29 C
Willemstad
• woensdag 6 december 2023

CC | The CMC General Practitioner Post will open on January 1st, as promised

WILLEMSTAD - A long-awaited improvement in the healthcare system of Curaçao is on the horizon. Jerry Semper, chairman of the Curaçao General Practitioners Association (CHV), confirms that...

DH | Companies gather to discuss mobilisation of St. Maarten diaspora in the Netherlands

PHILIPSBURG--Representatives of numerous companies recently gathered at the Government Administration Building where Memory Group Chief Executive Officer (CEO) Geert Nab and Chief Operations Officer (COO) Mylene Van...

CN | Landsverordening op de Kansspelen klaar om aangeboden te worden

Jeffrey Noeken | CasinoNieuws Op 14 december wordt een informatiemiddag georganiseerd op Curaçao over de conceptwet Landsverordening op de Kansspelen. In de uitnodiging laat minister Silvania weten dat...

Democracy now! | Tuesday, December 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 5 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Sinterklaas wenst Curaçao een fijne pakjesavond

Sinterklaas is de afgelopen weken, en zeker de laatste dagen, druk bezig geweest en ook vanavond heeft hij nog een vol programma voor de boeg. De goedheilig man...
- Advertisement -spot_img

Asjes haalt flink uit naar Jamaloodin

HomeNieuwsAsjes haalt flink uit naar Jamaloodin

WILLEMSTAD — Statenvoorzitter Ivar Asjes (PS) heeft een door oppositiepartij PAR aangevraagde openbare vergadering van de Staten over de financiële situatie van Curaçao voor aanstaande donderdag op de agenda geplaatst.

Financiën-minister George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK) heeft in een brief aan de Staten laten weten dat hij op deze dag niet op Curaçao zal zijn in verband met een dienstreis naar Washington.

De Statenvoorzitter had hier geen boodschap aan. Voor deze donderdag stond in eerste instantie alleen de hervatting van een Centrale Commissiebijeenkomst van 4 april op de agenda. De afzegging van deze vergadering, over de problemen met de betalingsbalans van het land Curaçao, deed in april van dit jaar veel stof opwaaien.

Jamaloodin zegde af voor de vergadering, omdat hij voornemens was naar het buitenland te gaan. Maar diezelfde avond werd hij gefotografeerd bij het Wilhelmina Café toen hij een drankje dronk met partijgenoot Amerigo Thodé, vicevoorzitter van de Staten en tevens partijvoorzitter van de MFK.

 

De vergadering was opnieuw voor deze donderdag opgeroepen.

Maar in een brief aan de Staten stelt Jamaloodin dat hij niet aanwezig kan zijn in verband met een dienstreis naar Washington, in de Verenigde Staten en dat hij daarna van 18 juni tot en met 5 juli met vakantie zal zijn.

In deze brief spreekt de minister ook zijn teleurstelling uit over het feit dat hij nog geen uitnodiging van de Staten had gekregen om uitleg te geven over de uitvoeringsrapportage van 2011 en die van het eerste kwartaal 2012.

Ook zou hij bereid zijn om informatie te geven over beide rapporten, als extra agendapunt voor een openbare vergadering die voor morgen gepland stond.

Asjes was het duidelijk niet eens met de voorstelling van zaken van Jamaloodin. Hij benadrukte dat niet de minister de agenda bepaalt en wees erop dat sinds april van dit jaar de griffie van de Staten geprobeerd heeft om in samenspraak met het kantoor van Jamaloodin tot afspraken te komen voor een datum voor de geschorste vergadering van 4 april.

Vanwege tal van redenen lukte dit niet.

Asjes concludeerde dan ook dat Jamaloodin voor de Staten probeerde weg te vluchten.

De Statenvoorzitter gaf vanochtend tijdens een bijeenkomst van de Centrale Commissie van de Staten aan, dat er veel vraagtekens bestaan over de financiële situatie van het land. Hij besloot daarom dat er donderdag, na de vergadering van de Centrale Commissie, een openbare vergadering zal plaatsvinden, waarin Jamaloodin de Staten moet informeren over de financiële stand van zaken op Curaçao.

 “De minister moet nu kiezen. Of hij geeft informatie aan het parlement, of hij blijft weg.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties