26 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

PBC | Zoektocht naar vermiste Amerkaanse toerist gestaakt

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De zoektocht naar de 73-jarige Amerikaanse toerist bij Porto Mari is gestaakt. Donderdag raakte hij vermist nadat zijn groep in zee had gesnorkeld. Gisteren...

PBC | Chauffeurs op de vuist na ongeluk: arrestatie om poging tot moord

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een verkeersongeval in Saliña liep gisteren uit de hand toen twee betrokken bestuurders eerst met elkaar op de vuist gingen en vervolgens één van...

PBC | Lichaam vermiste jongen na bootongeluk gevonden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het lichaam van de jongen die gisterenmiddag in het water viel in het Spaanse Water is gevonden. Dit heeft een politiewoordvoerder bevestigd. De 16-jarige jongen...

PBC | Daling aantal Caribische Geneeskundestudenten

Persbureau Curacao Sinds de invoering van de decentrale selectie bij geneeskunde- en vervolgopleidingen is er een duidelijke daling te zien in het aantal toegelaten Caribische studenten. Deze trend...

Column Youp | Eigenmoord

Terwijl we afgelopen week in ons land vooral bezig waren met de zo herkenbare troela van de BBB die haar truitje andersom en binnenstebuiten droeg. En natuurlijk...

NTR | Uitzending gemist: Nacht van Caribisch Netwerk met Ruth Groenewoud

In de Nacht van Caribisch Netwerk op NPO Radio 1 ontvangt presentator Guilliano Payne gasten die een link hebben met de eilanden. Vanavond is dat Ruth Groenewoud....
- Advertisement -spot_img

Asjes: ‘Wiels was op werkbezoek’

HomeMediaAsjes: ‘Wiels was op werkbezoek’
Marvelyne Wiels - moru bondia-3
GevMin Marvelyne Wiels tijdens haar werkbezoek op Curaçao bij Moru Bondia, geeft commentaar op haar agressieve gedrag tegenover een journalist in de Dr. Nelly Winkelschool.

WILLEMSTAD — De gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS) was gedurende de carnavalsperiode
op Curaçao in verband met een werkbezoek. Dit stelt premier Ivar Asjes (PS) in zijn antwoord op vragen
die door MFK-Statenlid Jacinta Scoop-Constancia werden gesteld.

Advertentie

Over het werkbezoek van Wiels was begin dit jaar veel te doen.
Vooral haar bezoek aan de Nelly Winkelschool zorgde voor veel ophef, na een confrontatie tussen de gevolmachtigde minister, haar beveiligers en journalist Dick Drayer.
Naar aanleiding van het incident zijn er over en weer aangiftes gedaan.
Over deze zaak zijn zelfs vragen gesteld in de Nederlandse Tweede Kamer.
Het bezoek van Wiels was aanleiding voor Statenlid Scoop-Constancia om in de pen te klimmen en vragen te stellen.
Zij vond het namelijk heel erg toevallig dat de minister juist in de carnavalsperiode op het eiland was en wilde van de premier weten of het om een werkbezoek of een privébezoek ging.
Asjes stelt in zijn antwoord dat het een werkbezoek was.
Tijdens dit bezoek heeft Wiels onder meer bij het ministerie van Financiën gesproken over samenwerking van het Curaçaohuis met de organisatie Enterprise One.
Ook voerde de gevolmachtigde minister besprekingen met overheidsaccountant Soab over het rapport inzake de financiën van het Curaçaohuis.
Verder woonde zij ook een vergadering van de Raad van Ministers bij en was zij aanwezig bij de opening van de keuken Magno en een lokaal bij de Nelly Winkelschool.
Over dit laatste bezoek, waarbij het bewuste eerdergenoemde incident plaatsvond, had Scoop-Constancia ook een serie vragen.
Zij wilde weten wat de rol van Wiels was in deze zaak en uit welk begrotingspotje dit project – renovatie van een keuken bij een lokale school – betaald zou worden.
In zijn antwoord geeft Asjes aan dat Wiels voor deze opening een uitnodiging had gekregen.

Voor zover ik heb kunnen begrijpen is het project niet via de begroting van de regering gefinancierd.
Dit project heeft meer raakvlakken met het ministerie van Onderwijs. Maar zoals bekend is de gevolmachtigde minister Wiels bezig om de banden aan te halen met Nederlandse instanties, zodat zij lokale projecten kunnen steunen. In dit kader is het project gefinancierd door de Vriendenloterij”, aldus Asjes.

Het werkbezoek van Wiels werd gefinancierd uit de middelen die gebudgetteerd zijn voor dienstreizen van ministers en/of publieke functionarissen, aldus de premier.

bron: Amigoe

Zie ook Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao in Den Haag

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties