31 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 18:57

Laatste reacties

- Advertentie -

Aqualectra: Bidden voor wind

Willemstad – ,,Het is bidden voor wind”, dat zei directeur van Aqualectra Derek Jonis gisteren op radio Z-86. Gisteren was het weer raak, in bijna alle wijken van het eiland viel een of meerdere malen de stroom uit, onder andere door gebrek aan wind.

,,We komen momenteel 40 megawatt tekort”, vertelt Sharo Bikker, woordvoerster van Aqualectra, desgevraagd.
,,Gisteren hadden we wederom te weinig wind. Ook moest de BOO-centrale een beetje inleveren, tevens was het heel erg heet dus steeg het verbruik een beetje”, meent de woordvoerster.

Er was gisteren niet genoeg wind om het tekort te kunnen compenseren. Voor vandaag is het volgens de woordvoerster ‘nog maar afwachten’ hoe de situatie zich gaat ontwikkelen.
Aan machine 11, een van de twee kapotte machines, wordt hard gewerkt volgens Bikker.

- Advertentie -

,,Dan moet hij nog weer worden getest en kan hij weer het net op. Vandaag hopen we meer uitsluitsel te krijgen over wanneer de machine weer op het net kan worden aangesloten”, legt ze uit.
De problemen zijn nog niet geweken, ook voor gisterenavond waarschuwde Bikker dat Aqualectra mogelijk weer zal moeten gaan schakelen.

De woordvoerster: ,,Gisteren schakelden we om de drie uur. Dit om te voorkomen dat sommige wijken twee keer werden getroffen net als maandag.”
Maandag moest het nutsbedrijf om het tekort van 40 megawatt te compenseren sommige wijken twee tot drie keer schakelen. ,,Om dit dus te voorkomen, schakelen we nu om de drie uur. Zodat mensen niet de pech hebben om twee of drie keer aan de beurt te zijn”, vertelt Bikker.
Toch kan ze ook hier geen zekerheid over geven.

De woordvoerster: ,,Er zijn veel elementen die meewegen en afwegingen die gemaakt worden bij het schakelen.”
Zo zal er in de buurt van belangrijke plekken voor het eiland niet snel geschakeld worden. ,,Dan zijn, helaas, de woonwijken als eerste aan de beurt. Daarom kan het gebeuren dat er wijken zijn die meerde malen zonder stroom zitten”, legt ze uit.
Ondanks dat het verbruik ‘een beetje’ steeg, hebben de inwoners van Curaçao volgens Bikker gehoor gegeven aan de dringende oproep aan de gemeenschap om gedurende de piekuren minder stroom te gebruiken.
,,Deze oproep blijft, zolang de situatie kritiek is, van kracht”, besluit ze.

Ai no elektra’
Verschillende inwoners van Curaçao doen door de aanhoudende stroomstoringen hun beklag op de sociale netwerksite Facebook.
Met teksten in hun profielfoto als ‘Ai no elektra’ en ‘Aqualectra K.B.M.’ uitten diverse mensen hun ongenoegen over de nutsmaatschappij.
,,Schakelschema stond in een ochtendkrant. Wat niet wegneemt dat jouw wijk tóch weggeschakeld kan worden al sta je niet op deze lijst. Wat dus bij ons in Scharloo is gebeurd vanochtend”, aldus een van de reacties op de sociale netwerksite.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw coronadode in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao is opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen als gevolg van Covid. Die viel in het CMC. In totaal zijn nu 173 mensen overleden door het...

PBC | SDKK: geen enkele gevangen heeft vier vingers verloren

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- De SDKK is niet blij met het nieuws dat een gevangene vier vingers is verloren door slechte medische zorg vanwege een worminfectie. Dat nieuws gaat...

PBC | CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam economisch herstel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dit jaar stijgt het bedrag dat Curaçaoënaars met elkaar verdienen nauwelijks, maar volgende jaar komt het bruto nationaal product in de buurt van 6,2...

Volkskrant | Machtigste drugsbaas van Colombia opgepakt na jarenlange klopjacht

De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een...

DH | RST arrests two in fraud investigation linked to post-Irma cleanup at PJIA

PHILIPSBURG--On Friday October 22, 2021, the Recherche Samenwerkingsteam (RST) arrested two people and conducted searches at two houses and at the addresses of two businesses on Sint...

Ingezonden | Praise The Lord, The Lord be praised

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -