31 C
Willemstad
• vrijdag 1 december 2023

Extra | Journaal 30 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Staatssecretaris Gunay Uslu vertrekt en gaat naar Corendon

Koen Nederhof en Pepijn van den Brink BADHOEVEDORP - Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) vertrekt vroegtijdig uit het kabinet. Ze gaat in december aan de slag...

CC | Alarming financial situation at the University of Curaçao: Annual budget shortfall of 7 million guilders

WILLEMSTAD - The University of Curaçao (UoC) grapples with significant financial challenges on an annual basis, as revealed by Rector Magnificus Francis de Lanoy. The budget shortfall...

DH | Witness says Frans got large ‘commission’ for BTP building but also other former politicians

~ Including $200k in political contributions to Ohndhae ~ PHILIPSBURG--Two witnesses testified under oath in open court on Wednesday as part of former Member of Parliament (MP) Frans...

Democracy now! | Wednesday, November 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Asjes: ‘Monk verdraait de feiten

HomeNieuwsAsjes: ‘Monk verdraait de feiten

asjes-autoWILLEMSTAD — Volgens PS-parlementariër Ivar Asjes is er in de huidige begroting van 2013 minder bezuinigd op de sector Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport dan in de conceptbegroting waaraan oud-minister van Onderwijs Carlos Monk (PS) heeft meegewerkt. Monk zou 5 miljoen gulden extra korten op het ministerie. Ook het investeringsbedrag was beduidend lager.

Asjes reageert in een persbericht op de uitlatingen die de ex-minister in de media heeft gedaan.
Volgens Monk zou het huidige kabinet 20 miljoen gulden korten op onderwijs, wetenschap, cultuur en sport.
Dit wordt door Asjes weerlegd.
In totaal wordt er 10 miljoen gulden bezuinigd en dat is 5 miljoen minder dan wat er op de eerdere conceptbegroting van 2013 was begroot, aldus Asjes.
Verder stelt de parlementariër dat het huidige kabinet meer fondsen heeft gereserveerd voor het onderhoud van scholen en innovaties in het onderwijs.

“Gedurende de komende vier jaar zal er onder andere 40 miljoen gulden worden geïnvesteerd in het onderhoud van scholen en voor de jaren 2015 en 2016 is er in totaal 60 miljoen gereserveerd voor innovaties in het onderwijs doordat de fondsen van Usona wegvallen”

, aldus Asjes.
Volgens de PS-parlementariër zou het geld dat Monk voor innovaties op het gebied van onderwijs, wetenschap, cultuur en sport had gereserveerd in vier jaar niet eens op 5 miljoen gulden uitkomen.

Volgens Asjes blijkt het spreekwoord ‘Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel’ in dit geval te kloppen.
Dit geldt ook voor de uitlatingen van Monk en oud-Financiën minister George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK) over de financiering van gratis onderwijs.
Zij toonden dat de regering geen fondsen heeft gereserveerd voor de bekostiging van het project gratis onderwijs.

“Maar zij vertellen er niet bij dat toen zij minister waren in het kabinet- Schotte, zij er ook niet voor hebben gezorgd dat er op de begroting van 2013 fondsen zouden worden gereserveerd voor de financiering van gratis onderwijs”

, aldus Asjes.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties