ArubaNieuws | Vragen aan premier over goudsmokkel

AVP-Statenlid Robert Candelaria.

Oranjestad – Het Statenlid Robert Candelaria (AVP) wil dat minister-president Evelyn Wever-Croes helderheid verschaft over haar vermeende relatie met de managing-director Juan Carlos Toro Rodriquez van het transportbedrijf Paoro Armored Transport Aruba wiens naam in verband wordt gebracht met de smokkel van goud uit Venezuela.

,,Ik heb kennisgenomen van een melding van zijn aanhouding. Volgens berichten in de media zou sprake zijn van een zeer nauwe band tussen partijleider van de MEP Wever-Croes en de heer Rodriquez die zeer actief was voor de verkiezingscampagne van de MEP”, aldus Candelaria die schriftelijke vragen aan de premier heeft gesteld over de kwestie.

,,Kent u de heer Rodriquez en kunt u een beschrijving geven van uw relatie met hem? Bent u ervan op de hoogte dat het bedrijf Paoro Armored Transport Aruba geregistreerd staat op het adres waar ook het Advocatenkantoor Croes-Wever-Tchong gevestigd is?”

Candelaria herinnert de premier aan haar uitspraak dat de door Venezuela ingestelde grensblokkade te maken zou hebben met de smokkel van koper. ,,Kan het volgens u zo zijn dat het ook of uitsluitend te maken heeft met de smokkel van goud?”, aldus het Statenlid die ook nog wil weten of Wever-Croes de minister van Buitenlandse Zaken heeft geïnformeerd over de kwestie.

Bron: Arubanieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *