hebben die oudjes bij die enquête...
- Advertentie -

AVA UTS wederom uitgesteld

directie dringt aan op besluitvorming St. kitts en Suriname

UTSWILLEMSTAD — De Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van UTS, die gisteren gepland stond, is wederom niet doorgegaan. Het is alweer de tweede keer dat deze vergadering op verzoek van de aandeelhouders geen doorgang vindt. Op de agenda van deze bijeenkomst staat onder meer de toekomst van de met verlies draaiende buitenlandse deelnemingen van het lokale telecombedrijf.

Advertentie

In een brief gaf minister Earl Balborda (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PNP) aan zowel UTS-directeur Paul de Geus als de Raad van Commissarissen van het bedrijf aan dat de AVA tot nader order zal worden uitgesteld.

“Zoals eerder aangegeven hebben de aandeelhouders (de regeringen van Curaçao en St. Maarten, red.) en hun vertegenwoordigers meer voorbereidingstijd nodig om zich terdege te laten adviseren en voor te bereiden op de agendavoorstellen en de daarbij behorende vergaderstukken/beslisdocumenten.”

In zijn brief van 8 oktober, die pas op 17 oktober door UTS werd ontvangen, levert Balborda ook kritiek op zowel De Geus als de RvC van het telecombedrijf.
Volgens de minister hadden de directie en RvC van UTS in een reactie op de eerdere afzegging van de AVA van 4 oktober gesteld dat ‘in overleg met de aandeelhouders er naar een ander tijdstip gezocht zal worden en dat de vennootschap overeenkomstig daaraan een nieuwe oproep zal doen uitgaan’.
Maar Balborda constateert dat RvC en directie zonder overleg met de aandeelhouder een uitnodiging de deur hebben doen uitgaan voor een AVA op 18 oktober.

“Gelet op het vorenstaande deel ik u hierbij formeel mede dat de verwachting thans is dat de datum van 18 oktober niet gehaald zal worden voor het houden van een AVA.
Te zijner tijd zullen de aandeelhouders met de vennootschap contact opnemen met het verzoek om een uitnodiging te doen uitgaan voor een eerstvolgende AVA”

, geeft de minister in zijn brief aan.
In een reactie, die door De Geus namens de RvC van het telecombedrijf naar de regeringen van Curaçao en St. Maarten – de aandeelhouders van UTS – werd gestuurd, gaf hij aan dat de vergadering van gisteren definitief geen doorgang zou vinden.
Voor de UTS-directeur is de afzegging aanleiding om nogmaals aan te dringen op het doorgaan van de AVA op korte termijn.
De agendaonderwerpen zijn volgens De Geus van een zodanige dringendheid ‘dat een spoedige vergadering hieromtrent wenselijk is’.
Het gaat hierbij met name om de besluitvorming rondom de dochterondernemingen op St. Kitts & Nevis en in Suriname.

Advertentie

To Top

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -