31 C
Willemstad
• zaterdag 15 juni 2024

Extra | Journaal 14 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | UPDATE: Gezochte Sebelon snel gevonden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De 19-jarige Ingemar Sebelon, geboren op Curaçao, en verdacht van een zedendelict en mishandeling is aangehouden. De politie had het publiek om hulp gevraagd,...

PBC | Lichaam gevonden in een verlaten huis op Berg Altena

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – In een verlaten gebouw op Berg Altena is gisteren in de late namiddag een levenloos lichaam ontdekt. Dat meldt de politie. Een voorbijganger zag een...

Telegraaf | Tweede verdachte van moord op adjudant op Curaçao opgepakt

  WILLEMSTAD - Op Curaçao heeft een 22-jarige man zich woensdagavond bij een politiebureau op het eiland aangegeven. Hij wordt verdacht van moord op de Nederlandse adjudant van...

Democracy now! | Thursday, June 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Schaamteloos

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Schaamteloos
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Trudi Martinus-Guda aan het woord.

Noodgedwongen is de Nederlandse regering na meer dan een halve eeuw ten slotte bereid excuses aan te bieden aan Indonesie voor de misdadige wijze waarop het haar vroegere kolonie Indonesi  (zonder succes) heeft trachten terug te brengen onder Nederlands bestuur. Aan deze kant van de oceaan wordt op dit moment een nieuwe methode toegepast om hetzelfde te bereiken.

Zonder enige schaamte en zonder ooit excuses te hebben geuit tegenover de vroegere kolonies in de West voor hier begane misdaden tegen de menselijkheid, eist de huidige Nederlandse regering, die zich ook nog opstelt als weldoener, als tegenprestatie voor een lening, noodzakelijk vanwege de gevolgen van een wereldwijde pandemie, dat Curacao, Aruba en Sint Maarten hun via het Statuut al beperkte verworven vrijheden bijna volledig inleveren en zich weer onder Nederlands bestuur plaatsen. Sin berguensa!

Trudi Martinus-Guda,
Curacao

11 reacties

 1. Moedwillig wordt er op basis van afkomst, huidskleur en geloof mensen openlijk gediscrimineerd.

  Helaas moeten we ook constateren dat bepaalde groep mensen juist veel misbruik maakt van de mogelijkheden.

  En ondanks dit willen toch graag veel mensen wonen in Nederland omdat in hun eigen landen er nog meer discriminatie is.

 2. @Knoek-koe. Serieus. Nederland een toonbeeld van mensenrechten? Gelijkheid en sociale voorzieningen? Man waar heb je het over. Iemand die een waxinehouder tegen de slavenkoets van de grootste uitkeringstrekkende familie van Nederland gooit wordt jarenlang zonder proces opgesloten. Moedwillig wordt er op basis van afkomst, huidskleur en geloof mensen openlijk gediscrimineerd. Mensen in de vernieling gebracht en zelfs tot zelfmoord gedwongen. Dit met medeweten van 1 van de grootste grijnzende paljassen aan het hoofd. Mensen kunnen de eindjes niet meer aan elkaar knopen en lopen de deur van de voedselbank plat. Jaha de sociale voorzieningen zijn inderdaad geweldig. Voor een nietsnut die vrolijk komt binnenwandelen zonder iets bij te dragen wel ja. Voor de gewone burger niet.

 3. Ai ai ai, er worden wederom vele kromme vergelijkingen gemaakt. Wanneer het uitkomt.

  De feiten op zich zijn uiteraard allemaal afkeurenswaardig. Laten we wel wezen. Niet dat Indonesie na de onafhankelijkheid enigszins liefdevol met mensenrechten omging.

  Nederland heeft zeker vele lelijke vlekken op haar blazoen, ook waar. Welk land niet trouwens.

  Maar Nederland anno 2022 is toch een land waar weinig landen aan kunnen tippen waar het om mensenrechten, gelijkheid en sociale voorzieningen gaat.

  En ja, wat zulen we zeggen. De grootste boeven, graaiers, mensenrechtenschenders (rechtsongelijkheid, discriminatie, favoritisme, en chantage, beest behandeling in de barakken, wie herinnert zich BOO nog, met hongerloonarbeiders?) zitten momenteel in Forti.

  Het zijn gewoon crypto Bomba’s, die volledig ontpoppen tot dispotische monsters ala Mugabe en Idi Amin en vele andere Afrikaanse Post koloniale “redders”, zodra ze onder het “juk”van nederland hoppen, wat ze helemaal niet willen, want dan kan Pizza en de Minsitertroep geen feest meer vieren en lomitu eten.

  Dus gaan we nu koeien met varkens vergelijken, de tijdsgeest en normen van vandaag gebruiken om zaken van een halve eeuw terug of zelfs 2 eeuwen terug te veroordelen. Vele drogredenen die de ronde doen, die op zich heel aannemelijk lijken, maar ook zo door te prikken zijn.

  EEn ding kan gegarandeerd worden, onder dit zooitje gepeupel, wat nu in Forti hokt, wordt een onafhankelijk Curacao een gruwelijke combi van het Suriname van Bouterse, met het Haiti van Baby Doc, en het Venezuela van Maduro.

 4. Ongeacht of mevrouw Trudi Martinus-Guda wel eerlijk en verantwoord met geld van een ander kan omgaan,
  kan zij beter als eerste haar excuses aanbieden voor het gedrag van haar graaiende en stelende landgenoten in het HEDEN, voordat zij begint jeremiëren over iets in het verre verleden dat niet eens ter zake doet.

 5. @Dislect

  Even een correctie In 1973 werd Joop den Uyl premier van Nederland. Hij was van mening dat Nederland geen koloniën meer hoorde te hebben. Suriname diende zo snel mogelijk onafhankelijk te worden.
  Kortom DU drukte de onafhankelijkheid erdoor.
  Er heeft geen ‘volksraadpleging’ plaatsgevonden.

 6. @Brian S, zoals mijn waarde collega zou zeggen DRECHI PA NAN. Die blanken hadden er niks te zoeken. Terecht dat de rechtmatige eigenaren in opstand kwamen.

  @Dislect, Nederland zit helemaal niet met het statuut vast. Het statuut omvatte ook Suriname. Vreemd, deze kon in 1975 wel worden geloosd.

 7. “Aan deze kant van de oceaan wordt op dit moment een nieuwe methode toegepast om hetzelfde te bereiken.”
  Serieus?
  Nederland wil het met liefde lozen.
  Dat kan helaas niet ze zitten aan een statuut vast.
  Dat betekent niet dat er oneindig veel geld in een bodemloze put gegooid hoeft te worden.
  En nu de kolonisator kaart trekken omdat de eigen politiek een waterhoofd economie gecreëerd heeft.
  Een economie die niet in staat is om het waterhoofd en/of de tewerkgestelde te dragen.
  Een economie die 100% afhankelijk is van steun.
  En Nederland wil dat veranderen is dat niet goed voor het eiland en haar bewoners?
  Mevrouw u blaft en gromt als een dolle westpunter.
  En die krijgen eerder een steen dan een bak voer.

 8. “noodzakelijk vanwege de gevolgen van een wereldwijde pandemie” lol, als er niet zoveel uit de landskas was/is gestolen en er competente mensen met visie op key posities werden gezet, dan had Curaçao zijn eigen boontjes (grotendeels) kunnen doppen. Men wil onafhankelijk zijn, maar kijk naar de huidige staat van het eiland…..

 9. Ach ach blijkbaar als je 81 bent dan begint het te klaren in je hoofd. Deze mevrouw die de misdaden van de politiek op Curaçao vergeet en de steun van haar man aan deze corrupte bende! Die mogen hun excuses aanbieden!

  Mevrouw vergeet ook dat in die tijden er een Bersiap was? Honderden blanken, indos en indonesiers werden afgeslacht door de revolusi. Meeste waren zwak van jaren in kampen. Daarna was er nog de genocide van Indonesie op communisten en chinezen daar met 1 miljoen doden. Misschien kan mevrouw daar het over hebben.

 10. Ik zal een Nederlander nooit kwalijk nemen voor wat er in Indonesie of enerlei ander land is uitgespookt. De meesten die betrokken waren liggen inmiddels te rotten in hun kist. Wel kan en moet men Nederlanders aanspreken op de situatie heden indien zij daar direct of indirect bij zijn betrokken.

  Ik heb ooit een lezing gehouden over de blanke en zijn/haar houding in de samenleving. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar over het algemeen is de blanke Hooghartig, Arrogant, Hoogmoedig en met een hoge Eigen Dunk van zichzelf. Dat zie je in bijna alles. Op het werk hebben zij altijd het hoogste woord hoe hard zij wel niet werken en dat zij promotie verdienen. In de winkels lopen ze altijd in de weg, omdat ze niet netjes kunnen wachten, maar perse voor jou langs een product uit een rek moeten grissen. Een normaal gesprek kan nooit aangegaan worden, want altijd kwaken zij de media na en doen daarbij alsof alles wat daar gezegd wordt waarheid is. Ik merk het ook bij het Salsa dansen. Terwijl al de overige dames zich rustig laten leiden door de heer, ben je als man constant in gevecht met die betweterige houterige dames. Terwijl je de leiding voor de eerste draai inzet, hebben zij er al 3 gemaakt en onderwijl tegen je schenen geschopt. Hun saaie stoere verhalen op verjaardagen begint ook te vervelen na 5 minuten. Inplaats van te genieten van het feest, staan ze in je oor te tetteren over politiek, beleggen of over een nieuwe woning die ze hebben gekocht. Dit is ook 1 van de redenen waarom ik smakelijk heb gelachen om al die sukkeltjes die hun centjes verloren met het beleggen, winstverdriedubbelaar , Legio lease en weet ik wat meer in 2000 en 2008.

  Kort samengevat en concluderend, Trudi maakt u zich niet al te druk. Wat gebeurt is in Indonesie is vreselijk, gelukkig zijn de meesten die verantwoordelijk waren inmiddels wormenvoer. Helaas is de situatie heden ten dage zo dat de politiek op Curacao onder curatele moet staan. Wederom is dat alles begonnen met PAR toen broekenmannetje Kennedy doodleuk om 1 miljard kwam vragen. Dit nadat er bijna een half miljard door de beerput geloosd was door onze Sushi Graaimelia. Geen wonder dat Nederland dan ingrijpt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties