27 C
Willemstad
• vrijdag 1 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Asjes bereid om met Ballast Nedam te praten

Logo-Balast NedamWILLEMSTAD — Minister-president Ivar Asjes (PS) distantieert zich van de wijze waarop is geïnsinueerd dat Ballast Nedam het nieuwe ziekenhuis in de tweede helft van dit jaar gaat bouwen.
Dat zei Asjes zaterdag tijdens de partijbijeenkomst van PS.

Tijdens de vergadering met de bouwonderneming en (U)sona is duidelijk gemaakt dat de regering het niet ziet zitten om in een lange juridische oorlog met Ballast Nedam verwikkeld te raken, maar tegelijkertijd is de regering ook niet bevreesd om deze strijd aan te gaan.

“We willen liever niet in een strijd verwikkeld raken die jaren gaat duren en waarbij de advocaten geld verdienen.
We kunnen beter samen kijken welke andere mogelijkheden er zijn”

- Advertentie -

, aldus Asjes. Hij vervolgde dat de regering massaal gaat investeren en door om de tafel te gaan zitten de partijen tot een akkoord kunnen komen.

Het Curaçaose parlement heeft vorig jaar een motie aangenomen waarin de regering werd opgedragen om een nieuw ziekenhuis in Otrobanda te laten verrijzen.
De eerste voorkeur gaat uit naar de bouwplannen van het huidige St. Elisabeth Hospitaal (Sehos), dat stapsgewijs op zijn terrein wil uitbreiden.
Een bouwcommissie, die door de politieke partijen die de coalitie vormen is samengesteld, onderzoekt of het masterplan van Sehos haalbaar is.
Een van de eisen is dat het ziekenhuis zelf de bouw financiert.
De bouwcommissie praat nog met meer actoren, waaronder (U)sona, om vervolgens een eindadvies aan de regering te geven.

Onder het kabinet-Schotte kreeg Ballast Nedam de opdracht om het project Nos Hospital Nobo (NHN) op het voormalige Amstel-terrein te bouwen.
De bouwgigant zegt nog steeds bereid te zijn om het ziekenhuis, eventueel in een aangepaste versie, op een leegstaand terrein (greenfield location) te bouwen.
Volgens Asjes staat de regering sterk als blijkt dat Ballast Nedam alsnog een claim gaat indienen vanwege het afblazen van het NHN-project.
De brieven die oud-premier Stanley Betrian ten tijde van het interim-kabinet stuurde aangaande de voortzetting van het bouwproject zijn volgens Asjes dubieus.

“Welke strijd er ook wordt aangegaan, ik ben ervan overtuigd dat we er met de overwinning uitkomen.”

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Curaçao haalt opgelucht adem: gevreesde storm blijft uit

Storm Bonnie zou flink gaan huishouden op Curaçao, Bonaire en Aruba, zo werd de afgelopen dagen gewaarschuwd, maar uiteindelijk liep het allemaal met een sisser af. De...

PBC | Eilanden lijken te ontsnappen aan ‘storm Bonnie’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De eilanden lijken te ontsnappen aan storm Bonnie. Nadat het weersysteem vanochtend met een enorme snelheid richting de eilanden trok, nam de kans op...

PBC | Vermiste man gevonden door drone in Jan Thiel

Persbureau Curacao Securitybedrijf Jan Thiel Security heeft vanmiddag een levenloos lichaam aangetroffen nadat met een drone naar de vermiste Wladimir Wanga werd gezocht. De 44-jarige Curaçaose man werd...

ParadiseFM | Toke de Keda vervroegd

De toke de keda is vervroegd naar 11 uur ‘s ochtends. Dat betekent dat iedereen die geen vitale functie beoefent om 11 uur thuis moet zijn. De...

Democracy now! | Wednesday, June 29, 2022

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...
- Advertentie -
- Advertentie -