ArubaNieuws | Arubaanse ministers bezoeken Den Haag

Het halve kabinet Wever-Croes is deze op werkbezoek in Den Haag

Den Haag – Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties krijgt het deze week druk met het ontvangen van Arubaanse bewindspersonen.

Dinsdag krijgt hij minister Glenbert Croes van Sociale Zaken, Jeugd en Arbeid op bezoek. Vrijdag volgt minister Andin Bikker van Justitie, Veiligheid en Integratie. Van de agenda van beide ontmoetingen zijn geen details bekendgemaakt. Over andere onderdelen van het programma van Croes en Bikker zijn evenmin mededelingen gedaan.

Minister Xiomara Ruiz-Maduro van Financiën is deze week eveneens in Den Haag Zij komt voor overleg over de maatregelen die de Arubaanse regering wil nemen om de begroting voor 2018 aan de normen van het College Aruba financieel toezicht te laten voldoen. Opvallend genoeg staat er in de (openbare) agenda van Knops vooralsnog geen afspraak met haar gepland.

In verband met de financiële situatie van de overheid en de dreigende aanwijzing wordt in Den Haag ook rekening gehouden met de komst later deze week van minister-president Evelyn Wever-Croes.

De bewindslieden zullen naar alle waarschijnlijkheid hun opwachting maken bij de viering van Arubadag in Nederland. Die vindt zondag plaats in de Broodfabriek in Rijswijk.

Bron: ArubaNieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *