31 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 11:52

Laatste reacties

- Advertentie -

Asjes: ‘Grabsología’ onder Schotte

statenvoorzitter Ivar AsjesWillemstad – Volgens premier Ivar Asjes (PS), die afgelopen vrijdagavond tijdens het radioprogramma Konsenshi Sivil van de partij Pueblo Soberano niet als premier maar als lid van de partij sprak, was er onder premier Gerrit Schotte (MFK) sprake van ‘grabsología’, waarmee naar alle waarschijnlijkheid ‘graaien’ wordt bedoeld.

Advertentie

- Advertentie -

Asjes blikt in het radioprogramma terug op de verkiezingen van 2010, waarbij PAR de grootste partij werd maar waarbij Schotte met zijn MFK de partijen MAN en PS benaderde voor een coalitie.
Wiels stond hier niet positief tegenover, zo geeft Asjes aan, maar vanuit de achterban werd hem gezegd toch te gaan regeren.

,,Dat deed Helmin want hij luisterde naar zijn achterban. Maar hij hield MAN en MFK wel in de gaten. Er was op een gegeven moment geen sprake meer van regeren, maar van ‘grabsología’.
Zoals Helmin aangaf: er gebeurde in 16 maanden wat anderen in 16 jaar hadden gedaan. Hij bleef pressie uitoefenen, controleerde ook de coalitie uit naam van het volk.
We herinneren ons de zonnepanelen, dingen die het licht niet konden verdragen.”

Asjes stelt dat Schotte niets deed toen hij als premier in december 2011 bij de eerste Koninkrijksconferentie was.
Waar Asjes afgelopen week op Aruba de consensusrijkswetten op de agenda wist te krijgen voor de volgende conferentie, kwam Schotte niet verder dan een Memorandum of Understanding over de ‘meerwaarde’ van het Koninkrijk, stelt Asjes.
Door de ‘grabsología’ verlieten uiteindelijk twee parlementariërs de coalitie en kwamen er nieuwe verkiezingen, aldus Asjes.

,,Hoewel Schotte nu roept dat er onder zijn premierschap geen criminaliteit was, wist hij in verkiezingstijd een filmpje te maken waarin Wiels de schuld kreeg van alle criminaliteit.”

Dat er geen nieuwe coalitie met MFK en MAN kwam toen PS de grootste partij werd, komt volgens Asjes omdat Schotte opnieuw het premierschap opeiste.
Toen Wiels daar niet in meeging, verliet Schotte de onderhandelingstafel.

,,Met Cooper achter hem aan, zoals altijd.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Advertentie

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Twee Curaçaoenaars onder acht smokkelaars

Onder de acht drugssmokkelaars die dinsdag op zee werden aangehouden, zaten ook twee Curaçaoënaars. Een groep van zes Venezolanen waagde de oversteek met een grote hoeveelheid drugs....

ParadiseFM | Meteo zet Curaçao op code geel wegens extreme hitte

De Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) heeft vrijdag een code geel afgegeven in verband met extreme hitte. Meteo raadt aan zoveel mogelijk binnen te blijven, voldoende water te...

ParadiseFM | Alweer een dode door corona, aantal doden stijgt naar 159

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van vrijdag. Daarmee staat het aantal mensen dat op Curaçao aan de...

CC | Resistance to controversial dispute law has surprised Knops

THE HAGUE - The resistance of the parliaments of Curacao, Aruba and Sint Maarten against the draft Consensus Kingdom Act on Kingdom Disputes has surprised Undersecretary Raymond...

DH | Sam is now a hurricane

Sam is now a hurricane, rapid intensification forecast to continue. Hurricane Sam Advisory Number 7. NWS National Hurricane Center Miami FL AL182021 500...

AntilliaansDagblad | RMR: Sint Maarten voldoet voldoende

7e Tranche spoedig door Nederland overgemaakt Philipsburg - Sint Maarten ontvangt binnenkort de zevende tranche liquiditeitssteun van Nederland. De Rijksministerraad (RMR) heeft hier vrijdagochtend groen licht voor gegeven. Het...
- Advertentie -