33 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Aqualectra wil stappen tegen veelplegers

HomeMediaAqualectra wil stappen tegen veelplegers

AqualectraWILLEMSTAD — Nutsbedrijf Aqualectra had tot eind april 2483 personen van zijn netwerk afgesloten. Dit blijkt uit gegevens die Aqualectra-directeur Darick Jonis gisteren tijdens een Centrale Commissie van de Staten naar voren bracht. Volgens Jonis zit er in deze groep een harde kern van personen die afgesloten worden en die zichzelf illegaal weer aansluiten op het netwerk van het nutsbedrijf.

Deze groep bestaat volgens Jonis uit 534 personen die samen een bedrag van 1,8 miljoen gulden bij het nutsbedrijf hebben uitstaan en die worden afgesloten omdat ze hun rekeningen niet hebben betaald.
Maar na hun afsluiting weten zij zich op een illegale manier weer aan te sluiten op het netwerk, waardoor ze weer van water en stroom van Aqualectra gebruik kunnen maken.
Jonis had geen goed woord over voor deze klanten.

“Wij kunnen niet dit niet blijven tolereren. Deze mensen moeten worden afgesloten.”

Van 2483 personen die per eind april van het Aqualectra- netwerk zijn afgesloten, gaat het volgens Jonis in 1300 tot 1400 gevallen om personen die vanwege het niet betalen van hun waterrekeningen zijn afgesloten.
In totaal staan zij voor een bedrag van 6,9 miljoen gulden in het krijt bij het nutsbedrijf.
Jonis ging tijdens de beantwoording van vragen van Statenleden ook in op vragen die door MAN Statenlid Hensley Koeiman werden gesteld.
Deze had geopperd dat personen die van water worden afgesloten, via een limitter weer op het netwerk aangesloten zouden kunnen worden.
Daarbij zou iemand die is afgesloten, via een systeem op de aansluiting toch de mogelijkheid krijgen om tegen een veel lagere stroomsnelheid water te krijgen.
Maar volgens Jonis zitten er op dit moment te veel haken en ogen aan dit systeem.
Zo is Aqualectra relatief veel tijd en middelen kwijt om het systeem te onderhouden.
Verder komen er volgens de Aqualectra-directeur ook praktische problemen bij kijken.

Als men langer moet wachten om een emmer te vullen, gaat men in de tussentijd iets anders doen. Dan loopt de emmer over, met alle gevolgen van dien.”

Aqualectra probeert nu een betalingsregeling met de afgeslotenen te treffen, aldus Jonis.

Zie ook: Aqualectra heeft miljoenen op straat

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties