26 C
Willemstad
• zaterdag 24 februari 2024

Extra | Journaal 23 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Curaçao bouwt extra windmolens, ‘straks 70 procent schone energie’

Oscar van Dam Welk land binnen ons Koninkrijk draait als eerste op 70 procent groene energie? Curaçao belooft die strijd te gaan winnen in 2030. Zes ministers en verschillende...

CC | HNO Committee not in line with Public Prosecutor’s report

WILLEMSTAD - The parliamentary inquiry committee Hospital Nobo Otrobanda does not align with the decision to file a report with the Public Prosecutor. Yesterday, it was announced...

DH | Governor receives first 19 of hundreds of National Decrees for justice workers

PHILIPSBURG--Caretaker Minister of Justice Anna Richardson sent out a press release on Thursday, an hour before midnight, stating that the Cabinet of Governor Ajamu Baly had confirmed...

AntilliaansDagblad | Arts Aida ontmoet hulpdiensten Sint Maarten

Philipsburg - Het management van Carnival Cruises organiseerde onlangs een rondleiding op het cruiseschip Aida uit Duitsland voor leden van de hulpdiensten van Sint Maarten. Stefan Luhrs, een...

AntilliaansDagblad | Geen dengue op Aruba

Oranjestad - Het Amerikaanse consulaat op Curaçao maakt er ten onrechte melding van dat er een uitbraak van dengue is op Aruba. Directie Volksgezondheid (DVG) bestrijdt dat...
- Advertisement -spot_img

Asjes: ‘Grabsología’ onder Schotte

HomeMediaAsjes: ‘Grabsología’ onder Schotte

statenvoorzitter Ivar AsjesWillemstad – Volgens premier Ivar Asjes (PS), die afgelopen vrijdagavond tijdens het radioprogramma Konsenshi Sivil van de partij Pueblo Soberano niet als premier maar als lid van de partij sprak, was er onder premier Gerrit Schotte (MFK) sprake van ‘grabsología’, waarmee naar alle waarschijnlijkheid ‘graaien’ wordt bedoeld.

Advertentie

Asjes blikt in het radioprogramma terug op de verkiezingen van 2010, waarbij PAR de grootste partij werd maar waarbij Schotte met zijn MFK de partijen MAN en PS benaderde voor een coalitie.
Wiels stond hier niet positief tegenover, zo geeft Asjes aan, maar vanuit de achterban werd hem gezegd toch te gaan regeren.

,,Dat deed Helmin want hij luisterde naar zijn achterban. Maar hij hield MAN en MFK wel in de gaten. Er was op een gegeven moment geen sprake meer van regeren, maar van ‘grabsología’.
Zoals Helmin aangaf: er gebeurde in 16 maanden wat anderen in 16 jaar hadden gedaan. Hij bleef pressie uitoefenen, controleerde ook de coalitie uit naam van het volk.
We herinneren ons de zonnepanelen, dingen die het licht niet konden verdragen.”

Asjes stelt dat Schotte niets deed toen hij als premier in december 2011 bij de eerste Koninkrijksconferentie was.
Waar Asjes afgelopen week op Aruba de consensusrijkswetten op de agenda wist te krijgen voor de volgende conferentie, kwam Schotte niet verder dan een Memorandum of Understanding over de ‘meerwaarde’ van het Koninkrijk, stelt Asjes.
Door de ‘grabsología’ verlieten uiteindelijk twee parlementariërs de coalitie en kwamen er nieuwe verkiezingen, aldus Asjes.

,,Hoewel Schotte nu roept dat er onder zijn premierschap geen criminaliteit was, wist hij in verkiezingstijd een filmpje te maken waarin Wiels de schuld kreeg van alle criminaliteit.”

Dat er geen nieuwe coalitie met MFK en MAN kwam toen PS de grootste partij werd, komt volgens Asjes omdat Schotte opnieuw het premierschap opeiste.
Toen Wiels daar niet in meeging, verliet Schotte de onderhandelingstafel.

,,Met Cooper achter hem aan, zoals altijd.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties