27 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 05:36

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Zorg over mijden coronatests op Aruba

DVG maakt op uit de cijfers dat het aantal positieve tests en het totale aantal tests niet in gelijke verhouding afnemen.

Oranjestad – Directie Volksgezondheid (DVG) is bezorgd over het dalende aantal positieve coronatests. DVG vreest dat niet iedereen met milde symptomen naar de dokter gaat.

Volgens de cijfers daalde het aantal actieve besmettingen gisteren naar 677. Wel overleed opnieuw een patiënt met corona, waardoor het totaalaantal personen dat is overleden aan Covid-19 uitkomt op 27. In het Horacio Oduber Hospital (HOH) worden momenteel 43 patiënten met corona verpleegd, waarvan tien op de intensive care.

Er kwamen 29 nieuwe besmettingen bij, terwijl 78 mensen negatief bleken voor Covid-19 na quarantaine of isolatie. Dat zou goed nieuws moeten zijn, maar volgens DVG worden de laatste dagen minder tests afgenomen dan voorheen. Er melden zich minder mensen voor een test, maar dat hoeft niet te betekenen dat er ook minder besmettingen zijn.

- Advertentie -

DVG maakt op uit de cijfers dat het aantal positieve tests en het totale aantal tests niet in gelijke verhouding afnemen. Het HOH meldt dat de recent opgenomen patiënten met corona zieker zijn dan hun voorgangers en niet eerder medische hulp hebben gezocht. DVG is hier ernstig bezorgd over, omdat dat zou betekenen dat meer mensen dan voorheen lichte symptomen negeren en pas medische hulp inroepen als ze heel ziek worden.

In de tussentijd hebben ze het virus in hun omgeving kunnen verspreiden. DVG wijst erop dat mensen met griepachtige symptomen zich moeten melden bij hun huisarts en dan kosteloos in aanmerking komen voor een coronatest.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Het lijkt alsof ze op Aruba ook achterlijk helpen dat desinfecteren van de ruimte heeft geen zin als een minuut later een kind in de klas begint te hoesten.

    Was Aruba niet zo corrupt als Curacao hadden ze misschien nu een state of the art laboratorium waar ze eerst een kweekje kunnen nemen om te kijken of er wel virus deeltjes daar rondhangen.

    Nu met verstand op nul spuiten geeft gewoon schijn zekerheid en is geld weggooien.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -