29 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

Extra | Journaal 3 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | ’Trump maandag aanwezig bij opening proces over aandikken vermogen’

NEW YORK - Voormalig president Donald Trump woont naar verwachting maandag de opening bij van het proces waarin moet worden bepaald wat de straf wordt voor de...

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...
- Advertisement -spot_img

Apothekers: Betaal de botika’s

HomeNieuwsApothekers: Betaal de botika’s

‘Kans is groot dat botika’s niet meer voldoende medicijnen kunnen inkopen’

Willemstad – De Vereniging Apothekers Eigenaren (VAE) doet een dringend verzoek aan minister van Financiën George Jamaloodin (MFK) om aan de lopende verplichtingen te voldoen.

Alleen op deze manier kunnen alle verzekerden volgens voorzitter van de VAE, Shaheen Elhage, tijdig hun medicatie krijgen. Volgens de voorzitter kan een tekort aan medicijnen ontstaan omdat zowel stichting Bureau Ziektekostenvoorziening (BZV), Fonds Ziektekosten Overheidsgepensioneerden (FZOG) als de Sociale Verzekeringsbank (SVB) te laat betalen. Het gevolg hiervan is dat de apothekers hun leveranciers niet meer kunnen betalen.

,,Deze week zullen de leveranciers moeten beslissen of zij de botika’s nog meer krediet gaan verlenen. Martijn Trading heeft al besloten dat niet meer te doen en heeft diverse botika’s al op cash betaling gezet. Dat betekent dat de kans groot is dat na deze week veel botika’s niet meer voldoende kunnen inkopen”, legt Elhage uit.

De BZV heeft volgens VAE toegezegd dat zonodig een voorschot van 90 of 95 procent betaald wordt aan de botika’s. Door deze regeling zouden de apotheken tijdig betaald kunnen krijgen, zodat de geneesmiddelenvoorziening niet meer in gevaar komt. De SVB hanteert indien nodig dezelfde regeling.

,,Met het FZOG is helaas een dergelijke afspraak niet te maken. Deze afspraak is door de BZV slechts één keer nagekomen. Alleen in de maand april heeft BZV een voorschot betaald. In de maand mei heeft de BZV geen voorschotbetaling gedaan. Ook het FZOG loopt nog steeds achter met de betalingen. Weliswaar is deze week december 2011 betaald, maar januari en februari 2012 hadden volgens afspraak ook al betaald moeten zijn”, aldus Elhage.

De apotheken willen aan iedereen laten weten dat eventuele tekorten aan geneesmiddelen niet veroorzaakt worden ‘omdat de botika’s niet hun best doen, maar omdat zij niet op tijd betaald worden en daarom niet meer kunnen inkopen’.

Bron: Antiliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties