29 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 20:10

Laatste reacties

- Advertentie -

Asjes heeft hoop voor Curaçao

Asjes05092013WILLEMSTAD — Er gebeuren veel positieve dingen op Curaçao. Dit was de centrale boodschap in de eerste aflevering van Kòrsou tin Speransa (Curaçao heeft hoop), het wekelijkse live call in-programma van premier Ivar Asjes (PS), dat iedere woensdag via Radio Direct (107.1FM) wordt uitgezonden.

Het programma moet volgens de premier worden gezien als een voortzetting van de directe dialoog die hij met het volk wil aangaan, na het opstarten van de sociale dialoog Kòrsou ta avansá (Curaçao gaat vooruit) met vakbondsen werkgeversorganisaties in januari van dit jaar.

In het programma wil Asjes, behalve in gesprek gaan met luisteraars, ook vragen beantwoorden en nieuws van de regering bekendmaken. Het uiteindelijke doel is volgens de premier om te komen tot een situatie waarin volk en regering samen optrekken bij het besturen van het land. De premier benadrukte verschillende keren dat de regering niet alles alleen kan doen. Ook het volk, de burgers, hebben hierbij een rol te spelen.

Hij verwees hierbij naar het helpen van de politie door ogen en oren te gebruiken om misdaden op het eiland op te lossen, door kinderen een gedegen en liefdevolle vorming te geven, en door meer sociale controle uit te oefenen. “We moeten niet alleen kijken naar wat er rechts en links van ons gebeurt. We moeten kijken naar de gehele samenleving”, aldus de premier gisteren.

- Advertentie -

Maar in alles wat Asjes gisteren zei, klonk een oproep voor meer positivisme op het eiland. Volgens de premier wilde hij een tegenwicht vormen voor tal van negatieve berichten. Hij haalde hierbij Romeinen, 12-12 aan: ‘Wees verheugd door de hoop die u hebt, wees standvastig wanneer u tegenspoed ondervindt, en bid onophoudelijk’, om aan te geven dat wanneer je positief blijft als het tegenzit en je hard blijft werken, het wel goed zal komen.

Hoop stelde Asjes te putten uit de vergadering van de Raad van Ministers van gisteren, uit de instelling van zijn collegaministers die hard aan het werk zijn voor Curaçao.

Asjes begon de uitzending ietwat onwennig, wat onder meer bleek uit zijn wat stijve aankondiging van een liedje: Nos ta sigui ku un kantika. Un kantika ku ta na su lugá (We gaan door met een liedje, een liedje dat op zijn plaats is.) Het ging om het zeer populaire gospellied: No pèrdè Speransa (Geef de hoop niet op) van Zamar. Maar gaandeweg de uitzending was Asjes meer op zijn gemak, wat bleek in het vraag- en antwoordgedeelte, waarin hij luisteraars te woord stond.

Luisteraars, die zich niet hoefden te identificeren, hadden vooral vragen en complimenten voor de premier. Complimenten omdat hij met het programma was begonnen; een beller wilde dat het programma tegelijkertijd via alle radio- en tv-stations zou worden uitgezonden. Asjes gaf echter aan dat hij klein wilde beginnen.

- Advertisement -

Vragen waren er onder meer over werkloosheid, landbouw, sociale controle in de wijken en het uitblijven van banen. Vragen die Asjes niet kon beantwoorden zou hij doorgeven aan collega-ministers, om zo volgende week alsnog een antwoord te kunnen geven. Maar op het verzoek van Asjes om vooral te bellen over positieve ervaringen die luisteraars in de afgelopen week hadden gehad, kwam bijna geen gehoor.

Asjes sloot het programma na een uur af met de opmerking dat de eerste uitzending een succes was, omdat burgers gebeld hadden om hun mening te geven over het bestuur van het land en omdat zij getoond hadden bereid te zijn om daaraan een bijdrage te leveren.

 

Bron : Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -