27 C
Willemstad
• dinsdag 27 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Asjes zet vergadering ‘stand van zaken bestuur’ op agenda

HomeMediaAsjes zet vergadering ‘stand van zaken bestuur’ op agenda

Door PAR aangevraagd

WILLEMSTAD — Statenvoorzitter Ivar Asjes heeft voor de week van 20 augustus een openbare vergadering opgeroepen die door de PAR is aangevraagd, over de stand van zaken van het bestuur op het eiland. De vergadering was al op 2 augustus aangevraagd, maar was tot nu toe niet opgeroepen.

Het uitblijven van een reactie van Asjes was voor de PAR-fractie aanleiding om een tweede brief naar de Statenvoorzitter te sturen, waarin hem werd verzocht om uiterlijk op de 16e van deze maand de vergadering alsnog op de agenda te plaatsen.
Conform het Reglement van Orde van de Staten dienen aangevraagde openbare vergaderingen binnen maximaal veertien dagen te worden gehouden.
In een reactie aan de PAR fractie stelt Asjes dat hij de aangevraagde vergadering niet had opgeroepen omdat volgens hem deze ‘in principe overbodig’ was geworden nadat het kabinet-Schotte op 3 augustus zijn ontslag had ingediend en dus demissionair was geworden.

In de bewuste brief van 2 augustus had de PAR het feit aan de orde willen stellen dat het kabinet- Schotte was aangebleven, ondanks het feit dat toenmalig MAN-lid Eugene Cleopa zijn steun voor de coalitie had ingetrokken, waardoor de coalitie van MFK, PS en MAN geen meerderheid had in de Staten.
De Statenvoorzitter gaat in zijn reactie ook in op een brief van de PAR-fractie van 13 augustus, waarin hij wordt opgeroepen om de vergadering uiterlijk op de 16e van deze maand te laten plaatsvinden.

De PAR verzoekt (…) om een vergadering om, ondanks de demissionaire status van de regering, het onderwerp alsnog op de agenda te plaatsten. Zoals mevrouw De Jongh- Elhage (fractievoorzitter van de PAR in de Staten, red.) weet is deze week geen vergaderweek van de Staten. Dit houdt in dat pas in de volgende vergaderweek, dus die van 20 augustus, dit onderwerp op de agenda geplaatst zal worden.”

Democratie respecteren
Asjes wijst de PAR-fractie er ook op dat hij, ondanks het feit dat de Staten zijn ontbonden, het algemeen belang en het democratisch recht van het Curaçaose volk zal blijven respecteren.
Hij verwijst in dit verband naar de memorie van toelichting op artikel 53 van de Staatsregeling, waarin over ontbinding van de Staten staat:

De Staten kunnen ondanks het besluit tot ontbinding allerlei zaken blijven afhandelen, en in functie zijn voor het geval zich bijzondere omstandigheden voordoen.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties