30 C
Willemstad
• zondag 4 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

Asjes slaat van zich af

HomeLandenCuraçaoAsjes slaat van zich af

MP AsjesWILLEMSTAD — PS-premier Ivar Asjes heeft in het voorbije weekeinde fors uitgehaald naar zijn tegenstanders in de lokale politiek.
Zo kregen oppositieleider Gerrit Schotte (MFK), partijgenoot Amerigo Thodé, oud-bondgenoot en voormalig PS-minister Carlos Monk en oud-PS-premier en de nieuwe PARleider Daniel Hodge ervan langs.

Tijdens de traditionele partijbijeenkomst van iedere zaterdag in het PS-partijgebouw in Palu Blanku reageerde Asjes op kritiek die hij in de afgelopen periode heeft gekregen vanuit de lokale politiek.
De premier gaf aan dat hij speciaal was gekomen om bepaalde zaken en personen ‘recht te zetten’.

Over MFK-leider Gerrit Schotte zei hij dat die op zijn knieën naar Nederland was afgereisd om het rapport van de Commissie Rosenmöller, maar ook de aanwijzing van de Rijksministerraad te ontvangen.

Schotte’s partijgenoot Amerigo Thodé werd door hem als ‘bode’ omschreven, terwijl Monk werd gehekeld voor onder meer zijn rol in de mislukte actie om het gebouw van het St. Thomas College als nieuw onderkomen voor Kranshi te huren.

Volgens Asjes zou dit, als de deal was doorgegaan, de gemeenschap een huurbedrag van 125.000 gulden per maand hebben gekost.
Maar tijdens zijn interventie haalde Asjes tot twee keer toe uit naar voormalig premier Daniel Hodge.
Deze werd door de op 5 mei vermoorde PS-leider Helmin Wiels benaderd en naar voren geschoven als de premier van het takenkabinet namens de PS.
Hodge droeg op 7 juni het spreekwoordelijke ‘stokje’ over aan Asjes.
Maar afgelopen zondag omschreef Asjes zijn voorganger als ‘diegene die nu leider is geworden’ en hekelde hij het feit dat Hodge niet had opgetreden tegen de illegale verkoop van loten via sms en dat hij als premier geen oplossing had weten te vinden om het gratis onderwijs te financieren.

“Monk kon het niet in 20 maanden. Hij (Hodge, red.) kon het niet in vijf maanden, en in zes weken is het ons wel gelukt.”

Volgens de premier heeft de regering een bedrag van 14 miljoen gulden geaccordeerd voor de financiering van gratis onderwijs in het schooljaar 2013 – 2014.
Asjes waarschuwde zijn toehoorders tijdens de traditionele partijbijeenkomst dat zijn strijd tegen fraude, corruptie en wanbestuur op het eiland weerstand zal opwekken.
Volgens de PS-premier zal er spoedig een lobby-campagne worden opgestart om hem af te zetten.
Hij riep zijn toehoorders en het volk van Curaçao op om het voorbeeld van buurland Venezuela te volgen en de straat op te gaan om hun premier te verdedigen en voor hem op te komen.

“Het is aan het volk om te tonen dat het corruptie niet of wel accepteert. Laat één ding duidelijk zijn: ik accepteer het niet.
Het woord is nu aan het volk.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties