27 C
Willemstad
• dinsdag 25 januari 2022 18:38

Laatste reacties

- Advertentie -

Asjes: ‘Monk verdraait de feiten

- Advertentie -

asjes-autoWILLEMSTAD — Volgens PS-parlementariër Ivar Asjes is er in de huidige begroting van 2013 minder bezuinigd op de sector Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport dan in de conceptbegroting waaraan oud-minister van Onderwijs Carlos Monk (PS) heeft meegewerkt. Monk zou 5 miljoen gulden extra korten op het ministerie. Ook het investeringsbedrag was beduidend lager.

Asjes reageert in een persbericht op de uitlatingen die de ex-minister in de media heeft gedaan.
Volgens Monk zou het huidige kabinet 20 miljoen gulden korten op onderwijs, wetenschap, cultuur en sport.
Dit wordt door Asjes weerlegd.
In totaal wordt er 10 miljoen gulden bezuinigd en dat is 5 miljoen minder dan wat er op de eerdere conceptbegroting van 2013 was begroot, aldus Asjes.
Verder stelt de parlementariër dat het huidige kabinet meer fondsen heeft gereserveerd voor het onderhoud van scholen en innovaties in het onderwijs.

“Gedurende de komende vier jaar zal er onder andere 40 miljoen gulden worden geïnvesteerd in het onderhoud van scholen en voor de jaren 2015 en 2016 is er in totaal 60 miljoen gereserveerd voor innovaties in het onderwijs doordat de fondsen van Usona wegvallen”

, aldus Asjes.
Volgens de PS-parlementariër zou het geld dat Monk voor innovaties op het gebied van onderwijs, wetenschap, cultuur en sport had gereserveerd in vier jaar niet eens op 5 miljoen gulden uitkomen.

Volgens Asjes blijkt het spreekwoord ‘Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel’ in dit geval te kloppen.
Dit geldt ook voor de uitlatingen van Monk en oud-Financiën minister George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK) over de financiering van gratis onderwijs.
Zij toonden dat de regering geen fondsen heeft gereserveerd voor de bekostiging van het project gratis onderwijs.

“Maar zij vertellen er niet bij dat toen zij minister waren in het kabinet- Schotte, zij er ook niet voor hebben gezorgd dat er op de begroting van 2013 fondsen zouden worden gereserveerd voor de financiering van gratis onderwijs”

- Advertentie -

, aldus Asjes.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, January 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Minister verbiedt werkbezoek parlementariër; Van Heydoorn ontkent

Minister Sithree van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) heeft een werkbezoek van parlementariër Steven Croes aan de Brionschool verboden. Dat stelt Croes. De...

Nu.cw | Extra: Veertien liquidaties uit 2017 nog niet opgelost

De Extra heeft gesignaleerd dat veertien liquidaties uit 2017 nog altijd niet zijn opgelost. De ochtendkrant besteed opnieuw aandacht aan de zaken en sprak met politiewoordvoerder Imro...

PBC | Politie controleert op rood licht

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie controleert deze weken speciaal op door rood licht rijden. 28 chauffeurs werden binnen anderhalf uur staande gehouden die bij de kruising Jan...

PBC | Boze taxichauffeurs blokkeren toegang Megapier

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De 1.400 passagiers van cruiseschip Aida Perla moesten gisteren lang wachten voor ze van boord mochten. Boze taxichauffeurs hielden de uitgang van de Megapier...
- Advertentie -
- Advertentie -