ArenaPoliti.co | Evelyn Wever-Croes (MEP): Het volk is wederom door kabinet Mike Eman voorgelogen

Evelyn Wever-Croes inzake de "deal" met CITGO

Evelyn Wever-Croes inzake de “deal” met CITGO

Het Parlament heeft afgelopen maandag een presentatie gekregen van de minister president en het CITGO-onderhandelingsteam. Helaas is Eman slechts in hoofdlijnen ingegaan op de “deal” en kon geen documenten overgeleggen. “Wij zijn niet overtuigd, en onze bezorgdheid groeit.

Niets van hetgeen de regering over de “deal” heeft aangekondigd kan worden bewezen. Wat wel is bewezen is dat Mike Eman en zijn kabinet het volk wederom heeft voorgelogen dat er een “deal” was; zij hebben zelfs duizenden florins uitgegeven om dit te vieren in San Nicolas en mensen werden aangespoord om hun groene AVP- vlag uit te hangen als bewijs van waardering voor Eman en de AVP dat zij een “deal” hebben bereikt. Nu blijkt dat niets concreets op tafel ligt!”

MEP-leider Evelyn Wever-Croes heeft uitgelegd dat haar fractie duidelijkheid wil krijgen wat er is getekend en wat nog getekend moet worden. Met wie is getekend en met wie moet nog getekend worden. Waarom is de “deal” nog niet klaar en wat moet er nog gedaan worden.
Met betrekking tot Citgo wil de fractie nu met name meer duidelijkheid over de werkgelegenheid en hoe ervoor gezorgd zal worden dat werklozen in Aruba met voorrang behandeld worden. Voorts welke de fiscale bijdrage zal zijn van het bedrijf.

Met betrekking tot Valero wil de fractie weten wat er gaat gebeuren met alle eigendommen van Valero en met name met de milieu claim. “Mike Eman en zijn regering hebben in de afgelopen 7 jaar vele miljoenen weggeven aan Valero. Het wordt tijd dat Mike Eman ophoudt Sinterklaas te spelen voor Valero. Wij menen dan ook dat Valero zijn verantwoordelijkheid moet dragen en dat de uiteindelijke “deal” met Valero rechtvaardig moet zijn voor het volk. Henny Eman, de broer van Mike Eman, heeft in het verleden de milieu schade aan Exxon prijs gegeven toen hij de raffinaderij wilde ontmantelen. Mike Eman kan wel vergeten als hij nu hetzelfde wil doen”, aldus Wever-Croes.

“Wij hebben ingestemd om de minister president en zijn adviseurs aan te horen in een openbare bijeenkomst, maar dat betekent niet dat wij het gebrek aan transparentie goedkeuren. Wij blijven dan ook staan op ons verzoek voor een openbaar debat waar wij ook moties kunnen indienen. Ik betreur de wijze waarop Mike Eman het hele volk manipuleert.

De MEP-fractie was en is een grote voorstander van de her-opening van de raffinaderij, ook toen de AVP een jaar geleden nog voor ontmanteling van de raffinaderij was. De economie van Aruba groeit niet, het toerisme bloeit niet meer als voorheen, de werkloosheid stijgt en de armoede in ons land is groot. De her-opening van de raffinaderij is danook broodnodig.

De meeste van onze vragen konden niet door Eman of de commissie beantwoord worden, omdat de “deal” nog niet klaar is en omdat nog niet alles is uitonderhandeld. Onze bezorgdheid is dan ook groot. Wij blijven hopen op een goede uitkomst, maar zolang Mike Eman en zijn kabinet niet open en eerlijk met het volk communiceert, kunnen wij hen niet vetrouwen” aldus oppositieleider Evelyn Wever-Croes.

Bron: ArenaPoliti.co

2 Reacties op “ArenaPoliti.co | Evelyn Wever-Croes (MEP): Het volk is wederom door kabinet Mike Eman voorgelogen

 1. Het zou logisch zijn geweest als Eman, de MEP betrokken had in de onderhandelingen. Over ruim 1 jaar kan de AVP zijn meerderheid kwijt zijn.

  Het belang is een belang dat geheel Aruba aangaat. Dan zoek je consensus voor plannen op lange termijn. Aruba is van de Arubanen en niet alleen van de AVP of de heer Eman.

 2. De grootste comedie aller tijden. Waterdichte contracten – met dito garanties – zijn nog lang niet getekend.
  Dat kan ook niet, zolang Valero nog moet onderhandelen met Aruba over de eigendom.

  Alles is nog in de fase van intentieverklaringen, zo van: als jullie dit doen, dan doen wij dát. De financiers zijn nog niet eens bekend, wie durft? Het gaat wél om circa 800 miljoen dollar.

  Kortom het is allemaal gebakken lucht. De ratingbureaus en de kiezers op San Nicolaas is een worst voor de neus gehangen die niet eens vlees bevat.

  Ongelooflijk dat Eman er steeds mee weg komt. Maar er zal toch een dag komen dat hij door de mand valt. De MEP kan hij niet beschuldigen, want die staan positief tegenover het plan om de oude raffinaderij weer leven in te blazen.

  Nederland zal zich afstandig proberen te houden. Die zien de bui al hangen. De AVP staat intern op barsten. Hoelang houdt Eman het nog vol, of gooit hij er straks weer een hongerstaking tegenaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *