AP | MEP: Vragenbrief aan Minister Oduber- inzake Graphix and beyond

MEP: Vragenbrief aan Minister Oduber inzake Graphix & Beyond en Damox en Concept Farm

MEP: Vragenbrief aan Toerisme minister Otmar Oduber (AVP) inzake zijn vermeende banden met Graphix & Beyond, Damox en Concept Farm

2016 03 31 – Aruba Otmar Oduber Inzake Graphix and Beyond, Damox en Journalist Nelson Speed Andrade

Bron: AreaPolitico

9 Reacties op “AP | MEP: Vragenbrief aan Minister Oduber- inzake Graphix and beyond

 1. Heb het even nagekeken. Was voor mij EUR 1.300,- voor 1 klasse alleen Benelux.

  Een EU merkendepot kost nu € 850,- voor 1 klasse + € 50,- voor de 2e klasse + € 150,- voor elke volgende klasse. Hierbij komen de kosten van diegene die je het merk laat registreren. Er zijn bureaus die dit voor € 500,- doen.

  Aruba heeft in de EU een registratie voor 4 klassen.
  Wat de kosten zijn voor de US, Canada en de rest weet ik niet, maar ANG 50.000,- in totaal lijkt mij aan de hoge kant.

 2. 25.000 florijnen is toch te gering geschat. Het zou zelfs wel eens 40/50.000 florijnen kunnen zijn.

 3. Dat zal een simpel depot zijn geweest, in een of twee waren- of diensten klassen. Er zal een Benelux-depot aan voorafgegaan zijn.
  Landen als Zwitserland, Oekraïne, Rusland etc. zullen niet inbegrepen zijn geweest. Ook zal er géén surveillance-contract bij zijn inbegrepen geweest.

  Het depot van het woord/beeldmerk ARUBA ligt iets gecompliceerder: meerdere klassen en Europesche depots die niet in de contractlanden vallen. Licentiecontracten opstellen en bewaken. Een kostenschatting van 25.000 florijnen lijkt me niet overdreven. En dat enkel en alleen voor depots in Europa. Met de meetellelling van de depots in Canada, USA, Brazilië etc. kan het geschatte bedrag zelfs het dubbele worden.

 4. Je kunt Ziolkowski een mailen: [email protected]
  of bellen: +48.22.653.4291

  Ik heb ooit eens een beeldmerk laten registreren bij Novograaf, Christiaan Alberdingk Thijm, e.o.a. guru op het gebied van merkenregistratie heeft dat toen voor mij geregeld. Prijs was iets van 3.000,- euro.

 5. Willem: dat riekt niet, dát stinkt?

 6. Dáár zal Oduber niet blij van worden, van die extra vragen. Dat riekt naar Poolse vriendjes. (Of vriendinnetjes)

 7. Aanvulling:
  Het gaat over het het woord/beeldmerk ARUBA van de Aruba Tourism Authority

 8. De MEP kan nog een extra aantal vragen aan minister Oduber stellen:

  1. Is het juist dat de (zeer kostbare, méér dan tienduizend dollar) EU-registratie voor het beeld/woordmerk, verricht is door een Pool, met de naam: Michał Ziółkowski en met het Poolse kantooradres: Plac Małachowskiego, Warszawa. Indien juist: kunt u gemotiveerd weergeven wat de beweegreden is geweest om een Poolse inwoner de opdracht te gunnen .
  2. Is het juist dat – op de achtergrond – een in Europa wonende Arubaan advies gegeven heeft en een commissie/betaling van de registratie of voor zijn advies gekregen heeft?
  3. Waarom is de opdracht niet verstrekt aan een merkengemachtigde of een advocatenkantoor hier ten lande of in Nederland?
  4. Is het de minister bekend dat Aruba een eigen Bureau of Intellectual Property heeft.
  5. Dat dit bureau alle registraties van het woord/beeldmerk ARUBA had kunnen verzorgen in Brazilië, USA, EU etc.
  6. Dat het een gemiste kans is om het Bureau Intellectual Property Aruba niet in te schakelen, maar dat Aruba wel haar ambtenaren moet betalen die voor de taken als merkengemachtigde zijn opgeleid?
  7. Dat met registratie via het Bureau of Intellectual Property Aruba, tienduizenden florijnen bespaard hadden kunnen worden?
  7. Dat een eventueel argument dat het bureau Bureau of Intellectual Property Aruba, het te druk had, niet opgaat: dat de landelijke registraties absoluut minimaal zijn.

 9. Of de Chupacabra het even wil uitleggen. Mogelijk heeft deze man zichzelf geen plezier gedaan door er voor te zorgen dat een journalist werd ontslagen. Anderen/derden zullen zich daardoor nog minder gehinderd voelen om iets verder te chuperen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *