28 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 10:33

ParadiseFM | Vier mensen overleden; testratio opnieuw 5%

Opnieuw zijn vier mensen op 1 dag overleden aan de gevolgen van covid-19. Zij brengen het aantal op 94 slachtoffers in totaal. Dat blijkt uit de cijfers...

DolfijnFM | Testratio Curaçao blijft onder tien procent

De testratio van 5,3 was gisteren voor de vierde dag op rij lager dan tien procent. De druk op de zorg blijft hoog, al waren de cijfers...

DolfijnFM | Verenigde Naties verwachten meer Venezolanen naar de eilanden

De verenigde Naties denken dat dit jaar opnieuw meer Venezolanen op zoek naar eten en medicijnen op een van de Caribische eilanden Nu zijn dat er 195.000,...

DolfijnFM | Meeste ongelukken zijn vanwege voorrangsfout

Verreweg de meeste ongelukken op Curaçao zijn het gevolg van voorrangsfouten. Dat valt op te maken uit de ongevalsstatistieken van Forensys over 2020. ruim 22 procent van de...

DolfijnFM | Politie arresteert twee mannen met hulp van Marechaussee, Marine en VKC

De politie heeft gisteren twee mannen aangehouden op verdenking van overtredingen van de Opium- en Vuurwapenlandsverordening, van bedreiging, mishandeling en poging tot moord. Dat gebeurde bij twee...

FD | Mogelijk meer verdachte bestuurders in witwaszaak ABN Amro

Met feitenrelaas, transactieovereenkomst en persbericht. Pieter Couwenbergh Ivo Bökkerink | Financieel Dagblad ABN Amro trof maandag een schikking in een onderzoek dat sinds de zomer van 2019 liep. In...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoAsjes haalt flink uit naar Jamaloodin

Asjes haalt flink uit naar Jamaloodin

WILLEMSTAD — Statenvoorzitter Ivar Asjes (PS) heeft een door oppositiepartij PAR aangevraagde openbare vergadering van de Staten over de financiële situatie van Curaçao voor aanstaande donderdag op de agenda geplaatst.

Financiën-minister George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK) heeft in een brief aan de Staten laten weten dat hij op deze dag niet op Curaçao zal zijn in verband met een dienstreis naar Washington.

De Statenvoorzitter had hier geen boodschap aan. Voor deze donderdag stond in eerste instantie alleen de hervatting van een Centrale Commissiebijeenkomst van 4 april op de agenda. De afzegging van deze vergadering, over de problemen met de betalingsbalans van het land Curaçao, deed in april van dit jaar veel stof opwaaien.

Jamaloodin zegde af voor de vergadering, omdat hij voornemens was naar het buitenland te gaan. Maar diezelfde avond werd hij gefotografeerd bij het Wilhelmina Café toen hij een drankje dronk met partijgenoot Amerigo Thodé, vicevoorzitter van de Staten en tevens partijvoorzitter van de MFK.

 

De vergadering was opnieuw voor deze donderdag opgeroepen.

Maar in een brief aan de Staten stelt Jamaloodin dat hij niet aanwezig kan zijn in verband met een dienstreis naar Washington, in de Verenigde Staten en dat hij daarna van 18 juni tot en met 5 juli met vakantie zal zijn.

In deze brief spreekt de minister ook zijn teleurstelling uit over het feit dat hij nog geen uitnodiging van de Staten had gekregen om uitleg te geven over de uitvoeringsrapportage van 2011 en die van het eerste kwartaal 2012.

Ook zou hij bereid zijn om informatie te geven over beide rapporten, als extra agendapunt voor een openbare vergadering die voor morgen gepland stond.

Asjes was het duidelijk niet eens met de voorstelling van zaken van Jamaloodin. Hij benadrukte dat niet de minister de agenda bepaalt en wees erop dat sinds april van dit jaar de griffie van de Staten geprobeerd heeft om in samenspraak met het kantoor van Jamaloodin tot afspraken te komen voor een datum voor de geschorste vergadering van 4 april.

Vanwege tal van redenen lukte dit niet.

Asjes concludeerde dan ook dat Jamaloodin voor de Staten probeerde weg te vluchten.

De Statenvoorzitter gaf vanochtend tijdens een bijeenkomst van de Centrale Commissie van de Staten aan, dat er veel vraagtekens bestaan over de financiële situatie van het land. Hij besloot daarom dat er donderdag, na de vergadering van de Centrale Commissie, een openbare vergadering zal plaatsvinden, waarin Jamaloodin de Staten moet informeren over de financiële stand van zaken op Curaçao.

 “De minister moet nu kiezen. Of hij geeft informatie aan het parlement, of hij blijft weg.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties