30 C
Willemstad
• woensdag 6 december 2023

Democracy now! | Wednesday, December 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Groot gebied met regen in aantocht Groot gebied met regen in aantocht

Sanne van den Boomen Een grote depressie met regen is onderweg vanuit het westen richting het Caribisch gebied. Dat is op satellietbeelden te zien. Ook de Meteorologische Dienst...

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

Nu.cw | Bevolkingsregister en rijbewijzenbureau maandagmiddag gesloten

Door: Britt van Garderen Het Bevolkingsregister (Kranshi) en het Rijbewijzenbureau zullen maandag 11 december vanaf 12.00 uur ‘s middags gesloten zijn voor het publiek. Deze sluiting is in...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...
- Advertisement -spot_img

Arubaanse aannemer eist rectificatie Bala

HomeNieuwsArubaanse aannemer eist rectificatie Bala

WILLEMSTADDe hoofdaannemer van het windmolenproject op Tera Kòrá en Playa Kanoa, ABJL, overweegt juridische stappen te nemen tegen ochtendkrant Bala.

De afgelopen twee dagen opende de krant met het bericht dat de hoofdaannemer met de noorderzon is vertrokken. Onderaannemers zouden geen loon hebben ontvangen. Ook zou de Arubaanse hoofdaannemer met ongedekte cheques hebben betaald.

C. Lacle van ABJL stelt tegen de Amigoe dat hij de onderaannemers niet heeft belazerd. Over twee weken wordt het project opgeleverd. Dan zullen ook alle betalingen worden verricht.

Ik heb de onderaannemers gevraagd om even te wachten met het verzilveren van de cheques. Het geld moest nog overgemaakt worden. Iedereen wordt uiteindelijk uitbetaald”, zegt Lacle. Hij vindt het kwalijk dat er op deze wijze schade wordt toegebracht aan het windmolenproject.

Volgens George Douglas van Civil Engineering Caribbean NV, de zogenoemde owners engineer, zou er op dit moment geen sprake zijn van achterstallige betalingen. Zijn bedrijf tekent voor de betaling aan de hoofdaannemer en heeft contact met alle onderaannemers.

“In het verleden zijn er wel eens problemen geweest met de betalingen, maar daar zou op dit moment geen sprake van zijn.”

Volgens de Bala zouden bedrijven die nog geen loon hebben ontvangen kabels, die op de twee terreinen lagen, hebben laten omsmelten voor koper. Hierdoor zouden ze toch een compensatie ontvangen voor hun arbeid. Deze ‘koperdiefstal’ heeft volgens Douglas geen betrekking op de hoofdaannemer.

“De kabels op Playa Kanoa en Tera Kòrá waren al verdwenen voordat de aannemer met het project is begonnen. De werkzaamheden bij Playa Kanoa startten in november vorig jaar. Tera Kòrá volgde eind december, begin januari.”

Volgens Douglas lagen de schillen van de kabels toen overal op het terrein verspreid. Deze kabels lagen zo’n 80 centimeter onder de grond. Een van de taken van ABJL was om nieuwe kabels voor de twee windmolenparken te plaatsen. De windparken zijn in beheer van NuCapital en zijn in opdracht van Aqualectra gebouwd. De windmolens hebben een capaciteit van 30 mw en leveren 20 procent van de totale stroomcapaciteit van het eiland.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties