Auto journalist Balentien in brand gestoken

De brand in de auto van journalist Richeron Balentien (Radio Direct) is vermoedelijk aangestoken. Op de foto een verdacht doekje op het achterwiel

De brand in de auto van journalist Richeron Balentien (Radio Direct) is vermoedelijk aangestoken. Links een verdacht doekje. Ook zijn er verbrandde plastic flessen gevonden die roken naar benzine. De buurman zag iemand weglopen.

WILLEMSTAD – De auto van radiojournalist Richeron Balentien is dinsdagnacht om half drie uitgebrand. Bij de auto zijn spullen aangetroffen die wijzen op brandstichting.

Balentien vermoedt dat het om een aanslag gaat, die verband houdt met zijn werk. Hij doelt daarmee op zijn verslaglegging van de witwaszaak tegen Schotte en de moordzaak op politicus Helmin Wiels. Deze week werd bekend dat er een link bestaat tussen de vermoedelijke witwaspraktijken van Schotte en de betrokkenheid van de Italiaanse maffiabaas, Francesco Corallo.

De auto van Balentien vloog vorig jaar ook al in brand. Dat gebeurde daags nadat hij aandacht gaf aan de pogingen van toenmalig premier Gerrit Schotte om diezelfde Francesco Corallo en diens financiële rechterhand een hoge diplomatieke positie te geven. Ook toen werd opzet vermoed. De politie heeft destijds niemand kunnen arresteren.

Balentien werkt voor Radio Direct.

Bron: Persbureau Curaçao

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *