28 C
Willemstad
• zondag 16 juni 2024

PBC | Regering Curaçao bedankt Rose Mary Allen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De regering van Curaçao heeft antropologe Rose Mary Allen bedankt voor haar intensieve werk om het cultureel erfgoed van Curaçao in het licht te...

NOS | Derde verdachte opgepakt op Curaçao na moord op marechaussee

De politie van Curaçao heeft opnieuw een verdachte opgepakt voor de moord op een Nederlandse marechaussee, eind vorige maand. Het gaat om een 26-jarige bewoner van het...

ParadiseFM | Nederlander aangehouden in Colombia die wordt beschouwd als brein criminele drugsorganisatie

In Colombia is een Nederlander aangehouden die wordt beschouwd als het brein van een criminele drugsorganisatie. Dat meldt De Telegraaf. De man wordt verdacht van grootschalige handel...

ParadiseFM | Curaçao verwelkomde 53.970 verblijfsbezoekers in mei 2024

Het Curaçaose toerismebureau CTB is heel blij met de cijfers van afgelopen maand. In totaal kwamen bijna 54.000 verblijfstoeristen in mei naar ons eiland. Dat is een...

CC | Parliament to discuss Calmes’ proposal to ban same-sex marriage next week

WILLEMSTAD - The amendment proposed by MP Rennox Calmes to the Constitution of Curaçao to prohibit same-sex marriage will be discussed next week in a meeting of...

DH | Ottley to young men: ‘We are becoming our own worst enemy’

PHILIPSBURG--United People’s (UP) party Member of Parliament (MP) Omar Ottley has issued a passionate plea to the young men of St. Maarten, urging them to refrain from...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Positieve wending

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Positieve wending
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Raymond Jamanika aan het woord.

Al geruime tijd werken Jamanika Consultancy Services nv en Urban Adapters in Otrobanda nauwgezet samen op het gebied van conceptontwikkeling, branding en business support. Leidende aspecten zijn strategische positionering, duurzaamheid, weerbaarheid en veerkracht.

Het was dan ook een uitdaging om deze aspecten op de eigen organisaties toe te passen, want onlangs zijn beide entiteiten geconfronteerd met een onaangename verrassing in de vorm van inbraak in hun gezamenlijke kantoor en trainingsruimte. Deze was net een week in gebruik genomen. De impact is er. De schade ook. Geplande activiteiten voor klanten en buurtbewoners moeten hierdoor helaas uitgesteld worden. We zijn geslagen, maar niet verslagen. ‘We walk the talk’.

Wij gaan door, passen ons aan, veren weer terug en zijn vastberaden nog beter van dienst te kunnen zijn voor de samenleving dan daarvoor. Wij willen vanuit het oogpunt van weerbaarheid en veerkracht dus een positieve wending geven aan deze impactvolle gebeurtenis en dit graag meegeven aan de samenleving. Want weerbaarheid van je organisatie staat in je business case en gaat over je plannen, je strategie voor de toekomst, waarbij het heden niet uit het oog verloren moet worden.

De toekomst gaat over investeren in je netwerk, je fysieke en digitale veiligheid op orde hebben en van toegevoegde waarde zijn voor de maatschappij. Hand in hand gaan goede reputatie en betrouwbaarheid: krachtige karaktereigenschappen van een weerbare organisatie. De ontwikkelingen en actualiteiten moeten nauwgezet gevolgd worden om hierop in te spelen. Een weerbare organisatie is er één die voorbereid is op wat mogelijk komen gaat. Zowel in positieve als negatieve zin.

Je hebt je organisatie bewust zo ingericht dat deze sterk en flexibel is en tegen een stootje kan. Financiële reservecapaciteit speelt hierin ook een belangrijke rol: je bent minder kwetsbaar voor plotselinge inkomstenderving door wat voor oorzaak dan ook. Maar ook als je onvoorzien meer moet uitgeven dan begroot, heb je enige speelruimte. Ruimte en vrijheid: vul je denken met mogelijkheden, realisatie van dromen en een bewustzijn van je kennis en talenten. Ook als dingen tegenzitten. Dat is een stukje mentale weerbaarheid die voor elke leider essentieel is.

Veerkracht komt in actie wanneer je letterlijk gebruik moet maken van de intentionele ingebouwde weerbaarheid in je organisatie. Je bent in staat terug te veren uit de situatie die een negatieve impact heeft op je bedrijfsvoering. De mate waarin je daartoe in staat bent, bepaalt of de impact blijvende schade achterlaat, of dat je sterker en beter terug kunt komen.

Raymond Jamanika,
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Slim Mooi gratis reclameartikel. Wat een woorden bij elkaar.

    Al geruime tijd werken Jamanika Consultancy Services nv en Urban Adapters in Otrobanda nauwgezet samen op het gebied van conceptontwikkeling, branding en business support. Leidende aspecten zijn strategische positionering, duurzaamheid, weerbaarheid en veerkracht.

    Het het doel gebied is “curaçao” of de rest van de wereld of de overheid als enig “klant”. Die zoeken ook altyd “strategische” partners….

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties