29 C
Willemstad
• dinsdag 19 oktober 2021 21:48

Laatste reacties

- Advertentie -

Arubaanse aannemer eist rectificatie Bala

WILLEMSTADDe hoofdaannemer van het windmolenproject op Tera Kòrá en Playa Kanoa, ABJL, overweegt juridische stappen te nemen tegen ochtendkrant Bala.

De afgelopen twee dagen opende de krant met het bericht dat de hoofdaannemer met de noorderzon is vertrokken. Onderaannemers zouden geen loon hebben ontvangen. Ook zou de Arubaanse hoofdaannemer met ongedekte cheques hebben betaald.

C. Lacle van ABJL stelt tegen de Amigoe dat hij de onderaannemers niet heeft belazerd. Over twee weken wordt het project opgeleverd. Dan zullen ook alle betalingen worden verricht.

Ik heb de onderaannemers gevraagd om even te wachten met het verzilveren van de cheques. Het geld moest nog overgemaakt worden. Iedereen wordt uiteindelijk uitbetaald”, zegt Lacle. Hij vindt het kwalijk dat er op deze wijze schade wordt toegebracht aan het windmolenproject.

- Advertentie -

Volgens George Douglas van Civil Engineering Caribbean NV, de zogenoemde owners engineer, zou er op dit moment geen sprake zijn van achterstallige betalingen. Zijn bedrijf tekent voor de betaling aan de hoofdaannemer en heeft contact met alle onderaannemers.

“In het verleden zijn er wel eens problemen geweest met de betalingen, maar daar zou op dit moment geen sprake van zijn.”

Volgens de Bala zouden bedrijven die nog geen loon hebben ontvangen kabels, die op de twee terreinen lagen, hebben laten omsmelten voor koper. Hierdoor zouden ze toch een compensatie ontvangen voor hun arbeid. Deze ‘koperdiefstal’ heeft volgens Douglas geen betrekking op de hoofdaannemer.

“De kabels op Playa Kanoa en Tera Kòrá waren al verdwenen voordat de aannemer met het project is begonnen. De werkzaamheden bij Playa Kanoa startten in november vorig jaar. Tera Kòrá volgde eind december, begin januari.”

- Advertisement -

Volgens Douglas lagen de schillen van de kabels toen overal op het terrein verspreid. Deze kabels lagen zo’n 80 centimeter onder de grond. Een van de taken van ABJL was om nieuwe kabels voor de twee windmolenparken te plaatsen. De windparken zijn in beheer van NuCapital en zijn in opdracht van Aqualectra gebouwd. De windmolens hebben een capaciteit van 30 mw en leveren 20 procent van de totale stroomcapaciteit van het eiland.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Paradise FM | Weer iemand overleden door Covid-19

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van maandag. Het aantal mensen op Curaçao dat door een Covid-besmetting is...

Democracy now! | Monday, October 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Medici Curaçao distantiëren zich van minister van Volksgezondheid

Persbureau Curacao Huisartsen en specialisten op Curaçao distantiëren zich van uitspraken van minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga. In een Tv-interview afgelopen donderdag zei zij geen bezwaar te zien...

PBC | Passagiers tussen Bonaire en Curaçao zijn honderden dollars extra kwijt aan coronatesten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Passagiers die reizen tussen Bonaire en Curaçao zijn vanaf vandaag honderden dollars kwijt, alleen al aan Covid-testen. De extra uitgaven zijn het gevolg van...

PBC | Bonaire heeft ruim meer besmettingen dan andere eilanden

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De besmettingscijfers op Bonaire zijn vier keer hoger dan op Curaçao. Vergeleken met Aruba is het zelfs zes keer. Dat concludeert het RIVM op...
- Advertentie -