33 C
Willemstad
• vrijdag 12 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Het gedruis van het omvallen van een groot beeld

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Het gedruis van het omvallen van een groot beeld
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we J.M. Eustatia aan het woord.

 

Na lezing van de voor de toezichthouders van Ennia, Jaime Saleh, Clark Gomez Casseres en Richard Gibson, vernietigende publicatie, vraag ik me af welk moreel verschil er is tussen het han- delen van GMN-minister Pietersz-Janga die aan de vereffenaar van Stichting Bureau Ziektekosten Voorzieningen (BZV) de foute instructie gaf om van hun indrukwekkende claims af te zien enerzijds en anderzijds het door Ennia en de CBCS buiten de procedure houden van hun duur betaalde toezichthouders, die in alle opzichten, opzichtig hebben gefaald en daarmee direct hebben bijgedragen aan het door Ennia doorgemaakte drama.

We leven in een maatschappij waarin men zich in toenemende mate mag afvragen wat onder de begrippen waarheid, transparantie, integriteit en onkreukbaarheid moet worden verstaan nu te vaak aan deze eenduidige begrippen een volkomen andere dan de juiste interpretatie wordt gegeven.

Jaime Saleh gold gedurende lange tijd voor mij als het symbool van rechtschapenheid en integriteit. Een man tegen wie ik in haast naieve bewondering opkeek. Ton de Jong zaagt met geweld aan de virtuele wortels van het beeld dat tot voor kort van de betrokkene gold.

Ik heb echter veel eerder dan door de affaire Ennia met de grootste spijt in het hart het beeld dat ik van mr. Jaime Saleh had, moeten bijstellen. Het is door het eroderen van de inhoud van de begrippen integriteit en onkreukbaarheid dat de grenzen vloeibaar worden en handelingen c.q. het niet- handelen zoals in de gemelde casus mogelijk worden.

Want geen enkel instituut ontsnapt aan het verval dat door de erosie van normen en waarden wordt veroorzaakt.

J.M. Eustatia,
Curacao

Naschrift KKC

Klik hier voor het document als uw browser het onderstaand Scribd document niet kan lezen of downloaden.

De vergoedingen van Ennia commissarissen pagina 30 van vonnis CUR201903842,CUR201903843, CUR201903842, CUR201903796, CUR201903844 en CUR201903846
De excessieve vergoedingen van Ennia commissarissen volgens het vonnis CUR201903842

 

2021 11 29 – VONNIS Ennia Hushang Ansary Nina Ansary Abdallah Andraous Ralph Palm Gijsbert Van Doorn Parman… by Knipselkrant Curacao on Scribd

7 reacties

 1. ….”Is er al vanuit Saleh een publieke reactie geweest?.”…

  Het is oorverdovend stil! @ CR
  Heeft J. Saleh ex gouverneur, ex hofpresident, ex rvc ennia, ridder in de orde van…een tegenargument die de twijfel van de ennia belangenverstrengeling overtuigend wegneemt?

 2. lees net in het AD de uitermate slapp en niet concrete column van Kunneman. Waarom krijgt deze man nog steeds een platform?

  Is er al vanuit Saleh een publieke reactie geweest?

 3. Ik begrijp sr Eustacia
  Het is desillusionerend als je denkt dat iemand een voorbeeldfunctie heeft, en blijkt het uiteindelijk gebakken stinkende lucht te zijn.
  Hoe jong of oud je ook mag zijn het blijft een desillusie.

 4. Strak stuk meneer Eustatia!

  Ik denk er net zo over!

  Als er ooit een persoon/gezagsdrager was, die ik als metaforisch boegbeeld van de rechtschapenheid, vakkundigheid, diplomatie en integriteit beschouwde,

  …was dat “Su noble i altesa Mahestat” Jaime Saleh wel, ten volle!

  Zoals HM Eustatia zelf al zegt, gold deze persoon gedurende lange tijd als het symbool van rechtschapenheid en integriteit.

  Eustatia voegt er nog aan toe: “Een man tegen wie ik in haast naieve bewondering opkeek”.

  En hier zien we dat we vooral niet naïef en goedgelovig moeten zijn, doch altijd scherp, kritisch en feitelijk!!

  Al is de tendens op Curaçao om kritische burgers te intimideren, als afvallig te bestempelen, of “persona non grata” (òf nò Cooper??) , of onbetamelijk , of Orio ( what ever that may mean) of als “anti Curaçao” pro makamba” te kwalificeren!

  Of nog erger, dreigen (door ministers) om je te vervolgen (gijsbertha, maar ook Suzy, Janga, en heel veel meer) als je ze het vuur aan de schenen legt.

  KKC : “Vandaag laten we Radjiv Betrian aan het woord”…..even verder: ondertekend “JM Eustatia”.

  Getuige de zinvolle inhoud lijkt me dat de laatst genoemde naam de correcte is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties