ArubaNieuws | Statenlid Arends: ‘Kabinet is laks’

Statenlid Richard Arends verwijt het Kabinet Wever-Croes laksheid | ADT

Oranjestad – ‘Absurd’, zo kwalificeert Statenlid Richard Arends van oppositiepartij AVP de beschuldiging van minister-president Evelyn Wever-Croes (MEP) dat het Kabinet Eman zou hebben gemanipuleerd met de overheidsfinanciën.

,,We hebben in de afgelopen regeerperiode drie begrotingen, drie suppletoire begrotingen, drie jaarrekeningen en tien achtereenvolgende kwartaalrapportages aan het parlement aangeboden en openbaar gemaakt. Je kan het er toen niet mee eens zijn geweest, maar je kan niet met droge ogen stellen dat je niet op de hoogte was”, aldus Arends die zelf deel uitmaakte van de vorige AVP-regering.

,,Alle cijfers en gegevens zijn geleverd door de verantwoordelijke diensten en directies en zijn ook door de Rekenkamer en het CAft gecontroleerd. Geen ander beleidsterrein is de afgelopen jaren zo heftig onder de loep genomen als de openbare financiën.”

Op zijn beurt verwijt Arends de huidige regering van laksheid. ,,Tot op heden heeft het nieuwe kabinet geen regeerprogramma gepresenteerd, noch uitleg gegeven over het te voeren financieel beleid en de economische vooruitzichten. Als bestuurder heb je de verantwoordelijkheid om besluiten te nemen. Het huidig gebrek aan pro-activiteit zowel op financieel als economisch vlak is evident.”

Het Statenlid vindt dat het kabinet een aanwijzing van de Rijksministerraad ‘uitlokt’ door een begroting te presenteren die een tekort laat zien van 3,9% in plaats van het wettelijk vastgelegde overschot van 0,5%. ,,Een interventie vanuit de Rijksministerraad is bijna onvermijdelijk. Het weerspiegelt niet alleen een gebrek aan kennis, maar het zet grote twijfels rond de oprechtheid tijdens hun oppositietijd en de inhoud van hun verkiezingsretoriek.”

Arends wijst er op dat de AVP-regering tot en met 2016 aan de normen van het College Aruba financeel toezicht heeft voldaan. Hij laat echter onvermeld dat zij de opvolgers heeft opgezadeld met een begrotingstekort van 3,1% over 2017 omdat de adviezen van het CAft om bij te sturen in de wind zijn geslagen.

Bron: ArubaNieuws

3 Reacties op “ArubaNieuws | Statenlid Arends: ‘Kabinet is laks’

  1. Hopelijk doet MEP het beter dan zijn voorganger .
    Niet boven je stand leven !

  2. Abraham Mossel

    LOSER éérste klas, komt nooit verder als Gerrit de Raaf onafgemaakte 3e klas MAVO, misschien kan hij ooit Eén vals Doctor Honoris Causa Degree diploma kopen van Maduro de bus chauffeur?.

  3. Wow wat een looser deze guy. Eman zat erbij en keek erna en vond het goed dat het land financieel naar de afgrond werd gedreven. En dan nu krokodillentranen huilie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *