30 C
Willemstad
• donderdag 7 december 2023

Democracy now! | Wednesday, December 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Groot gebied met regen in aantocht Groot gebied met regen in aantocht

Sanne van den Boomen Een grote depressie met regen is onderweg vanuit het westen richting het Caribisch gebied. Dat is op satellietbeelden te zien. Ook de Meteorologische Dienst...

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

Nu.cw | Bevolkingsregister en rijbewijzenbureau maandagmiddag gesloten

Door: Britt van Garderen Het Bevolkingsregister (Kranshi) en het Rijbewijzenbureau zullen maandag 11 december vanaf 12.00 uur ‘s middags gesloten zijn voor het publiek. Deze sluiting is in...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...
- Advertisement -spot_img

Asjes: Melkrel heeft gevolgen

HomeMediaAsjes: Melkrel heeft gevolgen

schoolmelkWillemstad – Premier Ivar Asjes wil ambtenaren Orell Zimmerman en Maikel Bitorina van het ministerie van Onderwijs financieel aansprakelijk stellen voor de schade die de regering lijdt als gevolg van hun handelen bij de afwikkeling van de offerte voor schoolmelk. Dat heeft Asjes zaterdag bij de sede van Pueblo Soberano verklaard.

Advertentie

Het was voor het eerst dat de minister- president de namen noemde van ambtenaren die naar zijn oordeel de wet hebben geschonden bij de afwikkeling van Lovers’ offerte voor schoolmelk. Zimmerman zou, terwijl de aanbesteding nog liep, met Lovers onderhandeld hebben over een prijsverlaging.
Bitorina zou volgens Asjes tegen de regels in eerst met Lovers contact hebben opgenomen en daarna pas advies over de zaak hebben aangevraagd.
Mocht de rechter bij de aangekondigde rechtszaak van Lovers tegen de regering vonnissen dat het kabinet gebonden is om Lovers gedurende drie achtereenvolgende schooljaren de schoolmelk te laten leveren, dan zal dat consequenties hebben voor de ambtenaren die hiervoor verantwoordelijk zijn, zo zei de premier.

,,Wij accepteren niet dat regels en wetten geschonden worden, dat zal zeker niet zonder consequenties blijven”, aldus Asjes.

De ministerpresident stond afgelopen zaterdag stil bij de geschorste Statenvergadering over de perikelen rondom de levering van schoolmelk.
Hij verklaarde dat Lovers afgelopen vrijdag of anders begin deze week het contract voor de levering van schoolmelk voor het huidige schooljaar moet hebben gekregen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in
  1. Asjes doet nu precies wat Transparency International voor waarschuwt. Ambtenaren worden op deze manier publiekelijk geintimideerd, zodat straks niemand meer wat durft te doen en alles via de minister zelf gaat. Dat levert vervolgens vertraging en politieke wilekeur op en zaken doen met vriendjes.

    Als ambtenaren zich niet aan procedures houden, dan moet dat intern gecorrigeerd worden en niet via de pers, nota bene door de minister die zelf verantwoordelijk was voor dat departement. Er zijn landen waar de minister als eindverantwoordelijke na ambtelijke fouten aftreedt, en er zijn dus landen waar de ambtenaren via de pers door de eindverantwoordelijke worden geintimideerd.

    Gaat fijn zo…

  2. Meneer Asjes, Uw woorden:

    Wij accepteren niet dat regels en wetten geschonden worden, dat zal zeker niet zonder consequenties blijven

    Deed u dat ook bij de leugens van Mevrouw Wiels??? Zet u daar ook consequenties bij???

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties