31 C
Willemstad
• zondag 19 mei 2024 17:43

Ingezonden | Kosten en slecht toneelstuk

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

Bij het openen van het Antilliaans Dagblad vielen mij direct twee artikelen op. Op uw voorpagina staat rechts beneden dat het ‘tripje’ van een aantal ministers en hun gevolg in totaal ruim 100.000 gulden kost. Let wel dit in een tijd dat de inflatie op inflatie de pan uitrijzen, de burger steeds meer moet betalen voor de boodschappen, maar nog erger dat er meer dan een kwart van de bewoners ver onder de armoedegrens moet overleven, dat er van een voedselpakket drie mensen afhankelijk zijn en er in totaal zo’n 60.000 mensen een pakket hebben ontvangen.

De armoede is schrijnend op Curacao dat zie je dagelijks, de vervuiling neemt toe dat zie je dagelijks, nog steeds gaan kinderen zonder eten naar school. Als klap op de vuurpijl heeft het land een schuld opgebouwd van meer dan 4 miljard gulden.

AD pagina 4 | Zoek de verschillen

Dan het tweede opvallende artikel met twee foto’s waarbij je de verschillen moest zien. Beide gevolmachtigde ministers op de foto met de ene als achtergrond de heer Pisas. Ik zeg er verder niets van behalve dat Curacao de ‘risee’ van het Koninkrijk is geworden.

Het is een slecht gespeelde Commedia dell’Arte, ten koste van de meest kwetsbaren op ons eiland.

Josef Martina’,
Curacao

13 reacties

 1. @ Yeyo

  En wat denk jij dan aan investeringen door die trip tegemoet te kunnen zien ? Ik weet nog dat in het verleden ook dit soort idiote reisjes werden gemaakt, zelfs eentje naar Japan als ik het goed heb, de verkeersbeurs en ga zo maar door. Kostten destijds ook honderdduizenden guldens en hebben nooit iets opgeleverd.
  Dit soort reisjes zijn gewoon vakanties en feestjes, maar dan wel op kosten van de belastingbetaler. Volstrekt zinloos en leveren nooit iets op voor het eiland. Maar zolang ze maar zeggen dat het in de toekomst wat op gaat leveren dan valt iedereen weer in slaap en over een week is iedereen het alweer vergeten. Dat weten onze dames en heren politici ook, dus gaan ze vrolijk verder.
  Ondertussen gaat het eiland down the drain.

 2. @ Yevo, sorry, of je geloofd nog in het sprookje van Sneeuwwitje en de zeven Dwergen, of ze hebben je gisteren uit het geestelijk gestoorde gekkenhuis ZON EN SCHILD uit getrapt.

 3. volgens mij is er niks aan de hand mocht die trip meer opleveren voor het algemeen belang (=pweblo) maar dat kan het kabinet ter zijner tijd vast wel aantonen in het positieve geval dan

 4. Het is niet alleen de huidige politieke partijen maar ook die van het verleden, bijna, stuk voor stuk hebben ze hun belang en dat van hun vrienden en familie boven die van het algemeen belang stelden.
  En met een kleine economie waar de belangrijkste componenten overheids NV’S en overheidsentiteiten zijn.
  Betekent dat de kosten van slecht, al dan niet corrupt bestuur zonder veel omwegen gedragen gaat worden door de bevolking.
  Zo is het en zo gaat de spiraal naar beneden en dat kunnen we zelf.
  Ik ben toch bang dat we zelf niet meer de spiraal om kunnen buigen.

 5. GvM Manuel uit Den Haag heeft genoeg geld in kas en had beter het schilderij “het NARRENSCHIP” kunnen kopen en dat in het Curacrimhuis aan de muur kunnen neer hangen, met daar samen met meester DUBAI loser Pik Pisas en met nog een paar van die regering feestgangers cq losers een foto van moeten maken en die er onder moeten hangen, maar wel met een pijl op de muur getekend die naar het mannetje boven in de mast wijst en wie denk je wie dat is, JA! meester oplichter cq leerling pastor MFK baas, mijn naan is niet de Haas maar Gerrit de Raaf, en Pik zit ook dronken in de boot een stuk dikke biefstuk op te vreten terwijl zijn onderdanen die hem aan de macht hebben gebracht en niks te vreten en te drinken hebben en aan het verzuipen zijn ziet hij niet staan, hij zelf kan ook niet zwemen dus zijn tijd komt ook nog wel dat hij om een badmeester uit NL moet roepen maar die is toevallig doofstom en komt dit keer niet opdagen, doei MFK NPN 2020, over en uit no $$$ uit Makambamistan.

 6. Pabien, sr. Martina.
  To the point zoals altijd.
  Helaas zijn deze figuren de schaamte al heel lang voorbij. Het was niks, is niks en zal nooit wat worden.
  Heel jammer dat wel!

 7. Hebben we ons toen als volk een rad voor de ogen laten draaien?

  Het waren woorden van YDK politici. Sinds wanneer geloven we die?

 8. Waar blijft het grote geld blijft dat ons belooft is tijdens het referendum over autonomie. Ons is belooft dat we gelukkiger en rijker zouden worden. Het zou ons beter en sterker maken. Er kwam meer vrijheid. We zullen laten zien dat we het zelf kunnen.

  Hebben we ons toen als volk een rad voor de ogen laten draaien?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties