27 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 22:58

ParadiseFM | 50.000 mensen volledig gevaccineerd

Meer dan 50.000 mensen op Curaçao zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Zij hebben beide coronavaccinaties ontvangen. Ruim 80.500 mensen hebben hun eerste prik ontvangen. Bijna 83.000 mensen hebben...

Democracy now! | Tuesday, May 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Motie Staten vraagt meer versoepelingen, waaronder avondklok naar middernacht

De Curaçaose regering wordt in een motie van het parlement vandaag verzocht de coronamaatregelen verder te versoepelen. En dat op de dag dat premier Rhuggenaath in een...

Nu.cw | 62 Procent inmiddels gevaccineerd, prik nu vanaf 16 jaar

62 Procent van het aantal mensen op Curaçao dat gevaccineerd mag worden heeft inmiddels een eerste prik gehad. Er is dus nog een grote groep, ruim 30...

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van...
- Advertisement -spot_img

ArenaPoliti.co | Remigio Wever: Hoe premier Eman onze status aparte bij Nederland inlevert

HomeMediaAlgemeen nieuwsArenaPoliti.co | Remigio Wever: Hoe premier Eman onze status aparte bij Nederland...

Aruba’s toekomst …. onze toekomst (deel 1)  | Opinie Remigio Wever

Aruba’s toekomst .... onze toekomst (deel 1) | Opinie Remigio Wever
Aruba’s toekomst …. onze toekomst (deel 1) | Opinie Remigio Wever

U zult het met mij eens zijn dat de hele Arubaanse samenleving zich wel dagelijks moet afvragen wat de aanleiding – of de reden – is van de zo beschermende houding van de Nederlandse regering tegenover premier Eman; met andere woorden: waar zou deze beschermende houding wel op kunnen berusten! 
U zult het ook met mij eens zijn dat deze beschermende houding in feite buiten alle proporties is, en voor velen, en waarschijnlijk ook voor U, onbegrijpelijk en onverklaarbaar, vooral wanneer men tegelijkertijd verneemt, en kan lezen, dat premier Mike Eman nul op het rekest krijgt wanneer hij Nederland verzoekt om de lage Nederlandse rente van 1 ½ procent toe te passen op Aruba’s buitenlandse obligatieleningen.

Waarom dan wel al die bescherming van premier Eman, en toch geen rente-verlaging van 7 ½ naar 1 ½ procent?
Wat kan er toch achter die blijkbare, openlijke “liefde – haat” relatie en die ogenschijnlijke tegenstrijdigheid zitten?!

Leest U verder, want hier volgt de bizarre realiteit welke in de komende maanden grote gevolgen zal kunnen hebben, niet alleen voor Land Aruba, maar daarnaast ook voor ELKE burger van Aruba, en dus ook voor U!

NEDERLAND HEEFT ER SCHOON GENOEG VAN!
Uit een verslag van minister Plasterk van Koninkrijksrelaties blijkt duidelijk dat Nederland van mening is dat deugdelijk, integer en transparant bestuur NIET afgedwongen kan worden van landen waarvan de bestuurders zelf GEEN deugdelijk bestuur en rechtszekerheid wensen.

Gezien dat standpunt moet het nu toch duidelijk zijn dat Nederland af wil van de verantwoordelijkheden voor rechtszekerheid en deugdelijk bestuur, zoals vastgelegd in het Statuut in artikelen 43, 50 en 51!!

De landen Curaçao, Aruba en St. Maarten vormen een hoofdpijndossier bij de Nederlandse regering, met hun aanhoudende bestuurlijke problemen, grote financiële risico’s, constante begrotingsproblemen, integriteitsproblemen, culturele botsingen, migratie- en naturalisatie-problemen, continu klachten en verwijten aan Nederland, en eeuwig gezeur over altijd weer nieuwe staatkundige veranderingen, zonder zelf ooit eens in eigen huis orde op zaken te stellen.

En zonder ooit eens op te houden met de voortdurende verspilling van publieke fondsen, fraude, corruptie, witwassen van misdaadgeld, relaties met internationale maffia, en de bevoordeling van vrienden, familieleden en sponsoren, zoals dat op alle eilanden tot het vaste ritueel behoort.

Het geduld van Nederland is op, en de Nederlandse regering heeft een laatste zet (“endgame”) bedacht waarin terdege rekening is gehouden met de oude handelsgeest van Nederland, de belangen van Royal Dutch Shell en Repsol, de invloeden van de Bildenberggroep en de vrijmetselaars, en de belangen van Mike Eman en zijn beoogde plaats in de geschiedenisboeken als de strijder voor een Aruba als onderdeel van het grote Europa met Europees kapitaal en Europese investeerders.

DE  BEOOGDE  LAATSTE  ZET  EN  TROEF  VAN  RUTTE,  PLASTERK EN  EMAN
Mike Eman mag van Nederland rustig in hongerstaking gaan en onrechtmatig de openbare orde verstoren, onbetaalbare schulden aangaan, grote jaarlijkse begrotingstekorten oplopen, peperdure Green Corridors en Linear Parks aanleggen, de binnenstad renoveren, oneindige hoeveelheden trams kopen, Watty Vos-boulevards aanleggen, Green Conferences houden, de hele wereld afreizen; in een paar woorden: met geld smijten zoveel hij wil.

Mike Eman en zijn ministers mogen van Nederland onrechtmatig blijven handelen in werk- en  verblijfsvergunningen, paspoorten en  erfpachtterreinen, corrupte relaties blijven onderhouden met Kiko Gomez, Span Ospino en Roberto Rincon; ze mogen stelen wat ze willen, het hele eiland leegroven, Aruba in een sociaal en moreel ravijn storten, de armen, de kleintjes, de ouden van dagen, de sociale instellingen en de pensioenfondsen helemaal uitzuigen,

Als de regering Mike Eman maar NIET valt!
Maar!…
Aruba moet wel de hoge rente van 7 ½ procent betalen,

WANT – KOSTE WAT HET MAG KOSTEN – ARUBA MOET, EN ZAL HELEMAAL FAILLIET GAAN………..EN DAN WORDT ONZE STATUS APARTE OP EEN PRESENTEERBLAADJE BIJ NEDERLAND TERUG BEZORGD!!!

U ZIET HET VOOR U: DE STRATEGIE EN HET EINDDOEL VAN NEDERLAND IS EEN FAILLIET ARUBA.

WANT ARUBA ZAL EN MOET FAILLIET, OMDAT NEDERLAND ALLEEN OP DIE MANIER EEN EINDE HOOPT TE KUNNEN MAKEN AAN DE STATUS APARTE VAN ARUBA!!

EN DAN PAS ZAL NEDERLAND BEREID ZIJN DE SCHULDEN VAN ARUBA TE  SANEREN, TEGEN DE LAGE RENTE VAN 1 ½ %.
MAAR, LAAT HET DUIDELIJK ZIJN: EERST MOET DE STATUS APARTE VAN DE TAFEL!!!

DAT IS WAT NEDERLAND WENST TE BEREIKEN!!
NIETS MINDER!!

Heeft U het door?

Remigio A. R. Wever, 42.10.01.44

20 reacties

 1. @ sonny
  Ik schreef inderdaad in mijn eerste bijdrage zoals je terecht aanhaalt: “dat deel van de bevolking dat in dit thema geïnteresseerd is”. Ik heb nergens geschreven dat dat een aanzienlijk deel was.
  Kan ook niet want ik wist dat dat juist een zeer beperkt deel is zoals ik vermeldde in een latere bijdrage.
  ( einde discussie mijnerzijds).

 2. Mijn excuses Klaas k,
  Ik vind 2,5% van de Nederlandse bevolking een te verwaarlozen deel. Jij vindt dat kennelijk een belangrijk deel. Maar ja ik ben slechts een simpel mens, dat snel door emoties is overmand.

  Ik zal opnieuw uw tekst tot mij – zuiver – doorlaten dringen………………….. Verrek ja Klaas, jij hebt helemaal gelijk: 2,5% van de NL bevolking is een zéér groooooooot aandeel!!

  Sorry , dat ik het nu pas zie?

 3. @ Klaas K

  Puur natte vingerwerk, misschien contact opnemen met het CBS danwel opiniepeilers, buiten zoals ik eerder aangaf, de Hond.

  @Sonny
  Mensen zij altijd goed in het schermen van percentages, jammer alleen dat er nooit wat van klopt, dus in je beantwoording aan @klaas K dienaangaande kan ik me vinden.

  Prettige week allemaal -:)

 4. @ Sonny
  Cursus begrijpend lezen?
  ( ter voorkoming dat je door emoties overmand de teksten niet meer helemaal zuiver tot je door laat dringen. Probeer het nog eens te lezen).

 5. @klas k
  Neem me niet kwalijk, mijn broek zakt een beetje af. Eerst schrijf je:
  ____________
  “U geeft blijk niet op de hoogte te zijn van de sentimenten die leven bij de Nederlandse overheid en bij dat deel van de bevolking dat in dit thema geïnteresseerd is over de autonome eilanden. Ze willen van die eilanden af. Liever nog vandaag dan morgen.
  ___________

  Nu schrijf je:
  “Ik denk dat zo’n 2,5 procent van de Nederlandse bevolking geïnteresseerd is in hetgeen op de eilanden gebeurt. Dus reken maar uit. De rest is nauwelijks tot niet op de hoogte dat de eilanden onderdeel uitmaken van het koninkrijk”
  ——————-
  Dus 2,5% van de NL-bevolking heeft enige interesse. Met andere woorden eigenlijke heeft geen hond interesse!

  Je eerste opmerking rijmt niet met je 2,5% Maar ja je verwijt mij simpel te zijn, dus zal het dáár wel aan liggen.

 6. @hans
  Ik denk dat zo’n 2,5 procent van de Nederlandse bevolking geïnteresseerd is in hetgeen op de eilanden gebeurt. Dus reken maar uit. De rest is nauwelijks tot niet op de hoogte dat de eilanden onderdeel uitmaken van het koninkrijk .
  Ze kennen misschien de namen (ABC-eilanden wordt nog wel verteld op school misschien BES ook) maar daar houdt helaas mee op.

 7. @klas k

  Als Aruba lam en aangeslagen is, kan Nederland de strop nog verder aanhalen. Dan dwingen ze Aruba of:
  A. Intern hun zaken zo in te richten, zoals Nederland dat wenst.
  B. Het koninkrijk te verlaten en zelfstandig verder te gaan.

  Aruba heeft niets dan alleen maar zon en zee. Nederland is niet uit op geldelijk gewin. Nederland wil Aruba in het gareel krijgen, anders moeten ze het maar zelf uitzoeken.

  1e les bij reddend zwemmen: wacht tot de drenkeling bijna verdronken is en de redder niet mee naar beneden kan trekken.

 8. @sonny

  U gaat niet in op hetgeen ik schreef : Nederland wil van de eilanden af ( behalve dan Hirsch Balin en enkele CDA en D66 leden -waaronder onze aan het pluche vastgelijmde Pechtold- maar dat heeft meer een emotionele dan een zakelijke reden) ,
  Maar geef me eens een reden waarom Nederland de macht op Aruba wil overnemen? Aanwezige goudmijnen, olievoorraden , diamantmijnen?
  Wat zou Nederland er beter van worden? Behalve dan dat het goed voor de bevolking zou zijn als de huidige kliek op het eiland het niet meer voor het zeggen zou hebben.

 9. Uiterst vervelend lijkt het me op een k-eiland te moeten(?) wonen.
  Het ‘moederland’ in deze is een uiterst prima alternative.

 10. @Sonny

  Je hebt helemaal gelijk, natuurlijk houdt Ned A in de wurggreep, dat is al zo sinds Eman aan zijn 2e termijn kon beginnen. Dhr Wever heeft het uitstekend verwoord.
  @Klaas K
  U heeft het over ‘een dat deel vd bevolking’. In zo’n geval ben ik altijd erg geinteresseerd naar cijfers, altijd leuk voor de reaguurder hier op het platform, en daarbij uitgaan vd cijfers van de Hond, en ook niet onder de PVV aanhang want die geven ongetwijfeld een uiterst vertekend beeld.

 11. @klaas k

  Nederland neemt Aruba langzaam maar zeker in een wurggreep. Ze geven Eman het idee dat ze achter hem staan en laten hem rustig als clown optreden. International wordt Eman gezien als een opgeblazen kikker. Terwijl Eman zelf denkt dat hij de grootste staatsman van Zuid-Amerika is.
  Straks is Aruba failliet en gaat Nederland de lakens uitdelen, dat heeft Remigio Wever goed gezien.

  Eman denkt dat Nederland een veer in reet steekt, maar in werkelijkheid is het een vuurpijl.

 12. Dom gelul.

  Nederland wil van deze kleine kuteilanden af die alleen maar geld kosten en criminaliteit exporteren.

  Ik geef Nederland groot gelijk maar hoop dat het niet gebeurt want ik woon op zo’n kuteiland dat bij onafhankelijkheid in no time een tweede Suriname wordt.

  Waar een luie oerdomme en corrupte bevolking op ongeschoolde frauderende moordenaars stent die in no time het land leegroven.

  Zo Suriname, zo Curacao. Zo Bouterse, zo Schotte.

 13. @sonny

  U geeft blijk niet op de hoogte te zijn van de sentimenten die leven bij de Nederlandse overheid en bij dat deel van de bevolking dat in dit thema geïnteresseerd is over de autonome eilanden. Ze willen van die eilanden af. Liever nog vandaag dan morgen. Maar omdat dat niet eenzijdig gerealiseerd kan worden, moet Nederland in de tussentijd zo goed en zo kwaad mogelijk toch haar internationaal vastgelegde verantwoordelijkheid nemen. Uw commentaar is wat al te simpel, u lijkt niet veel beter dan die door u opgevoerde jurist.

  (Aruba kost de Nederlandse bevolking meer dan de mogelijke opbrengst van die paar kleinschalige projectjes op het eiland waaraan Nederlandse ondernemingen al dan niet mogen meewerken)

 14. Het is duidelijk dat Nederland van de gehele verantwoordelijkheid voor de eilanden af wil. Dat is al lang zo. Sommige eilanden willen onafhankelijk worden. Dat heeft grote nadelen, zoals reputatieverlies en Venezuela die klaar staat om de eilanden te annexeren. Wel kan het overheidsgeld dan in zakken verdwijnen, waar het niet hoort en kan de misdaad ongehinderd zijn gang gaan. Alleen kunnen de eilanden zichzelf niet bedruipen. Er blijft teveel aan de strijkstok hangen. Dat willen we niet zien en niet weten. Op een bepaald moment keert de wal het schip en blijft er alleen armoede en ellende voor de bewoners over. De status aparte is een fictie en een tweesnijdend zwaard. Ideologisch politiek prima inzetbaar om de gemoederen te verhitten. In het huidige tijdsgewricht praktisch onbruikbaar. Zeker met te weinig werkgelegenheid, stijgende kosten van levensonderhoud en verhoogde belastingen, te lage lonen, onvoldoende scholing van de landskinderen, veel illegale arbeid en oneerlijke concurrentie. Intern zouden de landsregeringen de zaken op orde moeten brengen. Waarom verdwijnen miljoenen moeiteloos bij de SVB, de landsbedrijven en kunnen politici en hoge ambtenaren geen weerstand bieden aan de verleiding zichzelf en anderen te verrijken ten koste van de bevolking? Dat is het grootste probleem. Wij denken niet dat Nederland de status aparte aan welk eiland dan ook wil ontnemen. Met de status aparte doen de landen zichzelf de das om. Vandaar ook dat de Koninkrijksminister steeds vroom roept, dat als het mis gaat het een landszaak is en geen Koninkrijkszaak. Feitelijk is dat ook zo. Nederland noch het Koninkrijk is verantwoordelijk voor het slechte beheer van de overheidsgelden. Met de status aparte zijn dat de opeenvolgende landsregeringen. Dat kan iedereen met dichte ogen zien. En het Statuut dan? Dat wordt alleen maar door af en toe een sukkelige wetenschapper of journalist ingeroepen. Daar luistert niemand naar. Renée van Aller&John de Vries

 15. Dit is weer zo’n idioot die denkt dat Nederland zeggenschap wil hebben over Aruba (of Curaçao, of St Maarten). Nederland wil er juist vanaf, liefst zo gauw mogelijk.
  Dit soort idioten wil blijven stelen van hun landgenoten dus daarom zo weinig mogelijk toezicht van Nederland. Wel graag goedkope leningen van Nederland om zoveel mogelijk te kunnen stelen.

 16. Het eerste deel van de analyse klopt. Nederland wil af van de verantwoordelijkheid over de landen. Vanwege alle redenen die in het stuk genoemd worden. Maar het idee dat Nederland dus alles doet om Aruba dan maar onder Nederlands “beheer” te plaatsen staat daar volledig haaks op. Wanneer gaan mensen op de eilanden nu eens begrijpen dat we van de verantwoordelijkheid af willen, en wel volledig! Waarom denkt u dat de VVD en de SP een gemenebest als visie voor de toekomst hebben? Dat is een samenwerkingsverband van onafhankelijke landen die hun eigen verantwoordelijkheid moeten nemen voor de puinhoop die ze zelf in hun eigen land aanrichten. Nederland doet dat al honderden jaren. Nu zijn de eilanden een keer aan de beurt om zelf orde op zaken te gaan stellen. En nee, Nederland heeft geen behoefte, en de VVD zeker niet, om weer extra verantwoordelijkheid te krijgen voor de puinhopen op de Caribische eilanden.

 17. Nederland speelt: “aap wat heb je mooie jongen”

  Aruba trapt er met twee platvoeten in. Ze wurgen Aruba zonder dat Eman het in de gaten heeft. Nederland wilde graag controle over de in- en uitgaande passagiers op Aruba. Onder het smoesje van een “EU Schengen Pre-clearance” op Aruba, werden automaten geplaatst om de passagiers te screenen.

  Iedere simpele jurist kan u vertellen het Schengen-accoord gaat over de buitengrenzen in Europa en dat een pre-clearance buiten Europa onmogelijk is. Zouden ze een pre-clearance aan Aruba toestaan, dan moeten ze alle andere landen met een LGO/UPG- status ook dezelfde rechten toekennen.

  Maar Eman en zijn zogenaamd slimme jurist, Cedric Tilman lieten zich door Teeven in de luren leggen, met veel trompetgeschal werd de controleapparatuur geplaatst. Doorgang naar de Schengenlanden: vergeet het maar! Nederland krijgt nu wel controle.

  Van alle “green” projecten steekt Nederland de meeste centen in zijn zak. Wind- en zonneengie worden gebracht als zijnde door Aruba zelf bedacht en ontworpen. Vergeet het maar. Alles wordt door Nederlanders ontwikkeld, geleverd en verkocht.

  De menseneters op Borneo hadden vroeger dezelfde taktiek: vet voeren, dan smaakt het lekkerder.

 18. Iedereen die dit verhaal onbevangen en onbevooroordeeld leest zal tot de conclusie komen dat de ( volgens De Wever ) Nederlandse strategie de enig juiste is om de bevolking te redden van de nakende ondergang . Het bevolking is anders reddeloos verloren. De redenen daarvoor geeft De Wever zeer uitgebreid weer. Het opgeven van de Status Aparte zou dan echter niet de primaire doelstelling van de Nederlandse regering zijn maar een gevolg van het onacceptabele handelen van de opeenvolgende Arubaanse regeringen van welke kleur dan ook. Uiteindelijk is de Nederlandse overheid , ook volgens instituten als de VN e.d. ,verantwoordelijk voor het wel en wee van de Arubaanse rijksgenoten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties