31 C
Willemstad
• dinsdag 18 juni 2024

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 juni 2024

Opinie | UPG-status Koninkrijksdelen: ook sociaal-economische rechten

Opinie Wessel Geursen | Persbureau Curacao De discussie over de voordelen van de ultraperifere gebied (UPG)-status voor de Caribische Koninkrijksdelen is opnieuw opgelaaid, mede door een recente motie...

PBC | Rekenkamer Aruba vernietigend over overheids-NV’s

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Het op afstand zetten van overheids-NV’s op Aruba heeft geleid tot een chaos bij die bedrijven. Alleen het elektriciteitsbedrijf WEB lijkt de tand der...

NRC | Tandeloos pensionadobankje

Begreep ik nou dat de van aanranding en verkrachting verdachte knuffelmarokkaan in de pauze van zijn rechtszaak gezellig stond te koffieleuten met jongens en meisjes uit de...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Ramkoers

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Ramkoers
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Albert Comenencia aan het woord.

Degene die het nu nog niet wil zien zal het spoedig gaan merken. Met deze regering zijn we voor het einde van dit jaar het lachertje van de rest van de wereld en jammer genoeg in een nog ellendiger situatie dan we nu al zijn.

Veroordeelden vechten om een ministersstoel, anderen doen al het mogelijke om hun familie en vrienden op allerlei manieren te bevoordelen. Weer anderen verzinnen allerlei onzin over integere landgenoten. En nu willen ze zich ook nog gaan bemoeien met de koninklijke onderscheidingen. Diep triest. En als wij niets doen, zijn wij net zo verantwoordelijk voor deze rotzooi. Hoelang nog?

Albert Comenencia,
Curacao

Dit artikel is geplaatst in

26 reacties

 1. @Joep: eens met je analyse dat Par ook een grote puinhoop was van de benoeming van Gijsbertha, vreemde projecten zoals 1000 koeien, en het niet afronden van Coho. LIgt het aan het ambtenaren apparaat dat niet vooruit te branden valt? Ligt het aan de politici die vooral bezig zijn met F&F? Ligt het aan een weifelende en niet optredende CBCS (Giro, ENNIA)?
  Coho lijkt het enige lichtpunt van Curacao: ik kan niet wachten tot de maximering van salaris wordt ingevoerd. Hopelijk gaat hierdoor de cultuur veranderen.

 2. Integere politici en partijen bestaan niet op Curacao (zijn ook vaak moeilijk te vinden in andere landen).

  Maar we verdienen de politici waar we op stemmen.

  Ook accepteren we alles.

  Als iedereen (en iedereen) er een probleem mee heeft dan zou burgelijke ongehoorzaamheid wellicht helpen. Niemand betaald belastingen meer, iedereen gaat staken en we parkeren onze autos voor forti. En eisen dat we een ander democratisch systeem krijgen of we worden onder curatele gesteld door een internationale organisatie.

 3. @ CR

  Ben het met je eens, PAR etc was ook 1 grote puinhoop en de inactie van die partijen vormde de reden voor de verkiezingswinst van MFK etc.

  Het volk heeft hier voor gekozen en we zullen er mee moeten leven. Wie denkt dat de volgende verkiezingen zullen zorgen voor een verbetering…………..die heeft ze niet op een rijtje. De volgende regering gaat ook weer achter de eigen belangen aan, alleen niet zo opzichtig als dat nu gebeurt.

  Dus laten we eerlijk zijn, Curacao heeft geen toekomst meer, we zakken af naar een derde wereldland. Alleen ingrijpen door Nederland kan ons nog redden, maar ik vrees dat dit niet gaat gebeuren en dus heb ik besloten dat ik het zinkende schip maar ga verlaten. Ik heb hier geen zin meer in, ik kan voorspellen wat er gaat gebeuren en dat is het leegplukken van de bevolking, want deze ‘politici’ hebben geld nodig om hun honger te stillen. Daarvoor zullen ze alle middelen aanwenden en ik pas daarvoor. Zal niet meteen weg zijn, maar binnen nu en een paar jaar ben ik toch echt verdwenen.
  Ik heb medelijden met iedereen die niet weg kan, zij zullen de ellende over zich heen gestort krijgen.

  Nooit gedacht dat ik ooit tot dit besluit zou komen, maar dit eiland heeft geen toekomst meer. Criminelen maken de dienst uit en wie dat ok vindt (bv Drechi) die moet maar blijven. Ik kan me daar niet in vinden, dus is het tijd om te gaan.

 4. dank @dislect mooie samenvatting van wat er in 4 jaar man&par is gerealiseerd. Mijn punt blijf dat zolang het als buitenstaander onmogelijk blijft om een rvb of rvc positie te krijgen in een (semi) overheids nv je het probleem blijft hebben dat politici hun vriendjes en familie gaan aanstellen. Zowel bij het uitreiken van lintjes als rvc CBCS tot andere functies. Het probleem van nepotisme is niet alleen dat je onkundige mensen op een positie plaatst die zij niet aankunnen, maar vaak ook dwingt dat de wel kundige mensen hun heil elders gaan zoeken

 5. “Integere Landgenoten”. Wat bedoeld deze meneer precies? Krijgen we weer hetzelfde verhaal van “Nos professionalnan”? De meest corrupte figuren worden een hand boven het hoofd gehouden. Waarschijnlijk schaart deze briefschrijver Emsley Tromp, de Geus, Sluis en Sushi Graaimelia ook onder “Integere Landgenoten”. Hou toch op. Allereerst is Curacao een EIland en geen Land. Ten tweede zijn er maar zeer weinig integere mensen op het eiland. En dat zijn zeker niet de personen die nu “aangevallen” worden.

 6. @kaat, het laagje lood mist hier.
  En daardoor zijn we nu helemaal in een bestuurlijke anarchie terecht gekomen.
  Het lood bond het schroot nog aan elkaar.
  Nu hebben we overal kleine Koninkrijkjes geregeerd door despoten die vinden dat het bestuursrecht niet voor hun van toepassing is zij zijn toch verkozen? Tog, wel tog?

 7. @cr dank voor de toelichting. Heb het een en ander wel vernomen , kan toch niet anders concluderen dan hetgeen Dhr Comenencia schrijft de juiste is. Zou ‘n heel epistel kunnen schrijven maar dat is al met grote regelmaat gedaan.

 8. @kaat.
  Oké, man par zijn samen met pin aan de macht gekomen met JFK, ghandi ruggenaath.
  Die ging het doen, die ging de corruptie aanpakken.dat was de verkiezingsbelofte.
  En toen.. het grote niets, het grote pappen en nathouden het niets doen of zeggen terwijl de kosten van cmc helemaal uit de klauwen liepen terwijl Suzy roomer de touwtjes steeds strakker in handen nam.
  Het grote zwijgen toen Gijsberta aan het feesten was met de online gok bedrijven en zelfs voor de geldende regels er geld naar belasting zou moeten gaan en niet ging.
  4 jaar pappen en nathouden en de enige plannen voor de economie een renbaan in de ruimte voor 1000 koeien waren.
  En toen kwam corona.
  Het waren par en man die met de strategie van beloven niet uitvoeren en rekken begonnen. De bewezen “onderhandelaar” right.
  Ook onder man en par werden baantjes verdeeld op de zelfde manier als nu en daar voor. Of hebben de lasten’s geen link met man?
  En was het Gijsberta niet die het lekken van de salarissen van de toppers zo’n aantasting van de privacy vond dat hij tot vervolging over wilde gaan?
  Zelf na de verkiezingen geeft JFK zijn zetel op zodat Zita kan blijven zitten, dat is eigenlijk kiezers bedrog. Maar Zita is een grote sponsor.
  Man en Par deden het net wat beter inpakken als wat er nu zit maar het is maar een flinterdun laagje.
  In basis zijn alle partijen het zelfde dat maakt het ook mogelijk om zonder problemen partij te hoppen.
  Toon mij een “integere” partij en ik herzie mijn mening.
  Suzy had helemaal gelijk met haar statement dat haar integriteit boven alle twijfel verheven was.
  Niemand hoefde te twijfelen dat ze dacht aan veel meer.
  Geld, macht, invloed.
  Bevolking? Alleen met de verkiezingen net als alle andere.

 9. @cr en dialect , doe maar , begin eerst bij de start van 10-10-10 , schotte, cooper, pisas etc , schone lei met paar mljn over, binnen 2 jaar naar de Filistijnen . Tuurlijk zijn er fouten gemaakt maar wat er nu allemaal gebeurt is langs de konijnen af. Precies wat Dhr Commenencia schrijft.

 10. “Bij het onafhankelijkheid referendum hebben ze ons belooft dat we rijk zouden worden en iedereen een beter leven zou gaan krijgen als we SI stemden”.

  Uitspraak van een yu, toen 50, kijkend naar zijn pensioen(aov) en realiserend dat hij daar later niet rond van kon komen.
  Deze en vele onderbuikgevoelens hebben de uitslag bepaald.
  Eigenlijk zijn zij degene die de huidige autonomie hebben ontworpen en ingevoerd. Mensen die toen meer aan eigenbelang hechten.

  OUD-Politici hebben daar handig gebruik van gemaakt. Zij waren de eerste die weer op het pluche zaten. 8 regeringen in 10 jaar tijd en op een na allemaal korter dan 4 jaar. Dat maakt 7 regeringen die gemiddeld 7/6 = 1 jaar 2 maanden hebben geregeerd. Regering Pisas zit dus op zijn eind. Tijd voor het rode potlood.

 11. @dislect, ik ben het wellicht met je eens dat het onder par en man net iets minder uit de hand was gelopen dan onder de huidige regering maar het is het verschil tussen de pest en de cholera. probeer maar eens onder een par of man regering een belangrijke post te krijgen in een rvb of rvc van een semi overheids instelling: kansloos!

 12. A system flawed by disigne is precies dat .
  Het is met opzet gemaakt om te falen
  Of het de wet op online gokken is, waar “in een keer” een schier onbegrensde mogelijkheid is voor “sub” licenties zonder een controle mogelijkheid of een kieswet die de staat de mogelijkheid geven om te functioneren zonder checks and balances.
  Het is met die functie geregeld, met opzet.
  En alle partijen doen er in en aan mee.
  Geen uitzondering als je niet mee doet maak je geen kans om verkozen te worden.
  Zo simpel is het.

 13. De bevolking kiest de staten en daarmee de regering in open, algemene verkiezingen.
  Ja en nee
  Ja het is als boven vermeld maar wie vormen het electoraat en waar tussen is te kiezen?
  Het electoraat bestaat (naar schatting) 80% uit mensen die direct of indirect voor hun inkomsten afhankelijk zijn van de regering.
  Deze mensen gaan niet stemmen op ieder dat een gevaar is voor hun inkomsten. Met kreten als: bezuinigingen, afslanken reorganisatie ben je 80% van het electoraat kwijt.
  90% van het electoraat heeft geen vertrouwen in de politiek. Ze hebben de ervaring dat de politiek aan zichzelf denkt en niet aan hun.
  Waardoor the best show de verkiezingen wint.
  Voor de best show is het grootste verkiezingsbudget doorslaggevend.
  De ervaring van het electoraat is dat belofte om iets aan corruptie, transparantie en welvaart verdeling, blijft bij beloften de stemmen maken niets uit. Dus best show wint.
  En waarop of op wie te stemmen?
  Omdat 80% voor hun inkomsten afhankelijk is van de politiek is het het beste om te stemmen op a known een unknown vormt een onbekend gevaar voor eigen inkomsten.
  Tel daarbij op dat een groot deel van de weldenkende mensen van het eiland zijn “gevlucht” om ergens anders een betere toekomst op te bouwen om dat ze hier niet “aan de bak” komen en dan blijft over de minder weldenkende en profiteurs van dit systeem.
  Dit zijn de mensen die kiezen en dit zijn hun “logische” keuzes.
  Nee dit is geen democratie dit is een kleptocratie.
  En het zijn de kleptocraten die het systeem mogen en kunnen veranderen.
  Gaat het gebeuren?
  Mischien als de aarde verschuift en Curaçao op de Noordpool komt te liggen.

 14. Eveline, ja.
  In nl hebben de meeste daar geen enkel benul waar curacao ligt.
  In de rest van de wereld heeft alleen Aruba iets van een naam.
  Het enig wat bekend is in NL dat het veel herrie en toestand geeft.
  Verkoop het. Was een thema een aantal jaar geleden.

 15. De enige manier om dit te stoppen is controle en vervolging.
  Als wij dat niet kunnen moeten we volmacht geven aan iets of iemand die dat wel kan.
  Maar daar gaat het meteen mis.
  Zelf zijn we ook zo.
  Eh controle eh ja dat geld dan voor iedereen.
  We brullen wel maar zijn zelf net zo corrupt.

 16. Beste Albert, ambtenaren, personeel van overheids entiteiten en onderstand trekkers bepalen de uitslag van verkiezingen op deze eilanden. Een onafhankelijk weldenkend mens zou wel gek moeten zijn om in de rij te gaan staan bij een stem bureau. Onafhankelijke, nette mensen passen wel op om zich verkiesbaar te stellen. Daarom zal er nooit verandering komen in de wantoestanden.

 17. @ Cr, En de oorzaak van dit alles is in 10-10- 2010 aangevangen met de toen denkende Generaal en zakken vuller Gerrit de Raaf. die nu na zijn twee jaar uitgezeten straf is hij weer achter een gordijn bezig is het land naar de afgrond te krijgen, zodat hij daarna als gekozen Bisschop helemaal alleen en zonder tegenspraak het eiland kan gaan regeren, en het klootjesvolk zal als ezels achter deze 1e klas oplichter achter hem aan blijven lopen.

 18. Man en par waren hetzelfde alleen niet exact.
  Die hadden nog een dun laagje lood om het schroot zitten. Dan is het nog steeds niets maar het lijkt nog ergens op.
  Dit is niets en er wordt geen poging gedaan om het ergens op te laten lijken.

 19. Curacao het lachertje van de hele wereld?
  Euh een eilandje van 144km2, met ongeveer 150k inwoners. Wij hebben wereldwijd net zoveel bekendheid als een dorpje als Emmen.
  En de mensen die wel bekend zijn met Curacao lachen zich al rot sinds 10-10-10.

 20. We zien al zo lang dat deze (regering) ‘n grote rotzooi is. Veroordeelden, fraudeurs, dieven, politie agentjes regeren over ons, hoe ‘t mogelijk is gemaakt mag Joost weten, schande voor dit mooie eiland.

 21. Dat komt door de mentaliteit, niet door het systeem.
  De ontwerpers van het systeem hebben goed naar Nederland gekeken en toen het systeem verkleind, dus zonder gemeente, provincie en daar uit volgende 1ste kamer.
  En dat is het.
  Uiteraard is er stil gestaan bij de democratische “geschiedenis” en bij de maatschappelijke trends die toen ook zichtbaar waren.
  Natuurlijk is er gekeken naar “nieuwe, kleine democratieën” en gekeken welke model het grootste slagingspercentage had.
  Precies daarom is dit model gekozen. Omdat deze uitkomst voorspelbaar en dus gewenst is.
  Het is gewenst voor en door zij die het waterhoofd van het eiland vormen.
  Zij die direct of indirect, via toko n toko, familie of vrienden eerst een groot deel van de belasting in eigen zak laat verdwijnen en vervolgens iedereen, F &F first, posities geeft in de ambtenarij, overheidsentiteiten en overheidsnv’s.
  Kan het eiland dat betalen?
  Nee zowel het waterhoofd als de “te werk gestelde” kosten meer als het eiland kan opbrengen.
  Het ligt aan de mentaliteit.
  Me hoela!
  Het ligt aan een systeem zonder checks and balances.
  Een systeem zonder verantwoording vragen of dragen.
  Dat systeem maakt deze mentaliteit

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties