26 C
Willemstad
• dinsdag 13 april 2021 01:20

Democracy now! | Monday, April 12, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 12 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Na 3,5 jaar eerste scheepswrakken St Maarten gelicht

Na 3,5 jaar worden de eerste scheepswrakken uit de zwaar vervuilde Lagoon van St Maarten gehaald. De overheid van het eiland heeft alle overeenkomsten getekend om het...

Nu.cw | Bonaire opent scholen weer nu docenten zijn gevaccineerd

De kinderopvang en de scholen op Bonaire gaan weer open, zo heeft gezaghebber Edison Rijna zondag bekendgemaakt. Op het eiland zijn nog steeds veel coronabesmettingen. Maar omdat...

DolfijnFM | Drie weken na verkiezingen nog steeds propaganda langs de weg

Drie weken na de verkiezingen zijn er nog steeds vlaggen, borden en andere attributen op straat. Politieke partijen moeten die volgens de regels al na één week...

DolfijnFM | Vervallen rijbewijs en sedula blijven negen maanden langer geldig

Rijbewijs of sedula’s die vervallen zijn tussen 1 december vorig jaar en 1 juni dit jaar, blijven nog negen maanden geldig.   Heb je in die periode examen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAsjes zet vergadering ‘stand van zaken bestuur’ op agenda

Asjes zet vergadering ‘stand van zaken bestuur’ op agenda

Door PAR aangevraagd

WILLEMSTAD — Statenvoorzitter Ivar Asjes heeft voor de week van 20 augustus een openbare vergadering opgeroepen die door de PAR is aangevraagd, over de stand van zaken van het bestuur op het eiland. De vergadering was al op 2 augustus aangevraagd, maar was tot nu toe niet opgeroepen.

Het uitblijven van een reactie van Asjes was voor de PAR-fractie aanleiding om een tweede brief naar de Statenvoorzitter te sturen, waarin hem werd verzocht om uiterlijk op de 16e van deze maand de vergadering alsnog op de agenda te plaatsen.
Conform het Reglement van Orde van de Staten dienen aangevraagde openbare vergaderingen binnen maximaal veertien dagen te worden gehouden.
In een reactie aan de PAR fractie stelt Asjes dat hij de aangevraagde vergadering niet had opgeroepen omdat volgens hem deze ‘in principe overbodig’ was geworden nadat het kabinet-Schotte op 3 augustus zijn ontslag had ingediend en dus demissionair was geworden.

In de bewuste brief van 2 augustus had de PAR het feit aan de orde willen stellen dat het kabinet- Schotte was aangebleven, ondanks het feit dat toenmalig MAN-lid Eugene Cleopa zijn steun voor de coalitie had ingetrokken, waardoor de coalitie van MFK, PS en MAN geen meerderheid had in de Staten.
De Statenvoorzitter gaat in zijn reactie ook in op een brief van de PAR-fractie van 13 augustus, waarin hij wordt opgeroepen om de vergadering uiterlijk op de 16e van deze maand te laten plaatsvinden.

De PAR verzoekt (…) om een vergadering om, ondanks de demissionaire status van de regering, het onderwerp alsnog op de agenda te plaatsten. Zoals mevrouw De Jongh- Elhage (fractievoorzitter van de PAR in de Staten, red.) weet is deze week geen vergaderweek van de Staten. Dit houdt in dat pas in de volgende vergaderweek, dus die van 20 augustus, dit onderwerp op de agenda geplaatst zal worden.”

Democratie respecteren
Asjes wijst de PAR-fractie er ook op dat hij, ondanks het feit dat de Staten zijn ontbonden, het algemeen belang en het democratisch recht van het Curaçaose volk zal blijven respecteren.
Hij verwijst in dit verband naar de memorie van toelichting op artikel 53 van de Staatsregeling, waarin over ontbinding van de Staten staat:

De Staten kunnen ondanks het besluit tot ontbinding allerlei zaken blijven afhandelen, en in functie zijn voor het geval zich bijzondere omstandigheden voordoen.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties